Hirdetés

One Tap Tennis bemutató (Android, iOS)

Hirdetés

Egy mobilos játéknál egyáltalán nem baj, ha egyszerű a játékmenet és az irányítás, hiszen ezek a könnyed alkotások néhány mélyen tisztelt kivételt figyelmen kívül hagyva akkor tudnak igazán szórakoztatóak lenni, ha egyszerűek. De vajon meddig lehet elmenni az egyszerűséggel, mi az a szint, amivel még fenn tudja tartani a játék az érdeklődést úgy, hogy a lehető legkevesebb interakciót kéri. Erre a kérdésre a One Tap Tennis adta meg a választ, amiben tulajdonképpen egy dolog számít: a villámgyors reflex. A játék egyébként az EA fennhatósága alá tartozó Chillingótól érkezett, ez a kiadó kimondottan indie fejlesztésű mobiljátékokkal foglalkozik.

One Tap Tennis bemutató (Android, iOS) One Tap Tennis bemutató (Android, iOS)
[+]

A One Tap Tennis pedig nem más, mint a moduláris mobiljáték tökéletes megtestesítője: eleinte még a képernyőn zajló cselekményt nézzük, de néhány játszma után teljesen mellékessé válik, hogy mi van a képen, csak arra kell koncentrálnunk, hogy jó időben érintsük meg a kijelzőt, akárhol. A virtuális játékosunk szerválja a labdát, a partner visszaadja, majd a labda útját jelző vonalra kell figyelnünk, és akkor hozzáérni az érintőhöz, amikor az a számunkra megfelelő sárga/piros mezőben van. Ha vissza tudjuk adni a játékszert, akkor gyűlnek a pontjaink, és elég pont megszerzése után megnyerjük a játszmát, ha pedig elbaltázzuk, akkor kezdhetjük elölről.

One Tap Tennis bemutató (Android, iOS) One Tap Tennis bemutató (Android, iOS)
[+]

Rengeteg helyszín és karakter áll rendelkezésünkre, egy pályán több ellenféllel kell megküzdenünk, hogy a ranglista élére törjünk, minden egyes elbukott játszma után arra a helyre térünk vissza, ahol elmentettük a ranglista állását, és természetesen itt jön képbe az ingyenes játékba fecskendezett reklámdózis: ha nem vettük meg a 800 forintos kiegészítőt, akkor minden egyes mentésnél félperces hirdetést kell végignéznünk. Összesen 30 karaktert oldhatunk fel különböző kihívások teljesítésével, darabonként 267 forintért meg is vehetjük ezeket, egyetlen kivétel a földönkívüli figura, akit csak és kizárólag vásárlás útján szerezhetjük meg: a 806 forintos reklámmentességi csomag részeként jutunk hozzá.

One Tap Tennis bemutató (Android, iOS) One Tap Tennis bemutató (Android, iOS)
[+]

A játék egyébként elég hamar bedurvul, főleg a különböző helyszínek legjobb játékosai okozhatnak sok fejtörést, de túl sok különbség nincs ezek között, villámgyorsan kell érintenünk, amikor kell, és bárkit legyőzünk. Vannak világranglistás küzdelmek is, ezek az első pillanattól fogva elég durvák, viszont akár a facebookos ismerőseink pontszámaival is versenyezhetünk, ami mindenképpen sok érdekességet rejthet magában. Idővel persze a kihívások még nehezebbek lesznek, ha az egylabdás módszer nem tud velünk kibabrálni, akkor akár kettővel is játszhatunk, ez a szint már tényleg haladóknak való.

A bemutató elején feltett kérdésre a válasz pedig egyértelmű: bár teniszjátékként elég nehéz lenne értékelni a játékot, összességében tényleg szórakoztató, persze az ember néha tényleg falhoz vágná tőle a mobilt, annyira bosszantó tud lenni egy lassú adogatásból történő hirtelen csapás, aminek általában bukás a vége. A reklámok mennyisége nem kevés, de a 800 forintos mentesítő csomag legalább nem horribilis árú, aki végig szeretné vinni a játékot, ugyanakkor nem akarja a fél napját hirdetések nézegetésével tölteni, annak jó megoldás lehet.

A One Tap Tennis elérhető iOS és Android platformokra.

szentkuti11

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Mars Mountain bemutató (Android, iOS)

  Az emberiség régóta tervezgeti a Mars-expedíciót, de eddig még nem jártunk a szomszédos bolygón. Mai főhősünk már átesett a nagy pillanaton.

 • Epic Flail bemutató (Android, iOS)

  A világ egyik legegyszerűbb és legrégebbi közelharci fegyvere a buzogány, de 2016-ban is jó móka vele osztani az ellenfelet, természetesen csak virtuálisan.

 • Don't Screw Up bemutató (Android, iOS)

  Néha az egyszerű feladatok tűnhetnek a legnehezebbnek, főleg akkor, ha időre teljesítünk, és sok a haszontalan információ. A játék pedig baromira lenéz minket.

 • Splash Cars bemutató (iOS, Android)

  Szürke utcák, szürke házak, szürke hétköznapok. Ha már mindent így látunk, akkor valamin változtatnunk kell, mondjuk színezzünk ki mindent egy kisautóval!