Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)

A Fingersoft leghíresebb játéka új részt kapott: még az előzőnél addiktívebb és pörgősebb, miközben sofőrünk feje egyre csak unottabb lett.

Ki ne emlékezne a Fingersoft legismertebb játékára, a Hill Climb Racingre, ami éveken át foglalta el a nagyobb, mobilos alkalmazásboltok toplistáinak előkelő helyeit, és amibe annyi időt lehetett beleölni, amennyink csak volt. Ki ne emlékezne a több száz méteres ugratások közben a főhős unott arckifejezésére és kelletlen fejmozgására, akihez képest Kimi Räikkönen, a Forma-1 jégembere maximum gyenge kezdőnek titulálható. A Hill Climb Racing rettenetesen addiktív volt, mindig többet és többet akartunk benne elérni, még eggyel továbbfejleszteni az autót, még egy pályát megvenni, és minden egyes alkalmazásfrissítéssel csak került bele a tartalom, mikor már azt hittük, minden megvan, felbukkan két teljesen új pálya. Ezt a vonalat képviselheti a folytatás is, néhány napos tesztidőszakunk alatt már kétszer frissült, a végleges 1.00 verzió egyébként tegnap startolt el.

Rengeteg új kupa és achievement teszi még addiktívebbé a második részt
Rengeteg új kupa és achievement teszi még addiktívebbé a második részt [+]

Aki az eredeti játékot szerette, annak csak jó hírrel tudunk szolgálni: semmi lényegi módosítást nem eszközöltek a játékon és a játékoson, újítások viszont vannak. Az egyik legkomolyabb változtatás, hogy most már valódi játékosok szellemkocsijai ellen indulunk harcba, ennek megfelelően pedig nem csak a jármű képességeit, hanem a megjelenését is alaposan fejleszthetjük, illetve Bill öltözékét is variálhatjuk. A World Cup online meccsek nem teljesen élőben zajlanak, ha szükségünk van rá, megállíthatjuk a játékot, újraindításra viszont nincs lehetőség, és ha felborulunk, akkor automatikusan az utolsó helyre csúszunk vissza. Különböző pályákon, különböző kupákat kell elérnünk, három ellenféllel négy meccset játszunk le egy körben, ha jó szériánk volt, előre kerülünk a különböző fokozatokkal (bronz, ezüst, arany, platinum, gyémánt és legenda) jelzett ranglistán, ha viszont bénázunk, akár szintet is bukhatunk.

Az új játék meginvitál minket a... világbajnokságra.
Az új játék meginvitál minket a... világbajnokságra. [+]

Megmaradt persze a teljesen hagyományos, egyszemélyes, felfedezős mód is, ám ezzel már jóval kevesebb vagyont tudunk felhalmozni a szükségesnél, és jelenleg csak négy pálya érhető el, így ebből önmagában nem fogunk megélni, mindenesetre jó, hogy nem tűnt el, itt viszont nem az idő, hanem a pálya és az üzemanyag ellen harcolunk, a töltőpontok elszórtsága gyakran megy az eredmény rovására, pedig a terület sosem fogy el, csak egyre nehezebb és nehezebb lesz.

Az irányítás lényegében semmit nem módosult.
A kezelés lényegében semmit nem módosult. [+]

Irányítás szempontjából nem eszközöltek komoly módosításokat, továbbra is gázzal vagy fékkel tudjuk koordinálni az autót földön, vízen és levegőben, aki a járművek ügyes mozgása miatt szerette a játékot, nem fog csalódni. Egyetlen komoly újdonság jelent meg: a szellemautós versenyeknél rajtolni kell, itt gyakorlatilag annyira a feladat, hogy a fordulatszámmérő kétharmadánál (ezt zölddel jelzi is a skála) kell tartani a motort, mire elindulunk, az első néhány ligában ezzel még versenyt lehet nyerni, később azonban már végigmenni sem igazán érdemes, ha nem tudunk tökéletesen elindulni.

Minden egy kicsit jobban kidolgozott, de lényegében változatlan a megjelenés is.
Minden egy kicsit jobban kidolgozott, de lényegében változatlan a megjelenés is. [+]

A grafika nem változott sokat, új pályaelemek és sokkal jobban kidolgozott részletek teszik érdekessé a megjelenést, az unott, borostás képű játékosra pedig ha lehet, még nehezebb röhögés nélkül ránézni. A járművek és a pályák választéka egyelőre szerény, viszont ahogy az a 2012-ben rajtolt előző résznél volt, valószínűleg itt is frissítés formájában fognak hozzá jönni az újabbnál újabb tartalmak. A hangeffektek is jók lettek, sokkal realisztikusabb hangja van egy-egy autónak és motornak, mint korábban, főleg motorhang szempontjából tudtak erősödni.

Jelenleg négy jármű érhető el, később ez nyilván frissülni fog.
Jelenleg négy jármű érhető el, később ez nyilván frissülni fog. [+]

Sok kritika éri az ingyenes játékokat a reklámok kapcsán, a rendkívül addiktív Hill Climb Racing 2 esetén azonban valószínűleg kevesen fognak erre panaszkodni: a reklámvideók megnézésével gyakorlatilag minden esetben valami extrát ad a játék, a motorfejlesztésnek, az új elemeknek vagy némi aranypénznek pedig mindenki örül, aki a multiplayerben előre akar jutni, és le akarja győzni a világ összes tájáról érkező ellenfeleket. Vannak napi és heti versenyek, amikhez barátokat is hívhatunk, itt 10 próbálkozásból kell egy kihívást megvalósítani, természetesen a lehető legrövidebb idő alatt. Reklámmentességet nem vásárolhatunk, viszont költeni erre is lehet, aki gyorsan akar haladni, az gyémántokat vásárolhat, amiket aztán aranypénzre válthat be, erre jelenleg 150-től 6790 forintot tékozolhatunk el, időnként pedig különleges ajánlatokkal jön elő a shop, amikor néhány százasért többféle ajándékot kapunk.

Még csak most startolt el a Hill Climb Racing 2, de globálisan már több mint másfél millióan játszanak vele, ez pedig értelemszerűen csak erősödni fog a következő hetekben, és akinek az előző rész tetszett, mindenképpen tegyen az újjal is egy próbát, aki pedig az elmúlt négy évben nem ismerte meg az előzőt, az nyugodtan kezdje az ismerkedést az újjal, hiszen gyakorlatilag minden megvan benne, amiért az előzőt szerettük, de nagyon sok új kihívással gazdagították ezt a rendkívül addiktív játékot. A Fingersoft új játéka mindenképpen érdemes a kipróbálásra, Androidra innen, iOS-re pedig innen lehet letölteni.

szentkuti11

Azóta történt

Előzmények

 • Pineapple Pen bemutató (Android, iOS)

  Aki nem borult még ki az augusztusi vírusvideótól, annak a Ketchapp új lehetőséget ad erre egy egyszerű, de roppant nehézre sikerült mobiljátékkal.

 • Big Bang Racing bemutató (Android, iOS)

  A nyár második felének egyik legnépszerűbb újdonsága mobilokon az oldalnézetes, finnektől érkező autós és motoros versenyjáték.

 • One Tap Tennis bemutató (Android, iOS)

  Vajon működhet úgy egy mobilos teniszjáték, hogy sem mozognia, sem céloznia nem kell a játékosnak? Lehet egy ilyen játék nehéz? Egy indie csapat alkotása járt nálunk.

 • Mars Mountain bemutató (Android, iOS)

  Az emberiség régóta tervezgeti a Mars-expedíciót, de eddig még nem jártunk a szomszédos bolygón. Mai főhősünk már átesett a nagy pillanaton.