2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobil rovat

PGR Symbian mobil játék teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatnám nektek a PGR mobilra szánt változatát. Ennek a játéknak létezik egy konzolos verziója is, Xbox...

Bemutatnám nektek a PGR mobilra szánt változatát. Ennek a játéknak létezik egy konzolos verziója is, Xbox 360 játékkonzolon, persze ez egy kicsit máshogy fog festeni mint a konzolos változaton. Amikor megláttam magáról a játékról az első képeket, nagyon szépnek tűnt, de majd a cikk végén ki fog derülni, hogy hogyan fog festeni maga a játék. A neve már biztató jelnek tűnik, remélem a bizalom nem fog elveszni.

Hirdetés

Install:
Az egész játék kb~1,5mb-os közepes méretű és persze ez is csak symbian os s60 mobiltelefonon futtatható. Telepítéskor nem akadt semmi gondom kb. 1 percig tartott, vagy tovább de nem stopperoltam. Aztán ha kész van, létrehoz egy kis ikont az alkalmazások mappába.

Első indítás
Amikor először megnyitjuk a játékot megkérdezi a nyelvet, és hogy bekapcsolja e a hangszórót. Azután már lehet is játszani. Képes a játék fekvő nézetben lenni, ami sokkal jobban néz ki mint az álló, és kényelmesebb tartani is a telefont, szerintem.Főmenü:
A menüje feketés hátterű apró fehér színű betűkkel, ami nem valami pozitív, alig olvasható, na nem mint ha nem tudnám elolvasni de azért lehetne normális mérete. A menüpontokon lépkedve kis kattogó hangokat ad ki, és nincs semmiféle animáció benne. A szokásos menüpontok találhatok meg benne, ebben semmi különös nincs.

-Career mode
-Time trial
-Achievemnts
-Instructions
-Setting
-About
-Quit
Az első karrier indításkor választanunk kell egy kocsit, hát persze, hogy nem lehet a legjobbat, csak egy sima autót kapunk először. Persze lehet variálni még az autóink színét is, de ez is még erősen korlátozott. Majd ha kiválasztottuk a nekünk tetsző autót már indulhatunk is! Két pályát lehet választani, Párizst, vagy Londont, és még egy pozitívum, lehet választani nehézségi szinteket.

Extra könnyű, vagy sima könnyű, vagy haladó, nehéz, extra nehéz, minél nehezebb szintet választjuk annál több pénzt kapunk, amit fel lehet használni autóink szépítésére, vagy tuningolására. Ha már mindent kiválasztottunk, jöhet a versenypálya. Négyen versengünk egymás ellen és három ellenfelünk van. Szerencsére van benne minitérkép ami mutatja az adott pályát és az ellenfeleink tartózkodási helyét. Gyorsan lefutottam egy kört, de valami nem tetszett.

Gondoltam akkor, a legkönnyebb szintet választom akkor biztos megnyerem, de hát nem nyertem meg, próba szerencse. Szerintem a pályák egy kicsit kacifántosak, van olyan 90 -fokos kanyar és van egy olyan legó része a falnak ahol a kocsi mindig beragad, ez idegesítő tud lenni.
Persze ki lehet kerülni, lehet, hogy csak én nem tudtam rendesen bevenni egy kanyart. Maga a játékmenete, szerintem olyan közepes, persze soha nem unatkoztam a versenyekben, mert majdnem mindig leelőztek.Összesen 5 pálya található rajta, és azon belül ismét öt versenyfajta található. Van a sima fej-fej mellett, de amelyik a legjobban tetszett nekem amikor az utakon vannak az bóják és azon kívül nem szabad menni, mert különben game over lesz a vége!


Drift is van rajta, ami nagyon tetszett hiszen nem sok mobilos játékon található meg. Van olyan bónusz verseny, amiben több pénzt kapunk. Autokból nem állunk rosszul, 8 db van, ami igazi márkákat takar. Pl:. Lamborgini, Stb.. A kidolgozásuk nem rossz, de láttam már jobbat. Olyan érzést keltenek nekem mint ha papírból vágták volna ki, és olló helyet baltát használtak volna, de azért ennyire a kinézetük nem olyan vészes.A színhasználata, néhol nagyon szép, élnénk színeket használ, valamikor komor sötétet. Az épületek kidolgozása számomra érdekes, olyan olajfestményszerű, és valamikor, nem inkább gyakran lehet látni ahogy betöltődik a ház textúrái, ha persze lehet így nevezni. Az út szép, fekete szürkés színű, és kockás vagy valamikor a kanyarokban pixeles.
Az autók és a házak egyáltalán nem csillognak, csak a lámpák, de azoknak szép színűk van.

Grafikai bugokat nem találtam, de a legidegesítőbb dolog, hogy néha hullámzik a grafika és ezt néhány képen jól lehet látni.Olyan mintha egy pillanatban két dolog lenne egy helyen, szavakkal nehéz leírni, ezt látni kell. Az irányítás nem nehéz, jól eltalálták, és lehet álltani a gombkiosztást.Ja és nincs rajta magyar menü. A hangok szerintem jók, de hiányzik benne egy olyan pörgős zene.
Hát összességében elég vegyes érzelmeim vannak, sok ötlet található benne, a grafika érdekes, vagy máshogy kifejezve fura.Adatok:
A játék hivatalos honlapja: http://www.glu.com/noram/Pages/home.aspx
A játék mérete: ~1,5mb
Besorolása: Akció
ÉRTÉKELÉS:
Grafika: 10/10
Hangok: 10/10
Kezelhetőség: 9/10
Hangulat: 9/10

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.