Egyes régiókban mától elérhető a PlayStation 5

Sajnos a hazai premierre még pontosan egy hetet kell várnunk, azonban az már egy ideje látható, hogy biztosan készlethiány lesz nálunk is.

Két nappal ezelőtt világszinten elrajtolt a Microsoft két újgenerációs konzolja, az Xbox Series X és az Xbox Series S. Őket követi a mai naptól a PlayStation 5, amely sajnos megosztott premiert kapott, vagyis elsőként alig néhány régióban érhető el a konzol (Észak-Amerika, Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Szingapúr, Dél-Korea), a globális premierre, így a magyarországi megjelenésre még egy hetet (November 19.) kell várnunk. A Sony ezt a generációt két fajta konzollal indítja: a normál, optikai meghajtóval rendelkező gép idehaza 184 990 Ft-ba, míg a Blu-ray olvasó nélküli Digital Edition 149 990 Ft-ba kerül.

Érdemes megjegyezni, hogy a jövő heti magyar premier kis túlzással csak papíron létezik, ugyanis nagyjából az összes konzol elfogyott már előrendelésben (Boltok polcain szinte biztosan nem találkozunk jó ideig a géppel), így akik későn kapcsoltak, azoknak várniuk kell a készletek feltöltésére, amely akár hetekig is eltarthat. (A másodkézből árult PS5-ök emiatt durván túlárazva, akár az eredeti ár közel kétszereséért is felbukkanhatnak)

Azóta történt