Win8 alatt pénzzel, míg XBOX Live-on MS Pontokkal vásárolhatunk

Egy év elején napvilágra került pletyka kapcsán felmerült, hogy a Windows 8 megjelenését követően a Microsoft felhagy a korábban sok vitát kiváltó pontrendszerrel, és 2012 végére immár valódi pénzért vásárolhatunk a Games For Windows LIVE helyére lépő XBOX Windows áruházban. Ami viszont ennél meglepőbb volt, hogy a forrás szerint az XBOX Live Marketplace is hasonló sorsra jut, azaz onnantól kezdve ott sem fogunk majd MS Pontokkal vásárolni, hanem valódi pénzre lesz szükségünk.

A Microsoft legújabb bejelentésével tisztázta a dolgok állását, így most már kijelenthetjük, hogy az XBOX LIVE Marketplace-en továbbra is az MS Pont lesz az elfogadott fizetőeszköz. Tehát aki XBOX360 konzollal rendelkezik, az ezután is pontok segítségével vásárolhat új tartalmakat. Valódi pénzzel történő fizetésre az XBOX360 Dashboard-on keresztül nem lesz lehetőség, így aki nem akar pontokkal fizetni az XBOX Video vagy XBOX Music tartalmakért, az kénytelen lesz Windows 8 alól vásárolni.

Ezzel szemben, aki Windows 8-at használ, régiójának általános pénznemével fizethet az XBOX Windows, valamint az XBOX Live Marketplace tartalmakért. Sajnos arról jelenleg nincs információ, hogy aki mondjuk egy DLC-t szeretne megvenni XBOX-os játékához, az pontok híján fizethet-e Windows 8 alól pénzzel is, de amint megtudjuk, javítjuk a cikket is.

Azóta történt

Előzmények