Skyward bemutató (iOS, Android)

Amikor az ember gyors kikapcsolódásra vágyik, valamire várakozik, vagy egyszerűen nem szeretné szabadidejét túlbonyolítani, egy-egy könnyedebb játék a telefonján pont jól jöhet. Persze minél egyszerűbb a játékmenet, annál több buktató nehezítheti meg az ember dolgát, és a Ketchapp játékai pont erre építenek, a Jelly Jumpot éppen a nemrégiben mutattuk be.


[+]

Ezúttal a Skyward a soros, ami azért érdemel figyelmet, mivel megidézi azt a különleges geometriai elemekkel tűzdelt látványvilágot, amely a Monument Valley-t oly nagyszerűvé tette, csak teszi ezt egyszerűbben és másként. Az egy mászkálós platformer volt, a Skyward viszont egy végtelenített ügyességi játék, amelyben egy körpályán pörgő korongot kell egy folyamatosan újjáépülő pályán addig tovább juttatni, amíg csak félre nem lépünk. Az irányítás egyetlen gombnyomással működik a mobilképernyőn, amit akkor kell megérinteni, amikor a korong éppen egy pályaelem fölött repül, és ezt a mozdulatot kell ismételni, ameddig csak bírjuk.


[+]

Mindezt a klasszikus játékmódban lehet gyorsan csinálni, vagy kicsit lassabban, a lényeg, hogy a korong kétszeri körbefordulása előtt a kijelzőt valamikor meg kell érinteni, különben a játéknak vége. Ha nem sikerül egy pályaelem fölé pörögve megérinteni a korongot, a játéknak akkor is lőttek. Mindez talán nem tűnik túl izgalmasnak vagy érdekesnek, azonban számos elem nehezíti és színesíti a játékot, mondjuk gyorsító vagy lassító pályaszekciók, a körpályát megfordító vagy mozgó elemek, és persze mindenféle szabályos geometriai formák, amelyek a játék látványvilágát és a pályák felépítését adják. Minél többször landol a korong sikeresen, annál több pontot tud a játékos összegyűjteni, amivel újabb és egyre változatosabb geometriai formákból felépülő pályákat lehet kiváltani.


[+]

A klasszikus játékmód eddig sok százezer játékosnak biztosított kikapcsolódást, nemrégiben aztán bemutatkozott a hardcore mód, ahol a korong csak egyszer fordulhat körbe, mielőtt eltűnik, és ahol sokkal gyorsabb pörgés mellett kell a folyamatosan újjáépülő Escher-pályákon előrehaladni. Míg a klasszikus mód látványvilága és zenéje inkább nyugalmat áraszt, a hardcore mód sötétebb és pörgősebb körítést kapott. Ha úgy vesszük, a Skyward is pont annyi kikapcsolódást és érdekességet nyújt, mint bármelyik hasonló végtelenített játék, a négyzetes geometriai formákra épülő pályák és a kihívás mindenesetre elég újszerű ahhoz, hogy ezt a játékot is érdemes legyen magunk szórakoztatására vagy másokkal való összemérésre kipróbálni. A Skyward ingyenes iOS-re és Androidra egyaránt, a reklámmentes változatért viszont fizetni kell. iOS-es készülékekre az alábbi linken, androidos mobileszközökre pedig innen lehet a Ketchapp játékát letölteni.

Bone123

Azóta történt

  • Lost Within bemutató (iOS, Kindle Fire)

    A Lost Within egy érintőképernyős környezetre fejlesztett elmegyógyintézetes túlélő horrorjáték, amely audiovizuális világával egészen biztosan sok játékost ki fog ragadni a világából.

  • Alkalmazásbemutató: Triple Square

    A magyar fejlesztésű, pixel art stílusú ügyességi játékban három akadálypályán kell három kocka alakú lényt irányítani, ami egyáltalán nem könnyű dolog.

  • Magic River bemutató (Android, iOS)

    Egyszerű, de nagy odafigyelést igényelő mobiljátékot próbáltunk ki, egy idő után monotonná válhat, de ezt egyre nehezebb pályával kompenzálja a program.