Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz wassermann #5951 üzenetére
Windows-szolgáltatások alatt kell engedélyezni az SMB v1-et.
-
Vanos
aktív tag
Köszönöm, végül nem kellett engedélyeznem az SMB v1 -et, valahogy elindult.
Inkább a Volumino samba konfigjában is tiltom, ha már biztonsági szempontból tiltani érdemes.
smb.conf-ba ezt írtam a végére:
server min protocol = SMB2_10
client min protocol = SMB2
client max protocol = SMB3HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Volumio-val ennél többet ki lehet hozni Rpi3 alatt? Mert ezt én is összedobtam szintén ilyen OLED kijelzővel, de elég fapados mert a lejátszási listák között se tudok váltani.
Nekem pedig kellene rá valami menü, hogy enkóderrel vagy gombokkal kitudjam választani (tehát telefon nélkül), hogy mit szeretnék hallgatni, internet rádiót, Spotify-t vagy a DLNA hálózaton lévő zenét. Lehetséges ez? -
maestro87
őstag
Nincs rá 400 euróm. 😀
Ha OLED kijelzőhöz nincs megfelelő bővítmény, akkor van itthon 2,2" TFT kijelzőm (ILI9341 azt hiszem). Erre tudtok valami addont Volumio-hoz vagy Kodi-hoz?
Vagy ezzel a kijelzővel egyszerűbb lenne? A HDMI-s kijelzők már drágábbak. -
SunMount3r
nagyúr
válasz maestro87 #5957 üzenetére
Ez a kijelzős dolog engem is érdekelne, főleg mert nem úgy van, hogy a Volumino elvileg nem adja ki semmilyen port-on a "képét", és csak Web-ről lehet vezérelni?
Ha ez megvan, hogy zöld, akkor onnantól jönnek a további kérdések: távirányító és/vagy touchscreen...?
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz SunMount3r #5959 üzenetére
Lehet nyomógombokkal is vezérelni. Én jelenleg egy enkóderrel vezérlem, pontosabban váltogatok a rádiók között. De ha másik lejátszási listára akarok váltani, akkor telefon vagy böngésző kell hozzá.
Raspberry Pi topikban egyébként azt ajánlották, hogy tegyek rá Volumio helyett Kodit és arra vannak ilyen érintőképernyőre optimalizált skinek is. Csak jó volna tudni, hogy a fentebb linkelt olcsó kijelzőt támogatja-e. Amúgy egy ilyet szeretnék én is kihozni belőle. [link] -
SunMount3r
nagyúr
válasz maestro87 #5960 üzenetére
Azt azért gondolnám, hogy a Volumino-nak sokkal optimalizáltabb a rendszere a zene lejátszáshoz (hang minőségileg). A KODI inkább egy "general" média lejátszó és főleg a videókra van kihegyezve... Pl. "rendes" PC-n zenére sokkal inkább pl. a JRiver, mint a KODI, ebből kb. érteni mire gondolok.
-
Vanos
aktív tag
Pár napos tesztelés után összességében nem bántam meg, hogy belevágtam.
Volumio ingyen van így nem illik róla rosszat mondani, de lehetne rajta még reszelni. Sok olyan lemezem van (DTS), amin 5.1-es és a 2.0-s anyag is rajta van. Foobar2000-nél kiválasztom a 2.0-t, és abban játssza le. Volumio nem tudom mit csinál ezekkel, de halkabbak és valahogy nem az igaziak ezek a lemezek.
Weiliang Audio lineáris tápegységem megint nem jött be. Nem a DAC-ot, hanem csak a Pi-t tápláltam meg vele. Megint bántóan éles lett tőle a rendszer hangja, nem jött be. (Ugyanezt tapasztaltam régebben, mikor a DAC-ot tápláltam vele). Találtam egy 4A-es mobil töltőt, egyelőre azzal táplálom a Pi-t.
Huawei telefonom ha ~1 percig nem csinálok semmit a Volumioban akkor "leszakad". A mobilon a Volumio app bezárása és újraindítása után van csak ismét kommunikáció. Régebbi Samsung telómnál nincs ilyen gond. Ez valszeg teló probléma.
Ma is 3-4 órát nyúztam a technikát. Most már ki merem jelenteni, hogy a rendszerem hangja jobb ha Pi-ről kapja a DAC a digitális jelet, mintha a régi HTPC-mről (egy régi Gigabite GA-MA785G-UD3H alaplap van benne). Szóval egyelőre érik, hogy egy Allo Digione-t is teszek bele.HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Satellite
tag
válasz maestro87 #5955 üzenetére
Anno én is sok fórumot/videót néztem végig, és végül a gyári 7"-es érintőképernyő [link] tűnt a legjobb megoldásnak, a hozzá való házzal [link] együtt (nem itthonról rendeltem). Nálam tökéletes a PiCorePlayer-rel, (Pi3B+, Allo Boss, lineáris táp, WiFi) - de teszteltem Volumio-val és Max2Play-jel is. Nagyon könnyű kezelni, nem kell elővennem sem a telefont, sem a tabletet, - ilyen használat közben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Panthera #5964 üzenetére
De mihez kell a telefon? Arról sztrimeli a zenét a pi-re?? Nem az lenne a cél hogy a telefon vagy bármi csupán remote legyen?
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Vanos
aktív tag
válasz Panthera #5964 üzenetére
Kösz a tippet. Megoldotta a problémát.
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Vanos
aktív tag
válasz contaxg #5965 üzenetére
Hangerő módosítása, előző/következő zeneszám, pause stb. Ehhez kell a mobil. Vezéléshez.
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
contaxg
veterán
Értem, de akkor miért áll le a zene ha lekapcsol a telefon?? Nálam ilyet akkor csinált amikor pl. bubbleupnp kapcsolatról ment a telóról a zene.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Polllen
nagyúr
Az új Moode-ba bekerült a RoonBridge funkció. Sajnos már lejárt a roon előfizum, uh nem tudom kipróbálni, hogy a roopie-hoz képest ez a funkció milyen.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék mert ezen a területen teljesen analfabéta vagyok! Zenét szeretnék hallgatni egy régi erősítőn
Spotify és ha lehet Bluetooth-on keresztül.
A használt software : Volumio lenne ha nincs jobb ajánlat
....egy bevált konfigurációt keresek!
Rapsberry? Melyik modell
Dac? melyik modell
a költség keret olyan 40 ezer huf
Nagyon szépen megköszönök minden fáradozást és tanácsot..... -
sejt
tag
Szia. Az információIM nem 100%osak, ezért a többiek majd kijavítani. A Volumio és Spotify kombinációja a Volumioval fizetős ami éves szinten 10k. Ha még Bluetooth is akarsz hozzá akkor a drágább Volumio kell ami már 20k, így oda a költségvetés fele.
Ha veszel rp4-et akkor igazából ha csak zenére kell akkor elég az 1 GB memóriás, de mire megveszed a többit ami kell táp, memóriakártya oda a költségvetés másik fele.
Jobban jársz ha keressel olyan Bluetoothos kütyüt ami eleve tud fogadni telefon Bluetooth és nem kell alá más hardver. Valami ilyesmi így hirtelen.
De ha pontosabban fogalmazva adod meg, hogy mid van és mit szeretnél akkor jobban tudunk segíteni.Guild Wars 2 Desolation
-
Polllen
nagyúr
Gondolom csak analóg bemenet van az erősítőn.
Ha rpi-ben gondolkozol, akkor rpi3+allo boss talán belefér a keretbe.
De ahogy sejt is mondja, lehet egy BT-s dac-kal jobban jársz. DAC topikban biztosan tudnak valami jó cuccot ajánlani."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Patice
Topikgazda
Ekkora keretből nehéz lesz komplett megoldást ajánlani.
Én külön DAC-ot és külön forrást preferálnék.
Mostanában egy igen jó ár/érték arányú DAC-kal találkoztam: SMSL Sanskrit 10th MKII. Használtan 30 alatt megkapható.
Az előttem ajánlott Google ChromeCast Audio nem rossz kiegészítő lenne hozzá, csak ezt már nem gyártják, csak használtan beszerezhető.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
dugesz77
őstag
válasz Polllen #5976 üzenetére
De akár ott a Yamaha WXAD-10 az is pont jó ilyen igényekre.
Ha már DAC. Két hete érkezett egy Topping E30-as dac és nagyon tudom ajánlani. Jelenleg egy Rpi2 usb-n keresztül hajtja. Volumio rögtön felismerte. Dac módban használom egy külső usb-s tápról (ide tervezek még egy lineáris tápot venni). . Próbából optikán rákötöttem a Philips SA 963 sacd/dvd lejátszót is nagyon sokat profitál az is . Nagyon jó a kapott hangminőség.
-
sejt
tag
Vagy esetleg meg lehet nézni ezt is. Nem lehet rossz amennyire a Toppingokat dicsérik, de nem hallottam ezt sem. Ez bele is fér a keretbe, és ha telefonról müködtetjük akkor tud ingyenes spotifyt.
Ha előfizetéses a spoti akkor néznék én is rpi-t kalappal használtba 25-30 körül ki lehet fogni, de a Volumio még akkor is 10k havonta, hogy müködjön rajta. Abban sajnos nem tudok segíteni, hogy rp-re létezik-e olyan ingyenes lehetőség, hogy a spoti ingyenes müködjön.Guild Wars 2 Desolation
-
dugesz77
őstag
Az Rpi-t ez a Sunny hajtja jelenleg. Megbízható, meg amúgy nincs vele gond ,elbír egy 2,5" külső 1TB-s hdd-t is az Rpi2 meghajtásán kívül és soha nem rakott ki szivárvány kockát még. De mindenképpen én is úgy szeretném megoldani, hogy két usb kimentes legyen az új táp, kellene az RPI-nek meg a Dac-nak is (az most egy Ipad adapteréről kapja az energiát).
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Urak, Allo USBridge-hez milyen tápot vennének, ami árban és teljesítményben is passzol az eszközhöz?
-
dugesz77
őstag
Eddig egy Rpi4+ Innomaker Hat szólt attól mindenképpen feljebb léptem. Elolvastam jópár tesztet róluk hol ezt hol azt ítélik jobbnak mivel mind a kettő AK4493-ra épül elég hasonlóak . Igazi az lett volna ha mind a kettőt ki tudtam volna próbálni én is és úgy döntöttem volna . Nálam igazából az döntött ,hogy ezt itthonról is meg tudtam venni.
erre a tápra én is kíváncsi lennék.. Egyedi építés vagy simán megvehető valahol?
[ Szerkesztve ]
-
derrik
őstag
válasz wassermann #5980 üzenetére
....nagyon szépen köszönöm
Egy minimalista megoldásnak mentettem..... lehet hogy átmenetileg egy ilyen BT modul megoldja a problémámat! -
feket663
tag
Én egy 1 gigás Rpi 4+ egy hozzéá tervezett ES9038 Q2M DAC-on keresztül hallgattam zenét régebben. Volt hozzá egy 5V 3-4 amperes lineáris tápom.
A DAC: [link]
Ha nem távos az erősítőd, akkor érdemes lehet a DAC-hoz venni egyet tizenpár dollárért, és akkor tudod a hangerőt változtatni, illetve a szűrők között választani.
Nyilván nem ez a világ legjobb hangja, de Spotify-t használva nem ez lesz a gyenge pont. És amúgy abszolút értékben se rossz a hangja, nekem sokkal jobban tetszett, mint a 4 darab Superreg táppal, spéci kondikkal tuningolt ES9018K2M dac hangja. Ha ezt az összeállítást választod, a bluetoothról elképzelhető, hogy le kell mondanod, de a Spotify-t a telefonodról tudod vezérelni, és ha van egy számítógéped az otthoni wifi hálózatodban, akkor azt szintén tudod vezérelni a telefonodról, és úgy sokkal jobban szól, mint bluetooth-on keresztül. -
SunMount3r
nagyúr
Pi3B+ és Volumino pároshoz milyen SD kártya ajánlott? Vagy bármelyik CL10-es megteszi? Azt tudom, hogy pl. Libre, vagy CoreElec-nek számít, de a Volumino-nak?
-
contaxg
veterán
A Shanti árban elég jó (dupla tápos!!). A hangja sokkal jobb mint a teló töltőmnek, de a én az Sbooster-re szavaznék akár még használtan is. A Shanti nekem egy picit sötét karakterű és felbontása is jobb volt az Sboosternek.
-
contaxg
veterán
Bemész a MédiaMarktba veszel egy ilyet 7000 Forintért és szerintem arra pont jó lesz amire kell. A gyerekemnek is így oldottam meg, a célra tökéletes!
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz contaxg #5993 üzenetére
Köszi a javaslatokat. Hozzátenném, hogy az USBridge is használtan érkezik, nem szívesen költeném a cucc árának 2-3-szorosát egy tápegységre úgy, hogy egyelőre nem tudni, hosszú távon mennyire fog beválni egy ilyen streamer. A család az egybe-dolgokat szereti, úgyhogy ha nem válik be az USBridge, akkor valaki csinál vele egy jó vásárt pár hónapon belül.
Az Allo Nirvanát néztem. Ha nincs jobb javaslat 100€ alatt, akkor rendelek egy olyat. Ha meg beválik ez a rendszer, akkor ősszel nézek egy végleges megoldást.
-
Mathiask
senior tag
" egyelőre nem tudni, hosszú távon mennyire fog beválni egy ilyen streamer."
Ez esetben kicsit még az az Allo Nirvana is soknak tűnik árban. Én biztos valami 5eFt-os (de azért korrekt) táppal kezdenék, hogy kiderüljön egyáltalán szolgáltatásokban, használhatóságban megállja-e a helyét az USBridge. De ez csak az én véleményem.
-
s4tch
veterán
válasz Polllen #5996 üzenetére
Ha mindketten ez mellett döntünk, vegyünk kettőt együtt. Az audiophonics-on a posta 1 egységre 17€, kettőre 19€.
#5997 Mathiask: kérhetnék konkrétumot? Milyen táp van ~5 ezerért, ami korrekt, és van rajta megfelelő csatlakozó?
-
Polllen
nagyúr
Nem rossz ötlet.
Amúgy Meanwell tápokból ki kellene szemezni a megfelelő csatlakozójút.
Én tudom ajánlani az apple töltőket is, alacsony zajjal rendelkeznek terhelés alatt is, 4k körül már lehet venni 18W-sat, + 1k egy kábel + posta mindenre. Nem lesz 5k, de nem is 20k+
Én is ezen gondolkozom még, csak nem nagyon találok itthon usb-dc kábelt."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
contaxg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest