2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobil rovat

Tetris, Bejeweled, Ghost Tower teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most ebben a cikkben kifejezetten ügyességi játékokat fogok nektek bemutatna. Lesz majd olyan játék is...

Tetris

Most ebben a cikkben kifejezetten ügyességi játékokat fogok nektek bemutatna. Lesz majd olyan játék is ami 3d-ben fog pompázni, vagy sima 3d lesz. Az ügyességi játékok nem a grafikájukról híresek, hanem, arról, hogy egy kicsit törni kell rajta a fejünket. Kezdjük egy laza bemelegítéssel, legyen mondjuk a tetris. Szerintem a fél világ ismeri ezt a játékot, de azért egy kis bemutató soha sem árt.

Install:
Az egész játék kb 300kb-os ami közepes méretű a java játékok között. A telepítési idő nálam kb. fél perc volt, nem tartott sokáig. Telepités után nálam létrehozott egy kis tetris ikont az alkalmazások mappájába.

Hirdetés

Első indítás:
Először megkérdezte a nyelvet, aztán, hogy bekapcsolja e a hangszórót. Utána egy kis logó a játék gyártójáról aztán már a menübe találjuk is magunkat. Sajnos nem képes fekvő módban lenni, csak álló helyzetet tud fölvenni.

Főmenü:
A menüje szokásos felépítésű nincs vele semmi gond. Menü háttere kékes színű, rajta fehér színű betűk vannak. A betűk nem kicsik, de nem is nagyok, olyan közepes méretűek. Amikor fel vagy le lépkedünk akkor hirtelen sárga színűvé válik egy adott betű. Érdekes a betűk katonásan közepre vannak helyezve, szerintem így sokkal jobban néz ki.

-Play
-Game Mode
-Recordes
-Help
-Options
-About
-Exit
Az első pálya indításakor, nem magyaráz el semmit, se a szabályokat egy szóval semmit. Rögtön kezdődik a játék, harcra fel! A lényege, az hogy a megfelelő formájú kockákat rendesen össze kell illeszteni, egy sorba, ha ez megvan akkor eltűnik, és így tovább. Minél több sort rakunk ki, annál több pontot kapunk.Ha a jobb oldalra nézünk, akkor mutatja a következő kockák formáját, így már előre eltervezhetjük, hogy hogyan rakjuk ki. Én nem döntöttem meg egy saját rekordomat sem. Néha egyre nehezedik a játék, kevesebb idő, vagy rosszabb formájú kockák. Az alakjuk szerint lehet, téglalap, négyzet, L- alakú, meg Z alakú.
Hát most mit mondhatnék a játék grafikájáról? Annyit, hogy 2D, amúgy dicséretes, hogy nincsenek benne recék, és szép élénk színeket használ. Ez a játék biztos nem fog lefagyni soha, nincs betöltő felirat, vagy hasonlok. A hangok nagyon jók, ez pozitívumnak vehető. Szerintem órákat el lehet lenni vele, akkor se unjuk, max megutáljuk mert valahogy mindig rossz kockát kapunk.
Adatok:
A játék hivatalos honlapja: http://www.percederberg.net/software/tetris/index.html
A játék mérete: ~300kb
Besorolása: ügyességi
ÉRTÉKELÉS:
Grafika: 6/10
Hangok: 8/10
Kezelhetőség: 10/10
Hangulat: 10/10

A cikk nem ért véget kérem lapozzon!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.