Valve: A "meglepetés" a Portal 2-vel lesz kapcsolatos

Az utóbbi napokban rengeteg találgatás kapott szárnyra, hogy az elmaradt Portal 2 bemutató helyett mégis mivel rukkol majd elő a Valve az idei E3-on. Mindenféle pletykák és fake képek keringenek azóta is az interneten, HL2: EP3, Source Engine 2, Half-Life 3, sőt még Duke Nukem Forever bejelentését is felvetették, mint lehetséges meglepetést.

A Valve megunta a terjengő szóbeszédeket, és a tegnapi nap folyamán egy meglehetősen ideges hangvételű közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy az ominózus meglepetés a Portal 2-vel lesz kapcsolatos:

"Ha olyan kérdéseket szeretnének feltenni, hogy mégis milyen közel álltunk már a halálhoz, vagy ha még több eredménytelen kérdésük lenne a korábban bejelentett, E3-on bemutatásra kerülő ***PORTAL-2-TÉMÁJÚ-AZ-ÉG-SZERELMÉRE*** meglepetésről, vagy esetleg kevésbé eredménytelenül, amennyiben szeretnének egyeztetni egy Portal 2 bemutatóval egybekötött találkozót a Valve standjánál az E3 alatt, kérjük lépjenek kapcsolatba..."

Ebből kiderült, hogy a beígért meglepetés a Portal 2-ről fog szólni, tehát az összes korábban szárnyra kapott pletyka valószínűleg kacsa volt. Amennyiben tényleg ez a helyzet, úgy nagy rá az esély, hogy az Episode Three, a Source Engine 2, a Half-Life 3, de még Duke Nukem Forever sem lesz kint az idei E3-on.

A bejelentés előtt nem sokkal közölte a Valve a másik, Portal 2-vel kapcsolatos hírt, miszerint a játék megjelenését eltolták 2011-re. A bejelentést ismét egy egyedi formában megírt közleménnyel tudatták, aminek röviden annyi a lényege, hogy a késésre azért van szükség, hogy még jobbá és egyedivé tehessék a játékot.

Azóta történt

Előzmények