Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz dudika10 #12003 üzenetére

    A wattokat pedig jobb volna elfelejteni. Önmagukban semmit nem jelentenek. 1W teljesítménnyel bármikor beszakítom a dobhártyád ha gondolod, az 1000W-ot pedig úgy eldugom, hogy sose találod meg.

    Hát igen, egy 2x100W-os Quad 405 (vagy hasonló, 2x100W-ot szinuszban tudó) erősítő megfelelő hangládákkal azért negyed hangerőn is rohadtul hangos, és ott pontosan 2x1W-ot ereget magából :) Ebből kiindulva az USB teljesítményéből kijövő (jó esetben) 2x0,5..0,7W akár elég is lehet egy tévényi hangerőhöz, amit fentebb is felvetettem... A HF-1255A (elvileg) 40W-ot tud, mint "output power". A farán azt mondja az apróbetűs rész, hogy 230V 0.15A, ami 34,5W. Ez valami olyasmit jelent, hogy mekkora áramra kell biztosítani/tervezni (névlegesen mennyire terheli a hosszabbítót/villamos hálózatot), az üzemszerű fogyasztása ez alatt van. Nomármost ez a kütyü vagy a vízbül veszi ki a zokszigént, vagy ennél is úgy számolják a Wattot, ahogy manapság divatos, de minimum benne van a képletben a Buksi kutya bal fülén található szőrszálak köbgyöke, ez nem is lehet kérdéses.

    Membránméreten vitázóknak:
    Hasonló minőségű és célú hangsugárzók hasonlóan jó mélyet adnak, függetlenül a mérettől. Az átmérő egy dologra való, mégpedig hogy milyen messzire akarjuk a mélyeket elküldeni... Ha ez nem így lenne, akkor egy fülhallgató párszáz Hz alatt nem is működhetne -- mégis működik. Agybadugós fülhallgató néhány milliméteres membránnal is tud szép mélyet leadni, nearfield is 5"-ossal, meg egy subwooferben lakó negyvencentis is -- viszont félmázsás szubládát nem hallgatunk öt centiről, mintahogy fülhallgatót se öt méterről... Mindnek megvan a maga helye. A HF-1255A teljesen jó monitor mellé, de a mély hangjai úgy 2m-ig működnek, ettől távolabbról hiába is hangosítod, csak hangosabb lesz, a mélye nem lesz szebb, teltebb -- mintahogy pártíz centiről egy, a rendeltetési helyén bődületes mélyeket produkáló fülhallgatónak se lesz több a mélye, akárhogy is hangosítod, csak irritáló csipogást meg recsegést tud magából kiizzadni... Röviden a membránról *lejön* a mély, csak épp nem egyformán jut messzire.

    Járatásról:
    Efféle úri huncutságokkal sose foglalkoztam, éppezért nem is tudtam, hogy én még mindig járatom a Geniust: rendszerint vízszintesen balra néz a vágaték a hangerő potin (bő 270°-os a poti, így ez 17-18% lehet), windóz hangerő meg 40-60% környékén -- max. halk videonál kicsit feljebb tekerem. Arról az egy méterről, amennyire a dobozoktól ülök ez teljesen elég :)

Új hozzászólás Aktív témák