Microsoft Games: Januártól havonta egy AAA kategóriás játék

A Microsoft Games vezetője, Aaron Greenberg egy interjút adott az ign.com-nak, melyben kifejtette, hogy novemberben az XBOX 360 megelőzte a Playstation 3-at eladások tekintetében. Több mint 100.000 darabbal több fogyott a Microsoft konzoljából annak ellenére, hogy a Sony készülékének az árát időközben látványosan csökkentették. Habár Greenberg nem közölt pontos adatot, annyit elárult, hogy ezen kívül eladtak több százezer konzolt a Modern Warfare 2-vel együtt is, és ezekkel együtt csak novemberben elérték a 819.500 eladott XBOX 360 konzolt világszerte.

Jövőre ezt még tovább szeretnék növelni, ezért 2010 első félévében havonta adnak majd ki egy AAA kategóriás játékot. "Minden játékos számára világossá válik a tény, hogy legalább 6-7 bombasikerű játékra számíthatnak 2010-ben. A Halo: Reach kétségtelenül 2010 legnagyobb játéka lesz." - közölte Greenberg. "Jövőre a legnagyobb dolog az lesz, hogy januártól kezdve minden hónapban kiadunk egy AAA kategóriás címet."

Íme egy összefoglaló lista azokról a nagyobb játékokról, melyek a Microsoft jövő évi terveiben szerepelnek (Megjelenési sorrendben):

Január = Darksiders, Bayonetta, Mass Effect 2, Dark Void,

Február = Bioshock 2, Dante's Inferno, Splinter Cell: Conviction, Lost Planet 2,

Március = Final Fantasy XIII, Dead Rising 2, Battlefield: Bad Company 2, Ghost Recon Predator,

Április = Red Dead Redemption,

Május = Prince of Persia: The Forgotten Sands,

Június = Alan Wake,

Július = NCAA 11,

Augusztus = Madden 11,

Szeptember = Halo Reach,

Október = Crackdown 2, Fable III, (A Crackdown 2 előbb is jöhet, de ez még nem biztos)

November = COD: World at War 2, Project Natal,

December = Max Payne 3, Rage (TBA 2010, így hamarább is megjelenhet)

Azóta történt

Előzmények