A Source Engine 2 lesz a Valve meglepetése?

Egy, magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva kapott szárnyra a legújabb pletyka a titokzatos Valve meglepetésről. Bár már bizonyára unalmas lehet minden nap újabb hírt olvasni az ominózus rendezvényről, de mégis, engedjétek meg hogy megemlítsem, hiszen ez inkább tűnik hihetőnek, mint a legutóbbi "A Valve bejelenti a Duke Nukem Forever-t" pletyka.

A legújabb információk szerint nagy esély van rá, hogy a Valve meglepetése nem más lesz, mint a Source Engine 2, melyre a Half-Life következő része fog majd épülni. A pletyka szerint az E3-on már működés közben fogjuk látni az új motort, de hogy a bemutatón a Half-Life 3 alatt fog-e működni a Source Engine 2, vagy csak egy technológiai demó lesz kiállítva belőle, azt még nem lehet tudni.

Amit a Valve eddig Half-Life 2 óta az epizódokkal művelt, az gyalázatos volt a játékosokra nézve. Sorra megvettük az eredeti játékot, valamint az Episode One-t, majd az Episode Two-t is, azóta pedig - lassan már három éve - várjuk összeszorított fogakkal (És ököllel) a folytatás bejelentését. Azóta semmi hír a sorozatról, valóban ideje lenne már befejezni a sztorit.

Amennyiben a Valve tényleg kiállítja az új Source motort és a rá épülő Half-Life 3-at (Vagy esetleg egy korai technológiai demonstrációt), akkor az esetleg elfogatható magyarázat lenne az elmúlt három év Half-Life témában történő csendjére.

Majd meglátjuk, mindenesetre a riportban az is szerepel, hogy a meglepetést nem fedhetik fel a Microsoft vagy a Sony sajtókonferenciája előtt, amelyek június 14-én és 15-én lesznek.

Azóta történt

Előzmények