Hirdetés

A No Doubt perli az Activisiont

Az Activision közleményben reagált a No Doubt nevű zenei formáció perrel való fenyegetőzése kapcsán. Az együttes azért akadt ki, mert az Egyesült Államokban két napja piacon lévő, Európába pedig holnap érkező zene játékban a banda tagjait karakterekként is választhatják a játékosok, minek következtében a virtuális tagok nem csak a saját számaikat játsszák a programban.

Azt mindannyian jól tudjuk, hogy a Guitar Heroban szerepelt már néhány a világ legnépszerűbb és már-már ikonikus zenészei közül, de az Activision ennek ellenére is igen büszkén jelentette be, hogy szerződtetni tudta a No Doubtot. A kiadó és a zenekar hosszas tárgyalási és egyezkedési folyamat végén egy írásos megállapodást is kötött arról, hogy az Activision "felhasználhatja" a bandát a Band Heroban. A megállapodást követően a kiadó a zenekarral közreműködve fejlesztette az új játékot, a No Doubt most mégis fontolgatja a pert, mert állításuk szerint ők csak a saját számokra szerződtek, az már nem volt része a megállapodásnak, hogy a zenekar tagjaiból olyan avatarokat készítenek, melyek a játék során szabadon választhatók bármely a játékba épített zeneszám lejátszásához.

Az Activision most kénytelen lesz megvizsgálni, hogy hogyan védhetik ki ezt a jogi malőrt. A kérdést minden bizonnyal jogi úton kell majd eldönteni, a karakterek törlése ugyanis a cég szerint nagyon nehézkes lenne, lévén egy kész termékről van szó. Kíváncsian várjuk, hogy ki nyeri a párbajt.

Előzmények