Assassin's Creed 2 PC: Állandó internetkapcsolat kell a játékhoz.

Korábban már írtunk róla, hogy az Ubisoft nem rak DRM-et a PC-n megjelenő játékaiba, helyette egy új módszert alkalmaz, melynek röviden az a lényege, hogy a mentéseinket az Ubisoft központi szerverei tárolják majd. Ennél fogva kötelező lesz a játékhoz a folyamatos internetkapcsolat, mert ellenkező esetben nem lesz lehetőségünk játékállást menteni.

A PC Gamer Magazine nemrég kapta meg a Settlers 7-et és az Assassin's Creed II-t tesztelésre, és meglepődve tapasztalták, hogy a játék AZONNAL KILÉP a főmenübe, amint elveszíti a kapcsolatot a szerverekkel. Két lehetőségünk van: vagy kilépünk a Windows-ba, vagy várunk a kapcsolat helyreállására, de akármelyiket is választjuk, ilyenkor mindent elveszítünk az utolsó ellenőrzőpont vagy mentett állás óta történtekből.

A játék induláskor automatikusan elindítja az Ubisoft Game Launcher nevű programot, ami ellenőrzi a rendelkezésre álló frissítéseket és azonnal telepíti is azokat. Ha úgy akarod elindítani a játékot, hogy nincs internetkapcsolatod, azonnal hibaüzenetet kapsz.

A PC Gamer munkatársa kipróbált egy másik dolgot. Elindította a játékot internettel, játszott egy kicsit, majd kihúzta a kábelt a modemből. Ezzel gyakorlatilag ugyanazt az eredményt érte el, mint amikor a szolgáltató vagy más külső tényező hibájából megszakad az internet (Most őszintén: Ki látott már folyamatos, megszakadások nélküli internetkapcsolatot?). A játék egyből kilépett a főképernyőre, és minden addigi eredményeit elveszítette, tölthette vissza a korábbi mentett állást.

Azóta történt

Előzmények