Új hozzászólás Aktív témák

  • Polllen

    nagyúr

    válasz contaxg #5607 üzenetére

    Én most behúztam kíváncsiságból, mert android-n nem vagyok megelégedve a Tidal-lal.

    Alapvetően amúgy spotify előfizetésem van(főleg munkában hallgatom) és e mellé veszek lossless zenéket, így nincs szükségem Tidal-ra, de amikor szembe jön egy akció, mint most a 299 HUF-ért 4 hónap, akkor ki szoktam próbálni.

    Legutóbb még ios-n voltam és a moode is kezelte a Tidalt, akkor szerettem, most viszont nem nagyon jött be.

    Az android app-ban mindent kipróbáltam, de telefonon olyan, mintha kiemelné a középtartományt. Az RHCP - Can't stop dalnál Kiedis mintha az arcomba énekelne, miközben a zenekar hátul zenél.
    Spotify-n direkt meghallgattam ugyanazt a dalt és ott ennek nyoma sincs. Iphone-n sem volt ilyen tuti.

    Ezután mivel a moode-dal már nem működik natív a Tidal, gondoltam bubble upnp jó lesz, de ez is tuti, hogy belenyúl a hangba. Itt nincs kiemelés, de mosottan szól, lehet a replaygain automatikusan be van kapcsolva (mindent is kikapcsoltam, amit csak lehetett a bubble-n), de lokal upnp szerverről is ezt csinálja, uh a bubble csinál valamit. Majd még átfutom a menüt, hogy nincs-e valami resample vagy bármi beállítva.

    Uh felraktam a Roon-t, rpi3-ra meg a ropieeexl-t, kipróbáltam és ezzel már normálisan szól.
    Összehallgattam az offline gyűjteményből egy-két dallal, itt a control point a számomra szokásos Linn Kazoo progi volt és nekem még mindig jobban tetszik egy picivel az offline minősége, mint a Tidal.
    (Upnp szervert használok, amit a Roon nem támogat.)

    A Roon amúgy jó, kellemesen szól a Tidal is, de az akció után egyikre sem fizetek elő. Nem győztek meg továbbra sem. Majd ha lejártak az előfizuk visszarakom a moode-t és összehallgatom a ropieee-val. Ott még lehet gondolkodom, bár nem hallok semmi varázslatot az offline zenéknél.

    "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Új hozzászólás Aktív témák