Új hozzászólás Aktív témák

  • vinczepeter2

    csendes tag

    válasz dudika10 #34823 üzenetére

    Jó, rendben van dudika. Az a baj, hogy most is kiforgatod a szavaimat és erősen félreértettél, de akkor így a végére tisztázzunk pár dolgot!

    “Magyarázd el egy színvaknak, hogy egy jó IPS monitornak mennyivel szebb színei vannak, mint egy rossz TN-nek. Nem tudod, mivel nem látott még színeket.
    Nem tudom neked elmagyarázni, mert nincs nincs közös nyelvünk, amin megbeszélhetnénk, éppen ezért meg se fogom próbálni.”
    Írtam, hogy noha még hangfal szűz vagyok, van fej és fülhallgatóm közép, ill felső kategóriákból így sejtem kvázi mi számít jónak. Megkockáztatom, hogy a hangfalaknál is hasonlóan érvényesül a magas/közép/mély tartomány leképzése. A színpad tér nyilván más, de azért annyira nem vagyok analfabéta, amennyire itt beállítasz!

    “Kifejthetném például, hogy mennyivel pontosabb a basszusa a JBL-nek, de erre azt válaszolnád, hogy igen, de pont ezért vetted a Klipsch-et. De elképzelésed sincs, hogy miről beszélek, mivel nem hallottad a JBL-t”
    Kifejthetted volna és helyeselnék. Tisztában voltam vele, több helyen írták, hogy hiányzik az alsó frekvencia. Így indokolt lehet a mélynyomó… Ott a pont, sőt biztos a cinek is tisztábban szólnak és a hangszereket is levegősebben szólaltathatja meg ezt mind elfogadom… TE meg sem próbáltál kultúrált lenni!

    “A kettő közti objektív és szubjektív különbségről Te nem tudsz beszélni, hiszen különbség két dolog között van, Te az egyiket csak képen láttad (még a kinézetüket sem hasonlíthatod össze, hiszen azt sem tükrözik teljesen a képek).”
    Attól, hogy ÉN nem tudok különbséget tenni, MÁS kritikus még igen. Miért kéne a Te véleményedet hitelesebbnek gondolnom az övükénél - pláne, hogy nem fejtetted ki? Én annak tudok hinni aki meggyőző, nem annak aki azt mondja magáról! Sajnálom, ez az én hülyeségem… Te azokat a kritikusokat bértollnokoknak bélyegzed, mert nekik pozitív volt a véleményük. Ergo a Te véleményed felülírja mindenkiét! Ők nem lehetnek objektívak? Esetleg Te szubjektív? :) Ezeket a dolgokat kérdőjeleztem meg és egy normális válasszal vagy a saját tapasztalatoddal (írtad, hogy hallgattál ilyet) tudtam volna valamit kezdeni. Már gubabela 2 mondata is többet ért a tiedeknél… Teljesen szubjektív, nem tetszik a nyomulós hangja.

    Ha azzal jössz, hogy "leszartam mit tanácsoltatok, megvettem a Klipsch-et, mert tetszik kinézetre, hogy állítsam be?" akkor segítünk (megjegyzem így is...). Ezzel szemben Te azzal jöttél, hogy "megvettem a Klipsch-et, és milyen jó vásárt csináltam, mert jobbat biztos drágábban kapnék". Ami a tipikus hozzáállás a döntésed alátámasztására. Ez az én zsebemben kinyitja a bicskát egy szakmai fórumon (ez lehet az én gyengeségem, vállalom).

    Ez aranyos! Már megint teljesen hülyének nézel, és szartál arra, hogy mit írtam feljebb (többször is), milyen szempontok szerint választottam. És nem, nem azzal jöttem, hanem hogy több helyen írták, hogy ár/tudás arányban jó, ami igaz is. A Te alternatívád ugyan ennyibe került volna, ha részletekbe vettem volna meg és nem lett volna rajta phono bemenet… Ár-tudás, nem hangzás… Csak annyi kellene ám, hogy először elolvasod amit írnak, majd átgondolod és utána reagálsz!

Új hozzászólás Aktív témák