Ubisoft: Nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy kinéz

A múltkori cikkünkben leírtuk, hogy miképpen tesztelte a PC Gamer Magazine a Settlers 7-et és az Assassin's Creed II-t. Ezekben a játékokban fog bemutatkozni az Ubisoft új kalózvédelmi eljárása, mellyel igyekeznek elejét venni a warezolásnak. A teszt tanulsága szerint az internetkapcsolat legkisebb megszakadása esetén azonnal kidob minket a játék a főmenübe, és csak az utolsó mentett állás - vagy ellenőrzőpont - visszatöltésével tudjuk azt folytatni a kapcsolat helyreállása után.

A Ubisoft is felszólalt az ügyben, elmondása szerint egyáltalán nem ilyen veszélyes a helyzet, ugyanis a kapcsolat megszakadása esetén a játék automatikusan vár a visszaállításra. És ha csak pár másodpercre szakad meg a kapcsolat, akkor annak semmilyen befolyása nem lesz a játékmenetre. (Ennek ellentmond a korábbi teszt, miszerint egy pillanatnyi megszakadás is elég ahhoz, hogy kidobjon minket a játék a főmenübe).

"Címenként eltérő lesz, hogy pontosan hol tudsz visszakapcsolódni a játékba. A Settlers 7 esetében pontosan ugyanonnan tudod majd folytatni a játékot, ahol a kapcsolat megszakadt. Míg az Assassin's Creed II-nél a legutolsó ellenőrzőponttól tudod újrakezdeni. Sok ellenőrzőpont van a játékban, tehát gyorsan visszaérsz majd arra a pontra, ahol  korábban megszakadt a kapcsolat."

Elmondták még azt is, hogy az új rendszernek csak 50kps sebességű kapcsolat kell a működéshez, tehát még egy dial-up internettel sem lesz probléma a játékkal.

Azóta történt

Előzmények