Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baliboy1979
csendes tag
6.1re frissites utan nem megy semmi a transmissionban. piros minden torrent es nincs egy darab kapcsolat se.
a port probanal port tested: http error 0: no response hibat dob. Ugyanazon ipn van a nas es minden beallitas ugyanaz a halozaton mint korabban 5.1en volt. Otlet valakinek? -
Baliboy1979
csendes tag
válasz Baliboy1979 #8551 üzenetére
Megoldva. Sajat butasag volt. Elfelejtettem az atjarot es a dns kiszolgalot beirni a halozati beallitasokban.
-
törölt tag
Köszi!
Időközben megoldottam, a port számot kellett átírnom, 5005-6 -al nem tudtam kiengedni, most már működik.
DSM 5.2-5644 van fent, ott még/már nem volt külön csomag.
Emellett próbáltam feltenni egy 6-os verziót, de sajnos már a loadernél elakadtam. Jun-os loaderrel próbálkoztam, ami jónak is tűnt, de sajnos nem látom se a find.syng-el, se az assistans-al.
mac1 -be milyen MAC címet kell beírnom? magának a gépnek amin fut, vagy amiről telepíteném?
alpha2 -ős loader meg olyannal halt ki hogy 2 foreign colort nem ismer... Igaz, 12 év plusszos már a masina -
fgst
tag
Sziasztok!
Utóbbi időben sokat rendetlenkedett a dsm, például minden újraindításnál konzolból be kellett fejeztetnem vele a bootolást hogy be engedjen jelentkezni.
Tegnap végre rászántam magam és lefrissítettem a 5.2-5644 u6 virtuális gépen a dsm-et 3617xs féle 6.1-15047 szoftverrel, majd még ráment az u2 is.
A régi gép azonosítóját és mac címeit használtam fel hozzá, szépen át is vitte a beállításokat, megtartotta a fájlokat. Két fizikai lemezt raid tömbként vette át, a 30 gigás ssd cache-t is gond nélkül újracsatolta, viszont a programok tárolására szánt 20 gigás kötetet eltüntette... Talán rosszul adtam meg a portmapet? 6-ra állítottam.
2 fizikai lemezt csak ellenőrizte, azok végül is nem sérültek, igaz mivel shr-ben vannak törlésen kívül semmit nem lehet velük kezdeni.
Felrakott csomagokat javítani lehetett, azaz újratelepítette másik kötetre, itt egyedül a Survillance Station konfigját kellett újra állítanom, mert a régit ugyan látta de törlésen kívül nem tudott mit kezdeni vele.
Lassan 24 órája fut stabilan, várható még hogy előjön a sokat emlegetett timebomb? -
Petyb00
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok a topicban, Szeretnék serialt és MAC-et csinálni az Excel táblázattal, de nem tudom, hogy kellene kiválasztani ezek közül az egyiket, DS916+, DS416play
Sőt úgy igazából fogalmam sincs hogyan lehet kiválasztani a "DS3615xs"-től eltérő típust.Kicsit off, de ha véletlenül felraktam a mostani 1 lemezes Synology NASra a 6.1-et azt lehet downgrade-elni. (Azért kérdem mert 6.0-a esetében csak átrakom a lemezt a xpenology-hoz előkészített gépbe és átmigrálom, de ugye 6.1-el ezt biztosan nem tudom megjátszani)
-
Avicularia
veterán
Leragadtam 6.0.2-ön, a legutóbbi frissítés után nincs kedvem szívni, ameddig ez jól működik. Viszont kijött a 6.0.2-8451-hez 10-es update. Van valaki 6.0.2-ön van még és feldobta már?
-
zeotróp
csendes tag
válasz Avicularia #8558 üzenetére
Szia,
Nálam gond nélkül megy 2-3 napja.
Én sem merek még frissíteni 6.1-re -
Petyb00
aktív tag
Én hétvégén friss telepítésre felküldtem a 10-es update-et, kezelésben nem volt problémám vele, de azért ez mégiscsak szűz telepítés volt!
-
Excelbarat
tag
Szia,
Gond nélkül telepíthető a 6.0.2 8451 - 10 update! Újra sem kell indítani!
Én is csak az alábbi infó után mertem telepíteni.
Update ok -
seger
addikt
válasz Dr.FantastiK #8563 üzenetére
Megeeősítem
-
törölt tag
Csak nagyon offban aztán ha úgy van az illetékes törölheti
Az elmúlt időszak kavarásai, timebomb és társai miatt egy picit eljátszottam a gondolattal, mivel fontos adatokat is tárolok, mi lenne ha az egész gen 8 micro-t átdobnám valami más rendszerre... Jó ötlet volt (nem).
3 jellemzően mainstream variáció van ami vállalható olvasatomban, freenas, nas4free és openmediavault. Összelöktem egy tesztkörnyezetet és végignyálaztam mindet, hát sírni támadt kedvem. OMV simán beborult inkonzisztencia hibával pár csomag telepítése után, órányi fórumozás után se tudtam működésre bírni... Nas4free alig eszik valamit, cserébe egy nyomorék plex felhergelése atomfizika szinten működik, és elég fapad is. Freenas meg minden csak nem emészthető számomra. Külön poolokban (jailekben) futnak a pluginek, rémálom a jogosultságok kezelése nekem, és ahogy a másik kettőnél kikerülhetetlen tök alap dolgoknál is a parancssoros, ssh-s mókolás, aminek a felét se értem helyenként...
Basszus amit dsm alatt összeklikkelek 3 perc alatt, az fél nap alatt egyikkel se sikerült, Tök jó hogy sok esetben jobban testre lehet ezeket szabni, meg mélyen a lelkében matatni, de valahogy nem szeretnék egy letöltés/plex/minimál adatmentés szentháromság miatt mesterképzésre menni linuxból bakker...
-
-
Patice
nagyúr
válasz #56573440 #8565 üzenetére
Ez egy ilyen játék. Vagy fizetsz a kényelemért, vagy magadnak kell mindent megcsinálni sok idő+energia ráfordítással.
Én lassan minden gyári célgépet cserélek saját "összeállításra". Szívás bő nyállal, de ez van, ha az embernek nem felel meg a "konfekcióméret".
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Avicularia
veterán
Köszi urak, akkor frissítek
Közben lett update 11, hmm
[ Szerkesztve ]
-
FireLord
aktív tag
válasz Avicularia #8571 üzenetére
Sem az update 10 sem a 11 nem oldotta meg a fenti problémát
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Vagy fizetsz a kényelemért, vagy magadnak kell mindent megcsinálni sok idő+energia ráfordítással."
Látod itt ez a gondom. Miért _kell_ ez így legyen? Egy mint vagy ubi alatt is megoldott ezer éve, hogy felteszed, elég jó eséllyel megy, package centerből klikkelsz mi kell leszedi nem hal el, etc. Teljesen használható kvázi laikus szemmel is. Pedig ezek is ingyenesek.
Lehessen hekkelni, meg simogatni a lelkét kernelig bárminek, de nem hiszem hogy törvényszerű kéne legyen, hogy fél órát nézzem a googli első találatát amiben a samba megosztásnál felmerült 755-ös jogosultságot próbálom felfogni, mit is jelent az rwx r-x r-x ami ennek az eredménye és az jó e az adott userre. Ekkora és ennyi idő óta jelen lévő rendszereknél simán lenne igény szerintem egy felhasználó barát felületre, amin alapvető dolgokat meg lehet csinálni minimál túrással, akinek meg igénye van rá legyen hozzá tudása is. Ahogy ezt a syno is pl bebizonyította, mert a palettájuk egy jelentős része ugye masszívan home use-ra van kihegyezve.
Csak sz@r szembesülni a ténnyel, hogy vagy rendesen expert szintre kell húzni magad vagy egy valag lóvét kiadni, egyszerűen nincs kompromisszumos, köztes út nagyon
Na mindegy kihőbörögtem magam, be is fejezem az offot mert na nem ide tartozik
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz #56573440 #8573 üzenetére
'' vagy rendesen expert szintre kell húzni magad vagy egy valag lóvét kiadni, egyszerűen nincs kompromisszumos, köztes út nagyon ''
mar hogyne lenne :> XPeno !
..gondolom ezert nem fizettel te sem, vagy megis ?
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
b.lajos
tag
válasz Avicularia #8571 üzenetére
Szia,
Tudnál dobni egy linket ahonnan le tudom tölteni a frissítést?
Köszi!b.lajos
-
seger
addikt
válasz Dr.FantastiK #8574 üzenetére
Engem egyszer mikor elekadtam xpenoval, privátba keresett meg egy fórumtárs, de azt írta mikor konkrét dologban kértem segítséget, hogy nem segít, mert ezzel foglalkozik, vagyis segít ha gondolom de nem ingyen
Végül megoldottam.... -
interfész
tag
sziasztok!!!
olyan problémám lenne hogy érvénytelen lett a sn szám a synonál így nem tudom használni a ddns szolgáltatást. hogy tudnám működő rendszernél ezt lecserélni az sn generátor merre lehet megtalálni?
köszi
Minden ami számítástechnika, PC-k építése, szerelése, diagnosztizálása, alkatrész beszerzések, hálózat, stb. Érdeklődni lehet: 06-20-212-0898 A termékeket itt lehet átvenni: 1039 Árpád utca 64, H-P 9-16
-
kabar
senior tag
válasz interfész #8581 üzenetére
Ez csak egy szolíd vélemény, de ha már illegálisan használjuk a Synology rendszerét, el kellene jutni oda, hogy nem használjuk a saját DNS-ét. Ha már ebből az irányból elkezdett "védekezni" a Synology, akkor a béke érdekében használjuk az egyéb ingyeneseket. De ez csak egy vélemény a részemről. De biztosan érthető neked is, ha már ebből a szegmensből élsz, vagy legalábbis keresel pénzt.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
interfész
tag
köszi hogy válaszoltál, máskor szerintem arra jusson időd amit kérdeznek...
egyként van Synology termékem, syno kártyával annyi hogy nem azt regeltem be a synonal hanem a xpenology-s szervert.
Minden ami számítástechnika, PC-k építése, szerelése, diagnosztizálása, alkatrész beszerzések, hálózat, stb. Érdeklődni lehet: 06-20-212-0898 A termékeket itt lehet átvenni: 1039 Árpád utca 64, H-P 9-16
-
isti128
csendes tag
válasz Dr.FantastiK #8584 üzenetére
Teljessen igazatok van. Korabban en is hasznlatam qc-t ddnst meg push szolgaltatast. Miota bannoltak nem erolkodom mert jogos. Oruljunk ennek is. Servereket tartanak fenn ezekhez a szolgaltatasokhoz gaz meg azon is eloskodni teljessen ingyen. Szuper rendszert raktak ossze igazan arulhatnak magat csak az OS-t valami normalis osszegert legalabb home vagy kis irodai kiszerelesben.
[ Szerkesztve ]
-
interfész
tag
válasz Dr.FantastiK #8584 üzenetére
az egész egy lopás csak hogy tudd, onnantól kezdve hogy a synology szoftvert felrakod már lopás úgy hogy hagyjuk már ezt erkölcsös dumát, itt mindenki ahogy Te mondanád "lop". Nincs is ezzel baj csak ne oktassatok már ki könyörgöm...
-
interfész
tag
persze van, Én egy normális kérdést tettem fel szerintem egy egyszerű nemmel is beértem volna. Én is örülök hogy van ez az egész, meg tök jó használni, eddig használtam ezt a szolgáltatást most szerettem is, meg szerettem volna oldani, ha nem lehet nem baj, de nem kell a másiknak esni...
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz interfész #8585 üzenetére
Én nem oktattalak ki, sőt többször hangoztattam, hogy csak a véleményem. Helyettem viszont te legalább megmondtad, hogyan is kell itt viselkednem, írogatnom illetve beosztanom az időm. Köszi. Ha jegy nélkül utazol a BKV-n, nem mész oda az ellenőrhöz kritizálni a szájszagát. Bár vannak ilyenek is.
Egy helyen vannak a XPenology-s gép meg a syno?"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
válasz interfész #8589 üzenetére
Légyszíves ne hőbörögj, a kérdésedre kaptál választ, még ha neked nem is tetszik.
A régi Excel fájl-al generált SN és MAC párost már nem fogadja el a Syno és nem működik vele a távoli elérés.
Olvass vissza pár oldalt és akkor találsz egy új Generátort, ami viszont csak SN-t ad, MAC-et nem.
Egy csomó ingyenes DDNS szolgáltatás van, tessék azok közül beállítani egyet tuti működik.
Egyébként szintén le van írva hogy ha egymás mellett működik a Syno és a Xpeno akkor a Syno SN és MAC-ával működik a Xpeno elérése. (keresd meg)A válaszok mind készen vannak, csak ügyesen kell kérdezni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
interfész
tag
Értem. köszi.
1-2 válasz nem éppen a kérdésemre irányult azért voltam picit ingerült...
-
interfész
tag
nem kritizáltam a bkv-t, csak egy utastársamat kérdeztem valamiről...
nem egy helyen vannak.
-
kabar
senior tag
válasz interfész #8594 üzenetére
Akkor sajnos nem egy IP-n osztoznak.
Azzal, hogy a syno DNS-ét használod, gyakorlatilag odamész a pofonért. Erre próbáltam meg felhívni a becses figyelmedet. (Erre jött az elég faék válaszod.) Ráadásul szerintem minél többen regisztrálnak hamis számot, annál jobban látja a syno, hogy hányan használják illegálisan, annál erősebben védekezik. Ezzel pedig az összes "potyautasnak" rontod az esélyeid. Szerintem.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
interfész
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Battlefield 2042
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest