Új hozzászólás Aktív témák

  • dudika10

    veterán

    válasz Speeedfire #11862 üzenetére

    A milyen mélyre megy kérdésre vezettem be a nemzetközi f3 jelölést.
    Az sem mindegy, hogy milyen dobozról beszélünk, mert nem ugyan olyan meredeken csapja le az alját.
    Nem, nem megy le 20Hz-ig, f3 pontot kell keresni annál is.
    Megkockáztatom, hogy a lineáris tartománya a 30 literes dobozodnak van olyan széles a mélyeknél is mint a z4 mélnyomójának a "lineáris tartománya", csak annyi a különbség, hogy a z4-nél van egy orbitális kiemelés ami miatt lesz "rendes basszusod". Ez a rendes baszus viszont marhára nem az lesz amit a stúdióban megálmodtak.
    Te teljesen szubjektíven írsz én meg igyekszem az objektivitás talaján maradni.

    Nem beszélhetünk hangminőségről az ilyen olcsó 2.1-ek esetében, viszont ha ez nem szempont, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a z4 a legjobb választás, szerintem lehet találni olyat, aminek még inkább puffog és mellbe vág a mélynyomója.

    A videón meg persze, hogy nincs mélyérzete. Ha a mikrofon erősen vágja a mélyeket, akkor nincs túl sok értelme egy ilyen videónak...

    És akkor amiről már írtam: a sztereo kép fogalma is ismeretlenné válik, mert van irányérzeted a hangokra ilyen magasságokban már és a szubból fogod őket hallani. Akkor meg minek a szatellit, ha úgyis csak dübörgés kell és az ének is szól a szubból? :D

    Egy 10k-s rendszertől, amiben van egy 5"-os membrán kap egy relatíve lineáris mélytartományt. f3 pont kb ugyan oda esik mint a mélynyomós rendszernél, de nincs +10dB-es kiemelése, cserébe beszélhetünk hangminőségről, sztereo képről és zenéről.

    [ Szerkesztve ]

    Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Új hozzászólás Aktív témák