MS: Az XBOX One lesz a legjobb a következő generációhoz

A Microsoft marketingosztályának vezetője egy MP1st oldalnak adott interjújában elmondta, miért lesz az XBOX One a lehető legjobb megoldás, ha következő generációs játékokkal szeretnénk játszani. Craig Flannagan szerint a kibővített felhőszolgáltatások, valamint az új Kinect szenzor által nyújtott lehetőségek teremtik meg egyedül azokat a feltételeket, melyeket kiaknázva az új generációs játékok sokkal jobb élményt biztosíthatnak a játékosok számára.

Az úriember állítása szerint nagyon fontosak lesznek a felhő alapú szolgáltatások a jövőben megjelenő játékoknál, hiszen az XBOX Live-nak köszönhetően bárhová is megyünk, be tudunk jelentkezni és programjaink kéznél lesznek. Az XBOX One segítségével pedig a játék közbeni legemlékezetesebb pillanatainkat rögzíteni és szerkeszteni is tudjuk, majd megoszthatjuk őket barátainkkal. A felhő szolgáltatás ezen szociális lehetőségeinek köszönhetően teljesen eltérőnek fogjuk látni programjainkat, amit egyedül az XBOX One-on élhetünk majd át.

Graig Flannagan elmondta azt is, hogy a játékfejlesztők számára is sokkal szélesebb palettát tudnak nyújtani, melynek segítségével olyan programokat készíthetnek, amit sehol máshol nem tudnának megvalósítani, csakis XBOX One-on. Az új konzol már így is tízszer olyan erős, mint az XBOX360, a felhő segítségével pedig ez még tovább nőhet. A Microsoft ezért 700 millió dollárt fektet egy új adatközpont létrehozásába, mellyel az XBOX Live és a felhő szolgáltatások iránti növekvő igények kiszolgálását hivatottak biztosítani.

Azóta történt

Előzmények