Folytatódik a Crytek kálváriája: németek vásárolták fel a Homefront-ot

Egyelőre meg nem nevezett összegért zajlott le a váratlan tranzakció: a müncheni bázisú Koch Media szőröstül-bőröstül felvásárolta a Homefront: The Revolutiont. A fejlesztést az újonnan alakított Deep Silver Dambuster végzi majd, az a stúdió amely a Crytek UK-tól elvándorló emberek zömét már idáig is alkalmazta, többek között Hasit Zalat is, aki a britanniai leányvállalat egyik vezetője volt.

A Homefront: The Revolution egyik sajtóanyaga még a THQ logójával
A Homefront: The Revolution egyik sajtóanyaga még a THQ logójával

Ezzel azonban az érdekességeknek nincs vége: a Crytek bejelentése alapján ugyanis a maradék, pár hónapja már fizetést sem kapó Crytek UK alkalmazottak mindegyike a Koch Media alkalmazásába került, vagyis mostantól fogva a német kiadó pénzeli a teljes gárdát, akik persze boldogak, hogy kaphatnak fizetést. Ugyanakkor a két stúdió nem kommentálta mi történik a Crytek UK névvel, hivatalosan ugyanis még mindig nem oszlatták fel a vállalatot. A Koch Media szakemberei, akik többek között a Metro sorozatot és a Saint's Row fejlesztőit is alkalmazzák sajtónyilatkozatban tértek ki arra, hogy nagyon is hisznek a Homefront: The Revolution sikerében.

A Homefront: The Revolution egy másik sajtóanyaga, már a Crytek projektjeként
A Homefront: The Revolution egy másik sajtóanyaga, már a Crytek projektjeként

Valószínűleg a teljes játékiparban ők az egyetlenek: a címet eredetileg a THQ megbízásából kezdték el fejleszteni, majd, miután a vállalat becsődölt, a Crytek vásárolta meg a pletykák szerint félmillió dollárért és szinte a nulláról kezdte el újra tető alá hozni. A Homefront folytatása tehát jelenleg a harmadik stúdió égisze alatt készül, és kettő vállalatot csődben, vagy ahhoz nagyon közeli állapotban hagyott el.

Azóta történt

Előzmények