Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    Sziasztok!

    Van egy beállt rendszerem, egy HTPC (AT3IONT-I) alaplapos gépen fut az XPE, de ha kell, azt lekapcsolom, és boot-olok egy linuxba, Win-be vagy Kodiba, van erre a célra külön egy kis HDD benne.

    Most azon agyalok, hogy ha már megy a gép (az XPE-vel), akkor milyen jó lenne, ha lehetne netezni vagy játszani is rajta, úgyis össze van kötve a felette levő nagytévével. ESXi lenne az első szóba jöhető megoldás, de az alaplap nem tud valamilyen virtualizációs technológiát, hogy a host átadja a videókártyát (chipet) vagy a HDMI-t (nem tudom) a guest Kodinak vagy Linuxnak.

    Szóval amire gondoltam, hogy a host egy alacsony igényű, de teljes Linux lenne, erre boot-ol alapból a gép, rajta Virtualbox, Vbox-ban XPE. Az XPE-nek odaadnám raw módban a teljes 2 Terás HDD-t (a host természetesen a kis HDD-ről futna). Így elvileg nincs probléma pl. HDD költöztetésekor, az XPE rendszer frissítése sem gond.

    Kérdésem:
    1) Láttok-e így ebben a megoldásban valamilyen főbb problémát?
    2) A 2 T HDD ilyen alkalmazása rejt-e magában valamilyen veszélyt az adatok integritása szempontjából, szemben a natív használattal?
    3) Esetleg alternatív megoldás?

    Ha jól gondolom, még az is lehet, hogy elkészítem a linux alatt a VM-t, elkészítem a HDD pointert, és az XPE alapból felismeri, nem...?

Új hozzászólás Aktív témák