Xbox 360: árcsökkentés, új hardver?

Konkrétan Ausztráliáról és Új-Zélandról van szó: a kenguruk földjén mostantól az Arcade csomag 349, a Premium pakk 499, az Elite kiszerelés pedig 649 ausztrál dollárba kerül, ami 50 és 80 egység közötti árcsökkentéseket jelent. Összehasonlításként: a Wii jelenleg 399, a PlayStation 3 pedig 699 ausztrál dollárért kapható a kontinensen, újabb régióban lett tehát olcsóbb a legkisebb Xbox 360 kiszerelés a Wii-nél.

Ami a konzoleladások helyi állását jelenti: a legnagyobb piacrészesedést a Wii tudhatja magának, 456 ezer eladott példánnyal, 410 ezerrel az Xbox 360 a második, míg a PlayStation 3-ból 285 ezer darab talált gazdára ezidáig.

Az Xbox részleg termékmarketingese, Jeremy Hinton arra a kérdésre, hogy globális jelenség-e az árcsökkentés azt válaszolta, hogy nem, tehát nagy valószínűséggel csak ez a két régió kapja meg az olcsóbb konzolokat, minden esetre nekünk így sem lehet okunk panaszra, hiszen Európa már tavasszal megkapta a maga árcsökkentését.

Mindegyik piacot érintheti azonban egy esetleges új kiszerelés, egyes pletykák szerint ugyanis a Premium csomag jelenlegi, 20 GB-os merevlemezzel felszerelt modelljét egy 60 GB-os válthatja majd - erre minden bizonnyal az E3 során derül majd fény.