SWTOR: 106 szerver üzemelteti a játékot

Nemrég indult el a Star Wars: The Old Republic című MMORPG Early Access fázisa, melynek keretében azok a játékosok, akik előrendelték a programot, annak hivatalos megjelenési ideje előtt pár nappal már játszhatnak vele. A meghívókat hullámokban küldik, így aki előbb regisztrálta be előrendeléskor kapott kódját, az hamarabb bekerülhet.

A Cowen & Company cég egyik analitikusa, Doug Creutz jelentette be tegnap, hogy felméréseik szerint a Star Wars: The Old Republic című MMORPG játékot nem kevesebb, mint 106 szerver szolgálja ki. Ebből 64 az USA-ban található, míg 42 az európai kontinensen. (Összehasonlításképpen: a World of WarCraft-ot jelenleg összesen 491 szerver működteti Amerika és Európa között).

Elmondása szerint nekik nem volt problémájuk a játékba történő belépéssel, azonban arra felfigyeltek, hogy - bár az EA elmondása szerint azért küldik hullámokban a meghívókat, hogy egységes terhelést és ezáltal sima játékélményt biztosítsanak a játékosoknak -, mégis az elmúlt napokban hatalmas különbség alakult ki az amerikai és európai szerverek terheltsége között.

A jelentés szerint az US szerverek közül három teljesen megtelt, öt nagyon telített, 27 telített, 29 normál és egy sincs, melyiken könnyű lenne a terheltség. Míg az EU szerverek ennek fordítottján állnak: összesen kettő van, ami normál terhelésen jár, a többi mindegyike könnyű kihasználtságot mutat.

Azóta történt

Előzmények