Hirdetés

PlayStation 5 - Beszámoló

Alig egy héttel a korai limitált premier után végre Magyarországon is elérhető a 9. konzolgeneráció másik tagja is, amelyből szintén két változat kerül a boltokba, ezek közül mi a lemezes verzióhoz jutottunk hozzá.

Hirdetés

Élj a világodban, játssz a miénkben!

Egyesek szerint a 80-as és 90-es évek volt a videojátékozás hőskora, amelynek talán az lehet az alapja, hogy akkoriban jóval több otthoni konzol volt a piacon mint manapság, így mindenki kedve szerint válogathatott a jobbnál jobb ajánlatok közül. 1994-ben, alig egy évvel az 5. konzolgeneráció (Illetve ahogy később hívták a 32/64bites vagy 3D korszak) indulása után a Sony piacra dobta elsőként Japánban, majd rá következő év őszén Európában és Amerikában a PlayStationt, amely azóta is a legnépszerűbb konzol család, miközben a konkurencia szépen lassan lemorzsolódott.

Mára már csak leginkább a Microsoft és részben a Nintendo maradtak a nagy riválisok, bár a vélt összecsapások már leginkább csak a rajongótábor egyes tagjai között dúlnak, a három cég köszöni szépen, jól megvannak egymás társaságában. A Sony a PlayStation zajos sikerét megismételte a PlayStation 2 érában, ennek köszönhetően több mint 100 millió gépet sikerült eljuttatniuk a vásárlókhoz és bár a PlayStation 3 esetében kicsit visszaestek az eladások, a PlayStation 4-gyel bőven túlszárnyalták a korábbi eredményeiket. Végül elértünk a mai nagy naphoz, november 19-e van, a Japán cégóriás pedig végre piacra dobta Európában és a világ többi részén is (Észak-Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Japánban, Szingapúrban, Dél-Koreában már egy héttel ezelőtt elrajtolt a konzol) a PlayStation 5-öt, amely az új Xbox-hoz hasonlóan két változatban lett megvásárolható, itt azonban az egyedüli különbség annyi, hogy az olcsóbbik gépben nincs optikai meghajtó, minden másban megegyezik a két masina.

Mi a lemezes verzióhoz jutottunk hozzá, kíváncsian vetettük rá magunkat a különleges kinézetű szerkezetre, amely szerintünk az elkövetkező évben sokak számára fog végtelen örömet okozni. Az Xbox Series X géppel ellentétben a PlayStation 5 mindkét változata a Sony kérésére kizárólag online értékesíthető a premier időszakában, ennek köszönhetően a kezdő készleteket hamar felvásárolták az emberek, a kevésbé szerencsésebbeknek sajnos várniuk kell néhány hetet a második hullámra.

A hivatalos magyarországi árak:

  • PlayStation 5 - 184 990 Ft
  • PlayStation 5 Digital Edition - 149 990 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények