Killzone: Shadow Fall - 50 GB-os méret

A Sony európai részlegének vezetője, Fergal Gara mondta el egy Eurogamer oldalnak adott interjúja közben, hogy a Killzone: Shadow Fall című játék digitális kiadása gigászi letöltés lesz a maga 50 GB-nál is nagyobb méretével. Maga az interjú pedig főleg a lemezes és digitális terjesztés közti formátumháborúról szólt. Fergal Gara elmondása szerint a folyamat inkább egy lassú maratonra fog hasonlítani, mintsem gyors sprintre, ám egyre inkább terjed a digitális disztribúció során szerzett programok népszerűsége a dobozos kiadásokkal szemben.

A Sony európai főnöke azt is hozzátette, hogy a PlayStation 4 konzol számos olyan fejlesztéssel rendelkezik, melynek alapján a játékosok inkább a digitális úton történő játékvásárlást fogják preferálni. Megemlítette többek között a letöltés közbeni játék lehetőségét, ami, bár most is jelen van, de perpillanat még nem egészen kiegyensúlyozott, pláne, hogy a játékok egyre nagyobb méretűekké válnak - itt említette meg, hogy a Killzone: Shadow Fall 50 GB-nál is több adatot tartalmaz.

Elmondása szerint a PlayStation 4 letöltési szolgáltatásai sokkal fejlettebbek lesz a PS3-nál, ugyanis az új rendszer immár nem csak vásárlási és terjesztési célokat szolgál, hanem egy közösségi hálózattá is avanzsál. Bár jelen állapotában még ez sem teljesen tökéletes, nem működik minden olajozottan a rendszerben. A digitális verzióknak a lemezessel ellentétben át kell esniük más ellenőrzéseken és teszteken, ahol problémák léphetnek fel. Ezek főleg a régebbi gépeket érintik, az új generáció esetében egyszerűen csak egy újraindításra van szükség és minden alapállapotba kerül. Ez legtöbbször megoldja a problémát.

Azóta történt

Előzmények