2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobil rovat

Pineapple Pen bemutató (Android, iOS)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Aki nem borult még ki az augusztusi vírusvideótól, annak a Ketchapp új lehetőséget ad erre egy egyszerű, de roppant nehézre sikerült mobiljátékkal.

Hirdetés

Egy érdekesen felöltözött, furcsa táncmozdulatokat bemutató japán figura, néhány virtuális gyümölcs és íróeszköz. Pontosan ennyi kellett a nyár egyik utolsó, elsöprő sikert arató vírusvideójához, aminek köszönhetően három hónapon belül több mint 80 millió ember tanulta meg, hogy mi az a PPAP. A szem- és fülvonzó alkotást persze rengeteg feldolgozás követte, többek között láthattunk egy Galaxy Note7-es, egy orosz és egy kihagyhatatlan magyar paródiát, és ahogy az várható volt, mobilos játék is készült belőle. Ez utóbbi ráadásul nem is akármilyen fejlesztőcsapattól érkezik, a francia Ketchapp ugyanis nehezen tud hibázni, gondoljunk csak a Jelly Jump, a Magic River, vagy a Skyward remek ötletére és megvalósítására

Az összegyűjtött pénzekből többek között különleges tollakat vehetünk Az összegyűjtött pénzekből többek között különleges tollakat vehetünk
Az összegyűjtött pénzekből többek között különleges tollakat vehetünk [+]

Az ötlet ezúttal adott volt, így már csak pontot kellett tenniük az i-re, és azokat is a végtelenségig idegesíteni, akiknek az eredeti videó elnyerte a tetszésüket. Megkapjuk az eredeti változat enyhén eltorzított audiovilágát, és persze rengeteg gyümölcsöt, amikbe tollakat kell katapultálnunk. Pazarlásnak azonban nincs helye, ha egyszer nem jut el az íróeszköz az almáig vagy az ananászig, vége a játékunknak. Ahogy a képeken és a videón látszik, a grafika teljesen egyszerű, ám a játékmenet sem sokkal bonyolultabb: nem irányíthatjuk a toll mozgását és nincs több célpont egyszerre a képen, ha mindig jó időben tudunk hozzáérni a kijelző tetszőleges pontjához, végtelen mennyiségű pontot zsebelhetünk be.

Halooweeni téma is jár az aktualitás jegyében Halooweeni téma is jár az aktualitás jegyében
Halooweeni téma is jár az aktualitás jegyében [+]

Aggodalomra persze semmi ok, nem fogjuk tudni mindig jó időben kilőni a tollat, a feladat egyszerű, de nem könnyű! A gyümölcsök ugyanis – bár látszólag epekedve várják a találatot – eltérő sebességgel, mozgásiránnyal és gyakran páncéllal védekeznek, gyengébb hardverrel ellátott telefonok tulajdonosai pedig az akadozásokban külön kihívást fognak találni, korántsem mókás egy ilyen miatt elveszteni a játékot, amiből nincs kiút, sem reklámnézegetéssel, sem pedig fiktív vagy valós anyagi sarccal. Ennek ellenére masszív mennyiségű hirdetés jutott a programba, időnként kapunk egy teljes kijelzős reklámoldalt, alul pedig folyamatosan ott virít a nem kedvelt sáv. A kiút ebből két dolláros költséget jelent a játékosnak. Egyéb eszközökért szerencsére nem kell fizetni, a tollakat kizárólag a játékban megszerezhető aranytallérokért tudjuk megvenni, a témák pedig ingyenesek. Jelenleg kétféle megjelenést választhatunk, az egyik a hagyományos, extrák nélküli felület, a másik pedig a halloweeni különkiadás.

Az igazi kombó persze az, mikor össze tudunk rakni egy PPAP-t Az igazi kombó persze az, mikor össze tudunk rakni egy PPAP-t
Az igazi kombó persze az, mikor össze tudunk rakni egy PPAP-t [+]

Ez eddig remek, de jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha egyszerre egy elemet kell kilőnünk, akkor hogyan lesz tézis és antitézis után szintézis, avagy hogy jön létre a híres pen-pineapple-apple-pen formáció. A trükk egyszerű: ha eltalálunk egy gyümölcsöt, akkor 1 pont lesz a jutalmunk, ugyanakkor ha sikerül a közepét meglőni, akkor 2 ponttal jutalmaz minket a játék. Ha egymás után kétszer szerzünk dupla pontot, már be is ugrik a másodlagos toll és a kétféle táplálék, amit már csak el kell találni, és kész is a várva várt PPAP-csoda.

Amekkora félelmet lehet látni a játék ikonján, annyira várják a gyümölcsök a beléjük fúródó tollat Amekkora félelmet lehet látni a játék ikonján, annyira várják a gyümölcsök a beléjük fúródó tollat
Amekkora félelmet lehet látni a játék ikonján, annyira várják a gyümölcsök a beléjük fúródó tollat [+]

Ha még mindezek után sem lenne elég a kihívásból, egy komplett küldetésrendszert építettek a játék köré, és már-már zseniális mennyiségű feladat elé állítanak minket ezzel a rendkívül egyszerű játékmenettel is: lőjünk ki aranytallérokat gyümölcsökből, csináljunk 15 PPAP-t, gyűjtsünk rengeteg pontot, és ha minden sikerül, a fémesen csengő pénzhalomból vegyünk különleges tollakat, vagy bármilyen tárgyat, ami elsőre annak látszik. Az izgalmakat persze fokozza, hogy előre nem tudjuk, miért teszünk le 200 érmét, ráérünk azt megtudni a fizetés után, gondolták az alkotók. Ha ez nem volna elég, időnként egy hatalmas, pénzzel teli ananászba is beleszórhatunk egy tucat íróeszközt, hogy onnan is csörögjön némi apró.

A Ketchapp ezúttal sem rontott el semmit, kihozták a legtöbbet, amit ebből a szegényes, de annál népszerűbb témából ki lehet hozni. Rengeteg ilyen játékkal találkoztunk korábban, aki már 35 évvel ezelőtt nyomta a Space Invaders-t, annak ez meg sem fog kottyanni, de persze teljesen kezdő játékosoknak sem lesz nehéz dolguk, csupán azt kell kihasználni, hogy egyáltalán nem vagyunk időhöz kötve, akár percekig is fürkészhetjük az ananász és az alma mozgását, illetve kell hozzá némi gyakorlás. Nem utolsó sorban pedig egy közepesen erős okostelefon: eldöcög persze a leggyengébb hardvereken is, de ha egy váratlan megakadás miatt lesz sikertelen a játék, akkor kellenek a kötélidegek. A francia fejlesztőcsapat eddigi alkotásaihoz hasonlóan a Pineapple Pen is addiktív tud lenni, szóval érdemes vele vigyázni, és lehetőleg túl sok órát ne öljünk bele, kipróbálni viszont mindenképpen ajánlott!

A Pineapple Pen elérhető iOS és Android platformokra.

szentkuti11

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.