Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz Baliboy1979 #15390 üzenetére

    Lehet, hogy futnék egy kört egy másik kábellel. 2,5e-től szokott lenni az aprón.
    H310 is van 5-ért+posta, bár valamiért nem a hba-k között hirdetik.

    Esetleg újra flashelném, lehetőleg másik forrásból származó file-okkal. A h310 trükkösebb, a pcie csatin egy érintkezőt le kell tiltani (pl. szigszalag), különben nem indul el gyári bios-szal. It fw-vel már rendben bootol.
    Passz, nem tudom melyik a jobb. Nekem hp gépeim vannak, dell h200 (g8) és két g7 h310-zel. Az elsőt it fw-vel vettem, kettőt már én flasheltem. A gen8-ban normálisnak tűnik a h200 működése, a g7-ben csak a h310 hdd detektálását látni, a bios-ba már nem tudok belépni. Talán a hp túl genya, de a lényeg, hogy működik, úgy sem a kártyán kell belőni a hdd-ket. A g7-en egyébként is van más korlátozás a hp-től, a notimon is élvezem a k@cs@gségüket.
    A lényeg, hogy a hba-ra lehesen it fw-t flashelni, a cikkben, ami alapján flasheltem, az ibm-hez más fw-t és biost írtak (talán m1015), ez esetleg okozhat gondot. Én olyan kártyát választanék, amelyhez van cikk, hogyan is kell végrehajtani a cserét.

    szerk: én elsőre az alaplapi sas-t használtam, de a g7-en gyengusz a sas 3-4 csatornája (sata2), csak az 1-2 sata3. A gen8-on is alap xpeno lett telepítve, majd egy xeon cpu csere után került esxi alá az xpeno, természetesen újratelepítés nélkül, a hdd-ket migrálva (mac megváltozott, mert a vswitch a fizikai mac-re húzott xpeno vm-mel okozott lassulást, bár elállítottam mindent, amit lehetett). A h200 g8-on azért került bele, hogy elérhető legyen a smart a vm-ben ill. még dolgozom egy g6 backplane-en, hogy 8 hdd-m is lehessen, mint a g7-en.

    szerk2: Britteknél vagy? A HA ott biztos nem opció.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák