Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Linux alá Roon remote programmal esetleg találkozott valaki?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Kubuntura desktop távvezérlőt keresek.
Egyébként a ropiie remekül megy (köszönet érte ismét!!!) a kis Mojoval, ami érdekes hogy az InnuOS Zenith ami a core meg nem látja a Mojo-t De az azonos driverekkel műkődő Qutest meg OK neki.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Patice
Topikgazda
válasz contaxg #5503 üzenetére
Linuxra csak Roon Bridge van, amivel nem tudsz távvezérelni, vagy Roon Server, amivel lehet hogy megint nem. Szerintem ez csak a szerver része és nem lehet azt csinálni vele, mint a Win-es változattal.
Ha Linuxot használsz desktop gépen, akkor sajna ennyi a lehetőség. Marad a mobil.
Azért tehetsz egy próbát a szerverrel, hátha nincs igazam.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
Sziasztok!
USB forrást keresek. Van egy régi ATOM/ION lapom, ami kockatápról megy jelenleg. Nem túl erős a proci, a lap sem támogat 3 GB RAM-nál többet. Érdemes lenne foglalkozni vele (analóg táp, USB kártya), vagy egy USBridge-el jobban járnék? A DAC egy TEAC UD503, csöves végfok, jelenleg Triangle Elara álló dobozok, bár az erősítő miatt talán ebben is feljebb kell majd lépnem... -
contaxg
veterán
Feltettem a szervert, de azon kívül hogy fut a háttérben, sok mindent nem csinál.. legalábbis én még nem jöttem rá, hogy másra is képes lenne. Köszi ismét az értékes gondolatokat!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Patice
Topikgazda
válasz #03969024 #5508 üzenetére
Nagyszerű, akkor a házban van elég hely. Én beletennék egy újraórázott USB kártyát (Paul Pang, Bodor-féle, Core Audio/Menyus-féle, Jcat, stb - pénztárca alapján) , amit külső táplálásra barkálcsolnék át (én is ezt csináltam).
OP rendszernek meg egy Daphile szerintem sokat hozna.
Az USB kártya külön táplálására azért lenne fontos, mert annak a DAC-nak az USB bemenetének vevőchipje a forrástól kapja az áramot.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
contaxg
veterán
Ropieee szerintem (nálam biztosan) szereti eldobni a streamet.
Konkrétan eltűnik a rendszerből a Mojo.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
őstag
Ismeritek a Squeezelite-x Logitech Media Serverhez kapcsolódó Windows-on futó lejátszót? Már pár hónapja használom, de még nem láttam megemlítve itt a topicban, hátha másnak újdonság és megtetszik:
Squeezelite-X Windows Store linkMaterail skinnel érdemes használni, képes kzövetlenül az usb dacra is kapcsolódni, van kis ablak verziója is, media gombokat is kezel, több lejászási pontot is vezérel, stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #03969024 #5510 üzenetére
Nem igazán igényesség kérdése. Az asztali D/A konverterek túlnyomó többségének szüksége van az USB porton jelenlévő 5 Voltra, ezért is lényeges kérdés az USB kártyák tápellátásának minősége. Ennek hiányában a fogadó áramkör nem indul el, a lejátszó és a DAC között nem jön létre a kapcsolat. Ez független attól, hogy a DAC-nak van-e önálló tápegysége.
[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
Hát srácok meg untam a Daphile instabilitását és hirtelen felindulásból beruháztam egy audiolinuxba azt mondta egy kollega a másik forumon hogy pofon egyszerű az is.
Azt mondjuk nem tette hozzá hogy annak aki vágja az archlinuxot:D
Ültem előtte mint majom a zongoránál elment fél nap de rész sikerek már vannak a bootolás a dac meg találása meg van még talán a zene tároló könyvtáramat is sikerült beállítanom hogy használja.
Elméletben tudom az Ip címet a felhasználó nevet és a kódot, gyakorlatban meg csak az IP a biztos legalább is eddig semmivel sem sikerült rá csatlakoznom próbáltam Nomachinnel, meg Puppy-val a táv vezérlést de mindig hibát ír ki a kód és a user névnél.
De szerintem pár nap és meg oldódik lehet még arra is rá jövök hogy lehet zenélésre bírni ha addig nem visz el egy stroke :D -
adodaniel
őstag
Valaki próbálta a legutolsó Volumio verzióban a TIDAL bétát? Mennyire bugos?
-
contaxg
veterán
Sziasztok, szerintetek egy Pi4/2GB Rop Ropieee-val igényel hűtést?
-
Patice
Topikgazda
válasz contaxg #5521 üzenetére
Ugyan még nem volt a kezeim között RPi4, de a 3-asból kiindulva a Ropieee annyira kis terhelést jelent neki, hogy akár egy zárt házban is ellehet a 4-es is. Vagy csak nyitott keretbe rakod, ha nem akarod bordázni.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
contaxg
veterán
Köszönöm szépen a segítséged, ez a ház remek ötlet!!
Patice
Megbízásból segítek összedobni egyet. Az én hármason pörén van, de így nem adnám ki másnak a kezemből.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz contaxg #5521 üzenetére
Próbáltam Pi4-et Volumioval, ház nélkül, minden nélkül, csak úgy fellógatva a kábelénél fogva és szerintem a kelleténél melegebb volt a proci. Kézzel égető érzés volt hozzáérni. Picit csodálkoztam is, hogy FLAC-tól ennyire melegszik, de ez ugye a kezemmel érzékelt hő, ami lehet, hogy egyébként teljesen normális lenne mérve. Pl. 70 fok égeti az ember kezét, de a proci attól még vígan elvan. Viszont bedobozolva, biztosan kellene neki valami méretes passzív borda...szerintem.
"csak a zene van"
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5525 üzenetére
Pont ez akartam megkérdezni, Pi3-al hogy mehet a Volumio?
Eddig PC+Daphile alapon hallgattam zenét (de még nem alakult ki a végleges hardver). Viszont jó lenne valami kisebb méretű és halkabb megoldás. Lehet maradnék az USB vonalon, most egy XMOS chipes DAC-om van.
-
otamas
csendes tag
válasz Panthera #5526 üzenetére
Nem használtam ilyet, de komolyan fontolóra vettem, amikor a Pi4 USB kimenete és egy HAT között gondolkodtam, mint forrás (végül az utóbbi lett és nagyobb ház kellett).
A kép alapján egy hőelvezető réteget (paszta?) teszel a procira, amivel érintkezik a bemélyedés és gondolom lényegében így vezeti el a hőt:
-
bkercso
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5525 üzenetére
Vannak öntapadós hűtőbordák pl. a Conrad-nál is.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Panthera #5527 üzenetére
Azt mondják, az alacsonyabb processzorsebesség miatt nem melegszenek annyira a Pi3-ak.
Én elvetettem a hagyományos laptop/dac forrást és dedikált hálózati lejátszóra váltottam. Elég sok gondomtól megszabadultam általa, igaz, nem volt olcsó.. Forrás oldalon kéne erősítened neked is... Nálam egy full alap kiépítésű Pi4 nem hozta a laptop/JRiver/Dac minőségét. Eléggé elmaradt tőle. Persze lehet hozzá venni mindenfélét, de én inkább a "drágábbik" utat választottam, mert több volt a bizodalmam benne. Ár/értékben amúgy kiválót alakított a Málna így is, mert valamelyest tudta közelíteni az i7-es laptopot/JRivert aprópénzért, de nekem sajnos ez már messze nem volt elég. Megaztán a kezelhetősége, a lassúsága, a "vacakolás" vele, nem volt túl szimpatikus, de ez én vagyok.
#5529bkercso Persze, tudom, de elég fura volt hogy ennyire sütött a proci, már attól is, hogy "alapjáraton" ketyegett és szabadon lógott a tápkábelén. . Zenét még rá sem küldtem..
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #5531 üzenetére
"Nálam egy full alap kiépítésű Pi4 nem hozta a laptop/JRiver/Dac minőségét. Eléggé elmaradt tőle"
Úgy érted, hogy a Pi4-et saját dac kártyával használtad, laptopot meg a külső DA-val? Akkor ott inkább ez lehetett a különbség.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Panthera
őstag
válasz dgyuri0123 #5531 üzenetére
A Pi4-et nem is próbáltad úgy, hogy rá volt kötve külön DAC?
#5533: Ebben az esetben így jól összevethető a két forrás. Én is attól tartok, nem biztos hogy beválna a Pi.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Panthera #5534 üzenetére
Fel lehet azt tuningolni, de én nem ezt az utat gondoltam a legoptimálisabbnak. Mondom, jóval drágábban úsztam meg, bőven nem Málna áron, de nem bántam meg, csak kicsit sokba került..
#5535bkercso van itthon egy régi típusú 3A-es Málna tápom. Ez olyan "vaskosabb", mint az újabbak. Már jó ideje nem lehet kapni ilyen Pi tápot. Hogy aztán ez mennyire rossz vagy jó, azt meg nem mondom. Valami ilyesmi: [link] de nem pont ez szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5536 üzenetére
Szűrd meg, ld. a blogomban! Az hozhat hangban.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz Panthera #5534 üzenetére
"
A Pi4-et nem is próbáltad úgy, hogy rá volt kötve külön DAC?
#5533: Ebben az esetben így jól összevethető a két forrás. Én is attól tartok, nem biztos hogy beválna a Pi."Legfőbb gondom azzal a kijelentéssel van, hogy így jól összevethető a két forrás.
Kifejtenéd, hogy ezt mégis miből vontad le?
Véleményed szerint mindkét forrás a legjobb feltételekkel dolgozhatott, a legjobb teljesítményét nyújtva, vagy netán valamelyik handikeppel indult dróton lógva?
"#5524: Próbáltam Pi4-et Volumioval, ház nélkül, minden nélkül, csak úgy fellógatva a kábelénél fogva..."Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
Nekem RPi3- Digi Allo One Hat-tel sokkal zeneibb mint a win10-es rendszerem NAD D3020-al.
A Hat-ban történik az újraórázás, anélkül pont a profizmusa veszik el az RPi-s rendszernek.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
otamas
csendes tag
válasz Panthera #5530 üzenetére
A HAT csinálja a D/A konverziót, amit nálam egy HiFiBerry DAC+ Pro végez.
Itt a fórumon is kérdeztem korábban a témában, végül az egyik legolcsóbb megoldást választottam a rendszerembe. Nem annyira jó a hangfalak elrendezése és a szoba akusztika sem, ezért egyelőre kihagytam a szofisztikált és többe kerülő megoldásokat. "Fit for purpose", ahogy az angol mondaná
-
Panthera
őstag
válasz alphamooncam #5539 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha az adott láncon csak a forrást cserélte, akkor meg tudott győződni a két futómű közötti különbségekről.
Persze, ebből még nem lehet általánosítani. Ráadásul a Pi sem kapott egy jobb tápot. -
bkercso
nagyúr
Meg ;ellnem számolni, hány szűrőtekercset látsz a Pi-ben tápoldalon. Ha nem sokat, akkor bele kell tenni abrendazere kívülről. Többet gizhat, mint cserélgetni eszközöket, hiszen a legtöbbet "trehányul" oldják meg tápoldalon - audiofil füllel legalábbis.
-
wassermann
addikt
válasz bkercso #5546 üzenetére
Tényleg meg tudom erősíteni, hogy a tápon nagyon sok múlik. Pár éve egy régi képcsövesTV okosítására használtam PI-t. Elég gyengusz volt a táp, sokszor fagyott miatta. Mivel nem akartam rá költeni megnéztem a kapcsolási rajzát, és a PI-re egy nagyobb üres helyre beforrasztottam egy kondenzátort, ami már a táp buszának belső oldalán volt. Megoldódtak a fagyások + az analóg hangkimeneten iszonyú jól megjelentek az addig elveszett mély hangok
-
bkercso
nagyúr
válasz wassermann #5547 üzenetére
Ez számítástechnikai készülék, tehát informatika vonalon dolgozók tervezik. Nem tilos hifista tapasztalatok alapján javítani rajta, ahogyan egyik terméken sem.Ma már sajna nem divat az analóg elektronikát megtanulni, ha az ember digitális irányba megy már egyetemtől...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Mi lenne most a legolcsóbb megoldás egy "budget-mini" zene lejátszó építésére? Pi és Odroid vonal félében gondolkodom. Pl. Pi valamelyik (de melyik?), aminek van Jack kimenete és van a stream-eléshez és a távvezérléshez is elég jó Wi-Fi benne. Rá egy Volumino féle rendszer. Lényeg hogy így lokál (a rádugott USB-ről), telóról stream-elve és PC-ről stream-elve Wi-Fi-n is tudjon lejátszani. A távvezérlés szintén megoszlana, hol telóról, hol a Win10-es PC-ről folyna a Wi-Fi-s hálózaton.
A "Hi-Fi" minőség egyelőre nem annyira számít (majd később esetleg), mert a konyhába lesz , úgyhogy valami alap megoldásban gondolkodom. Ki mit javasolna?
Köszi!
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #5549 üzenetére
Rasberry Pi3B asszem tudni fogja ezeket volumio-val, pluginekkel kiegészítve. Nem vagyok minden részleten 100%-ig biztos, járj utána neten...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest