Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz Francia91 #28197 üzenetére
Mert még nem hallottad a Z623-at Viccet félretéve, nekem is nagyon tetszik a 120U, de ugyanakkor az is igaz, hogy van, ahol a Z623 teljesít jobban. A laptopom integrált hangkártyájáról szól mindkettő, illetve néha telefonról. Nyilván jobb lesz a Modecom kis járatás után, főleg egy komolyabb hangkártyával, de ugyanez igaz a Logitechre is.
Egyébként külön-külön tényleg mindegyik nagyon jól szól, egymás után hallgatva lehet igazán kihallani a különbségeket.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
PuMbA
titán
-
Grózi
veterán
válasz DrGonzo22 #28196 üzenetére
Az a baj,hogy még a 1255 is kicsi méretben-a normális hangfalak 3-4-szer akkorák.A 2.1-t én nem ajánlom,a Z320 az én szememben vicc kategória-normális hangzást ne várj tőle(se semmitől ami méretben ekkora).
A megoldás:átrendezés,hogy el tudd helyezni a hangfalakat!
rizso
A lapos integrált hangkártyájánál nem jön ki annyira a különbség,mivel a 120U-nak az nem bíztosít megfelelő forrást.Te tudod mit csinálsz,de ha később váltasz asztalira vagy jobb hangkártyára-na ott már ég és föld lesz a különbség.Ha van a környéken valaki akinek van egy normális hangkártyája,akkor kössétek rá mindkettőt és halgass meg egy olyan számot amiben van elég közép és magas is,nem csak tuc-tuc.Akkor majd megérted.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Francia91
veterán
En 2 honapig hajtottam a 120U-t a notim integralt hangeszkozerol. Mikor valtottam a Musiland Monitor 02 US Dragonra, rengeteget valtozott a ModeCom karakterisztikaja, a melyek sokkal szebbek lettek, mas hangok is elojottek, amik az integralt megoldassal nem voltak. A masik a szoba akusztikaja, a hangfal elhelyezese. Nalam pl olyan szep melyek vannak, hogy csak nah . Egymastol olyan 2 m-re vannak a hangsugarzok, olyan 80 cm magassagban a padlotol. Gyonyoru a hangzasa, a melyek teltsegerol, dinamikajarol nem is beszelve. A kozep es a magas hangok is ott vannak, ahol lenniuk kell.
Pl eleg sok Morricone, Candy Dulfer szamot hallgatok (szigoruan jo forrasbol szarmazo FLAC) es komolyzeneket is szoktam hallgatni, na ott jonnek ki az igazi kulonbsegek a jo hangforras, es majd a ModeCom es a masik emlitett cucc kozott . A hegeduk, cintanyerok, stb...
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
drzozo
senior tag
Na időközben letettem a Soundsticks III-ról, mert túl drága...
Ellenben kinéztem két másikat. T&V Ratsel 2.1 és T&V Hoch (ebből a BT verzió is szóba jöhet még, ipadről, iphoneról könyebb lenne).
Amire használnám: 69% zene (teljesen változó a stílus, elmebeteg mélyládára annyira nincs szükségem, idegesít, amikor nem hallom tőle a zenét), 30% film/sorozat, 1% játék (nagyon-nagyon néha wow...).
Amiről használnám: laptop, nincsen külső hangkártyám, de tervben van, hogy veszek egy olcsóbb, usb-set.
A kérdés adott, ilyen körülmények mellett a kettő közül melyik ajánlott? Megéri a Hoch az 5 ezer plusz felárat? Egyáltalán alkalmas-e a Hoch vegyes multimédiás "kiszolgálásra"?
[ Szerkesztve ]
-
Metacska
aktív tag
1 hete szól a Ratsel minden nap 1,5 - 2 órát. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Kizárólag lossless-t hallgatok rajta, hogy teszteljem. Igazán bekerülhetne az ajánlott szettek közé.
Főleg ár / érték arányban lsd:
-különálló erősítő
-távirányító
-AUX - Headphone bemenetNegatívum: Kikapcsoláskor elvesznek a Treble / Bass beállítások, bekapcsolásnál ismét be kell lőni, igaz a távirányítóról mindez bruttó 4 másodperc.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Tud valaki hordozható PC hangszórót ajánlani ami kicsi, olcsó de normális hangja van?
Köszönöm! -
Shingen
addikt
válasz bluobluo75 #28209 üzenetére
Mi számít neked olcsónak?
Mihez kellene a pc-hez zene, film, játék?[ Szerkesztve ]
風林火山
-
rizso
addikt
Érzem én már most is a különbséget, viszont hol az egyik, hol a másik tetszik jobban...
Grózi: idővel lehet beruházok egy jobb hangkártyára, de most még nem. Egyébként hallgatok én mindent, komoly zene, akusztikus, poprockrap, egyszóval minden, ami csak létezik, és pont ezért mondom, hogy van olyan szám, ahol a Modecom, és van olyan, ahol a Logitech a nyerő. Pl. egy Rihanna - Russian Roulette alatt valami hihetetlen jó, ahogy a Logi mélye dolgozik, teljesen átadja a mély lüktető érzést
Francia91: a szoba akusztikailag hát hogy is mondjam, egyiknek sem kedvez, úgy szar ahogy van
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
thornadoj
aktív tag
A z623-ban túl van erősítve a mély (legalábbis az z523-ból kiindulva), viszont hogyha nincs rá szükséged akkor hiába a bass poti, nem tudod úgy beállítani hogy jó legyen, ráadásul a magassugárzók gyenge minőségűek, nem túl részletgazdagok. Én azt mondom ha szereted a túlvezérelt beremegtető mélyet, akkor inkább vegyél külön mélynyomót, amit bármikor kikaocsolhatsz, mert z623 komolyzenére komolytalan!
Amúgy a túl erős méllyel az a baj higy hallgatsz zenét 1-2 óráig és azon kapod magad hogy nem élvezed és megkönnyebbülsz mikor kikapcsolod.
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
-
dudika10
veterán
A 120u melye mar a bass poti kozepallasaban sem optimalis, erre meg ra is tekertel pluszban.
Tipikus kezdo hiba, hogy a jo sok melyet keresed. Majd kinovod.
Ha adnal lehetoseget a fulednek arra, hogy a sok kiemelt basszusu vacak utan amit eddig valoszinuleg hallgattal, alkalmazkodjon egy linearisabb hamgkephez, lehet kiderulne, hogy mar reg kinotted, csak megszokasbol keresed a butorremegteto basszust.Objektiven a z623 sehol nincs a modecomhoz kepest...
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
rizso
addikt
válasz dudika10 #28215 üzenetére
Én nem a sok, hanem "A" mélyet keresem Azt rühellem, mikor minden rezonál a puffogó-brummogó mélyektől, viszont a Z623-nál ha lejjebb csavarom a potit, akkor azért tud az szép lenni. Nem vagyok amúgy "basshead", de a lágyabb, melegebb hangzást szeretem. Ha ez kiegészülne kristálytiszta közép és magas tartománnyal, akkor az tökéletes lenne - talán ez lesz a következő szint, ha kinövöm a 120U-t...vagy a Z623-at
-
cyberkind
félisten
Ha netán, mégis csak a Logitech z623-at választom, azt is kitudom majd hajtani a tv-ről?
-
PuMbA
titán
válasz cyberkind #28221 üzenetére
Ne válaszd azt, mert a TV adások hangja sokszor gyatra és összefolyik a mély, erre a Logitech mélynyomójára rájön és meghalsz a basszustól + este nagyon zavaró lesz bármit is nézni. Néha a Genius 1250B-n is zavarnak a mélyek, annyira gáz pár műsor hangminősége.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz cyberkind #28221 üzenetére
Szerintem próbáld ki megfelel-e neked az a minőség amit kapsz, mert a TV erősítőjétől függ. Nekem Samsungom van én nem voltam elégedett a minőségével, a fejhallgató kimenet eléggé sokat vágott a mélyekből, magasakból, mondjuk annak a TV erősítője 50%-nál már zúg, mondjuk 5 éves 100 ezres LCD TV-ről van szó. Pedig csak egy Genius 1250B-m van de elég érezhető a különbség.
Én a SET-TOP box hang kimenetére kötöttem rá, sokkal jobb ott a hangminőség.
Ha nem akkor marad a DAC beszerzése, hosszútávon mindenképpen ajánlott.szerk:
Egyébként meg ha integrált kártyád van és 40 ért veszel kütyüt érdemes előbb utóbb egy normális hangkártyát venni, mert ha sz.ar. a bementi jel akkor az 1 trilliós cucc sem tud csodát tenni.[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz ToniSoprano #28223 üzenetére
De nem tudom sehogy se, pont ez a bajom, ha hallanám egyből döntenék is. ://
Csak tv-ről tudom hajtani hogy minden azon szóljon.
(#28222) PuMbA
Oké, viszont tutira elég lesz az a mély ami a Modecom-ban van?
Nem akarok újfent cserélni rövidtávon, már elég volt. ://[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Nekem is kb. fél óráig egész hallgatható a 2.1, utána megfájdul a fejem, inkább fáraszt, túlpörget már a zene, mint felfrissít..
A 2.0-ásnál, nem túlemelve a mélyet még 2 óra után sem fárasztó a zenehallgatás nekem, inkább hosszútávon jön ki a különbség a két hangfal között.cyberkind:
Azt javasolom, ne váltogasd egymás után a hangfalakat, hanem ha van még időd, akkor inkább úgy hallgasd, egyik nap min 2 óráig az egyiket utána másik nap 2 óráig a másikat, és utána dönts melyik volt a kellemesebb.De ha 2.1-et választod akkor is rendben van, az inkább felpörget, fiataloknak az nem rossz, és lehet kell is, 2.0 inkább pihentet, felfrissít. 35 év felett azért szerintem már kicsit gáz ha a 2.1-es jobban tetszik, mert annak azért a természetességhez nem sok köze van.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz ToniSoprano #28226 üzenetére
Nem akarom váltogatni, de nincs lehetőségem élőben egyet se hallani, ez a baj.
Berendelni meg nem fogom mindkettőt, ennyi felesleges pénzem nincs.És csak 21 vagyok, így ezek szerint a Logi jönne be jobban, főleg játékokhoz?
-
cyberkind
félisten
Ha lehetne lehetőségem hallani, akkor menne, de így hogy nincs, ez lesz az 5. hangcucc x időn belül, mert ez vagy az van, kicsit nehéz, itt vidéken nem egyszerű.
(#28238) Grózi
Salgótarján, itt még a Euronics is kimagaslóan szar, sőt, megkockáztatom hogy a legszarabb, máshol pedig még kirakva sincsenek a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
válasz cyberkind #28237 üzenetére
Neten vásárolva 14 napod van minden indok nélkül visszaküldeni! Egy postaköltséget mondjuk buksz, de a 120 tetszeni fog tuti
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
drzozo
senior tag
Na végül úgy döntöttem, hogy a T&V Hoch-ot veszem meg.
A Kürbis, a Ratsel 2.1, illetve e három között vacilláltam. Mivel egyiket sem tudtam meghallgatni, ezért kénytelen voltam legalább 1 évet visszaolvasni itt... ( )
Nagyon sokan ajánlották/ajánlottátok a Kürbis-t, viszont számtalanszor volt olyan visszajelzés róla, hogy zúg, búg, recseg, kevés benne a mély.
A Ratsel 2.1-től a ládája miatt féltem, hogy cserébe a szép, tiszta hangzás odalesz.
Így hát a kettő kvázi "ötvözetéből" következtettem arra, hogy megkockáztatom a Hoch-ot. Azt azért tudni kell, hogy egy Genius SW-HF2.1 1700-et cseréltem le rá.
Első benyomás: számomra döbbenet. Minden hang tisztán szól, és megdöbbentő, hogy lossless zenéből mennyi új hangot ki lehet hallani, amit eddig nem hallottam (ed sheeran - i see fire... totál ellazította a fejem). Teljesen máshogy szólnak a zenéim. Egyszerűen kellemes a fülemnek, se nem sok, se nem kevés. És hát a mély. Na ez is döbbenet. Attól féltem, hogy nem lesz elég, és meg fogom bánni, hogy miért nem a Ratsel-t választottam. De nem. Jelenleg kb. a fele alatt áll a tekerő, de már néha ez is sok. Nem kell ide mélyláda, és nem is kell többet 2.1. Tényleg felesleges emellé. Járatom még egy pár napot, nem akarom maxra nyomni, de így a hangerő fele alatt is nagyon hangosan szól.
Egyelőre úgy érzem, hogy jól választottam, és bár félve mentem neki a vásárlásnak, de nem csalódás, és nem bánom, hogy végül ez lett. Egy kicsit azért sajnáltam ezt a 35 ezret otthagyni. Ha egyszer lesz felesleges pénzem, biztosan kategóriát lépek.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz drzozo #28244 üzenetére
Vegre még egy ember, aki rajott, hogy kulon "melylada" nelkul is zene a zene, sot, anelkul az igazi
Milyen forrasrol hajtod? Integralt hangeszkoz vagy valami komolyabb? Mert ha integraltrol hasznalod, akkor egy picit kesobb erdemes beiktatni egy normalisabb hangforrast is (pl Musiland Monitor 01 vagy 02 US). Na akkor megint maskepp fog szolni, tobb hangszert, tobb reszletet fogsz benne hallani
Nekem egy ModeCom SHF-120U es Musiland Monitor 02 US Dragon parosom van, nem bantam meg, hogy megvettem oket . 3 honapig hasznaltam a ModeCom-ot integralt hangkartyavsl, aztan jott a Musiland. Teljesen mas karakterisztikaja lett a ModeCom-nak"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz drzozo #28246 üzenetére
Meglepodnel, hogy mekkora kulonbseget hoz egy normalis hangkartya a noti integraltjahoz kepest ugyanazon hangfallal
En is noti mellé (ThinkPad T500) vettem a Musiland Monitort
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest