2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

The Crew 2 teszt

Földön, vízen és levegőben is meghódíthatjuk az Egyesült Államokat a Ubisoft új nyílt világú versenyes játékában, ami minden szempontból jelentős előrelépés az első részhez képest.

Maximálisan kidolgozva

Örök szabálya a játékfejlesztésnek, hogy aki mindent akar, az semmit nem ér el igazán. Még sosem volt olyan versenyes játék, amiben több, teljesen eltérő járműtípus irányítását jól megoldották – nem véletlenül szakosodnak a fejlesztők, mondjuk, pályaversenyekre vagy ralira. Nos, a helyzet az, hogy a Crew 2 meghazudtolja ezt a szabályt, a fejlesztőknek ugyanis sikerült gyakorlatilag minden versenyágat jól kezelhetővé és élvezetessé tenni. Az autók vezetési élménye teljesen korrekt, van különbség az egyes típusok között, van súlyuk, lendületük, tapadásuk a négykerekűeknek, az árkádos autós játékok többsége mellé nyugodtan oda lehet tenni.

The Crew 2 Xbox One

Ehhez képest a repülők vagy a motorcsónakok irányítása is teljesen jó, minden pont annyira élethű, hogy még komolyan vehető legyen, de épp annyira árkádos, vad és őrült, hogy ne okozzon gondot senkinek. Egyedül a motorok irányításába lehet belekötni, ami főleg a motokrossz eseményeken okoz gondot, de még ez is bőven a menedzselhető határon belül van, úgyhogy óriási dolog, amit az Ivory Tower véghez vitt. A Crew 2 mindent akar, és szinte mindenben jó is. A jó irányításhoz pedig a Ubisofttól megszokott nagyszabású, profi körítést kapunk, elegáns kezelőfelülettel és rendkívül szép grafikával!

Hirdetés

A Crew 2 kidolgozása, látványvilága még önmagában is, bárhol megállva szembeötlő, de a játéktér méreteit és lehetőségeit figyelembe véve egészen elképesztő. Egy világ, ahol több kilométer magasan repülve szinte végtelen a látótávolság, lenyűgöző naplementéket és napfelkeltéket csodálhatunk, aztán a felhők alá szállva, bármikor motorcsónakra vagy autóra váltva az utolsó fűcsomót is megnézhetjük. A csónakok látványosan szelik a víztükröt, ami élethűen hullámzik, és tükrözi vissza a Nap, a Hold vagy a kivilágított városok fényeit, nappal pedig a kietlen sivatagoktól a dús fenyőerdőkig túrázhatunk, ameddig csak a szem ellát. Felpattanhatunk egy motorra, és tényleg 40-50 percet száguldhatunk egy irányba anélkül, hogy a játéktér másik végére érnénk.

A Crew 2 méretei, lehetőségei és változatossága miatt olyan élményt ad, amit a legtöbb versenyes játék nem tud. Vannak gyenge pontjai – elsősorban az online szekció, illetve néhány töltelék-érzetű versenyág –, de még ezekkel együtt is egy egészen hihetetlen produkció. A világ puszta mérete és dinamizmusa, a járművek testreszabhatósága (festés, optikai tuning), a remek hangok és zenék, a kiváló hangulat, az igényes prezentáció valódi szuperprodukcióvá emelik a Crew 2-t, ami a műfaj minden kedvelőjének forrón ajánlott anyag. Elsőre talán nem sikerült, de másodjára az Ivory Tower beletalált a céltábla közepébe. Nem csak mi hódítjuk meg Amerikát, hanem Amerika is bennünket.

Pro:

  • lenyűgöző méretű és összetettségű világ;
  • változatos és jól kezelhető járművek, érdekes versenyek;
  • szuper hangulat borús történet nélkül;
  • remek grafika, hangok és zenék.

Kontra:

  • egyelőre nincs egymás elleni multiplayer;
  • némelyik járműosztály irányítása nem a legjobb;
  • egy-két frusztráló esemény.

80

A The Crew 2 PC, PS4 és Xbox One platformokra érhető el.

dreampage

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.