Games for Windows Live, avagy STEAM MS-módra

A Microsoft új szolgáltatása a STEAM babérjaira kíván törni, hiszen a Games for Windows Live tegnaptól online boltként is használható új játékok megvételére. A játékokért fizethetünk bankkártyával vagy MS-ponttal, és már az első napon egy ingyenes játékot is letölthetővé tettek. A kínálat jelenleg a következőket tartalmazza:

A szolgáltatás igénybevételéhez le kell tölteni a klienst, amihez egy ingyenes Gamertag-ot kell létrehozni az MS oldalán, és már készen is vagyunk. A profil létrehozásakor figyeljünk, hogy ne magyarországi lakcímet adjunk meg, helyette célszerű angol címmel próbálkozni. Akinek már van Windows Live ID azonosítója, az egyből elkezdheti letölteni és telepíteni a klienst, mert működik azzal is. Ezenkívül szükségünk lesz még egy XBOX Live accountra is a regisztrációhoz, mert a kliens működéséhez az is kelleni fog.

Egy ingyenes logikai játékot is letölthetünk, a Tinker-t (második kép), melyben 60 pályán keresztül kell egy kis robotot mindenféle liftek, akadályok, kapcsolók és csapdák között elvezetni a célhoz. Szóval mindenképpen érdekes próbálkozás a Games for Windows Live, az ünnep alkalmából most ráadásul két játékot is féláron tölthetünk le 2010 január 4-ig, ezek a Viva Piñata, és a Shadowrun.

Azóta történt

Előzmények