Szünetel a Homefront: The Revolution fejlesztése

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a független játékfejlesztőként üzemelő Crytek anyagilag nehéz helyzetben van. A Kotaku értesülései szerint az alkalmazottak már egy ideje nem kapták meg a nekik járó fizetséget, emiatt a Homefront: The Revolution című játékon dolgozó Crytek UK csapata a héten abbahagyta a munkát, panaszlevelet nyújtottak be a vezetőséghez, majd fogták magukat és hazamentek.

A mai napig már több, mint 20 alkalmazott tett olyan kijelentést, miszerint késve kapták meg fizetési csekkjeiket, ezzel együtt pedig olyan információk is szivárogtak, hogy azért állították le az XBOX One-exkluzív Ryse: Son of Rome folytatását, mert a Crytek és a Microsoft összetűzésbe keveredett a franchise jogainak birtoklása miatt.

A Kotaku forrásának információi szerint állítólag nagyjából 100 ember hagyta ott a Crytek UK stúdióját, de arról nincs pontos adat, hogy hányan vannak, akik végleg távoztak, és mennyien, akik szeretnének visszatérni. Arról is szólnak pletykák, hogy a Crytek UK és a Homefront játékokat kiadó Deep Silver összeültek megvitatni, hogy mi legyen ezután. A Nottingham-ben található Crytek UK dolgozói remélik, hogy a Deep Silver felvásárolja a csapatot és tovább támogatja a Homefront: The Revolution fejlesztését.

Egyelőre tehát parkolópályára került a játék fejlesztése, reményeink szerint hamarosan eldől, hogy folytatódhat-e a munka, vagy végleg csődbe megy a Crytek UK csapata.

Azóta történt

Előzmények