Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
< CyberBob >
őstag
Nálam is pár napja hol jönnek értesítések hol nem pl. nyitás érzékelő vagy kamera. Ha központi hiba akkor várok vagy ha nem akkor melyik korábbi mi home verziót érdemes használni és honnan lehet leszedni?
Más: egy Yeelight Arwen Ceiling Light 450C lámpát hogy lehet össze hangolni a többi égővel hogy együtt váltogassa a színeket? Önhálóan se tudok automatikus szín variációkat beállítani mert szürke a menüpont mintha csak úgy érzékelné a Yeelight alkalmazás hogy a lámpa csak fehéret tud.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
djsafi
csendes tag
Nekem a Goole Home látja de folyamatosan szakad a kapcsolat. Minden más eszközöm működik rendesen.
A ruter látja kiosztja az ip-t de az alkalmazás offline-t jelez és nem is működik autómatizálásban.
Valakinek valami ötlet a megoldásra?
Már nagyon bosszant hogy ki kell húzni a hálózatból, visszadugni és működik megint 1-6 órán keresztül.
A ruter Asus Tuf AX5400.
Ha tudtok segítsetek mert szétverem kalapáccsal az egészet.Üdv!Robi.
-
A-Bag
tag
válasz < CyberBob > #7103 üzenetére
Szerintem kicsit várj vele. Én azt vettem észre, mindig hétvégén hülyül meg a rendszer. Nekem reggel már jött értesítés mikor nyílt az ajtó.
-
tonerz
aktív tag
válasz < CyberBob > #7103 üzenetére
Nálam hetek óta nem működik az értesítés egyik eszközömnél sem mobilneten, csak ha a saját wifi hálózaton vagyok
Újra raktam az egész mi homeot, az eszközöket és parancsokat, de így se jön semmi értesítés.
K@rva idegesítő, hogy egy ilyen alapvető funkciót eltudnak cseszni, és nem képesek gyorsan javítani. -
v.attis
őstag
Én meg le kellett tiltsak mindent, mert minden ajtónyitásra jött. Kicsit meg van zavarodva ez az egész Xiaomi rendszer.
Épp emiatt érdekel egyre jobban a Home Assistant, de nincs igazán kedvem hekkert játszani, mire hozzá adok egy eszközt. Bár a légszűrő esetében pont megszívtam a gyári Xiomi home alkalmazással is, szóval egyik kutya másik eb...
-
lenovomen1
lelkes újonc
Sziasztok,
Aquara ajtó szenzor vagy mozgásérzékelő helyileg a memóriában tárol adatokat? Ha elmegy az áram vagy megszakad a ZigBee eszköz és hub közötti kapcsolat visszamenőleg fogom látni ha valaki kinyitottta az ablakot vagy mozgás történt? -
vegyszer
addikt
válasz lenovomen1 #7110 üzenetére
Emlékeim szerint nem tárol adatot
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Akelaus
senior tag
válasz Zsolty20 #7109 üzenetére
Visszatérő dolog ez egy ideje. Tegnap este nekem azt mutatta minden offline, erre jött egy értesítés. X idő múlva minden oké, de a kamera küldött értesítést viszont nem azt mutatta meg amiről küldött és az Sd-kártyára rögzített, hanem az élő képet. Ez megy azóta is. Imént is jött vagy 4 értesítés(macska), és az élő képet látom.
Értem én, hogy zavarja a kis kínaiakat az, hogy nem fizetek a Cloud szolgáltatásukért, de a saját Sd-kártyámról azért csak szeretném látni miért értesít a kamera. -
bkis76
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi smart hom hub 2-t meg pár apróságot. A light detection senzorral (ccak19lp2241t2) van némi problémám, ugyanis az istennek nem csatlakozik a gatewayhez. Reset 5mp-ig uténa a kék led villan hármat aztán egy darabig folyamatosan világít de nem kapcsolódnak össze. Van erre valami megoldás?
-
v.attis
őstag
Régebbi mi home, mondjuk egy 6.5-ös. Aptoide-ról tudsz leszedni.
Egyre több gond van a Xiaomi rendszerrel szoftveresen, én épp most álltam át Home Assistantra emiatt. Persze ez rajtad most nem segít, csak mondom, hogy nagyon ne lepődj meg az anomáliákon...Egyébként régiók stimmelnek mindkét eszköz esetében? Ha használtan vetted, a hub is lett resetelve?
Az érzékelő zigbee vagy bluetooth? Ha utóbbi, akkor valójában hub nélkül is hozzá lehet adni a Mi homehoz, aztán majd párosodnak.Több ötletem nincs.
A légszűrőmet a saját Poco telefonomról nem tudtam hozzá adni, nem talált a Mi home wifi hálózatot, miközben épp wifin lógott és kapcsolgattam vele a meglévő eszközöket. Egy Oppo telefonnal 1 perc alatt sikerült hozzá adni. Érdekes, nem?
-
bkis76
újonc
válasz v.attis #7117 üzenetére
Minden új mstore-ból vásároltam. Zigbee-s az érzékelő, próbál csatlakozni mert a kék led másképpen viselkedik ha a hub is keresi. Ha csak az érzékelőn indítok párosítást akkor három villanás után pár másodpercenként felvillan, ha a hubon is elindítom az eszköz keresését akkor a három villanás után folyamatosan világít a led az eszközön. Nyomógombot simán párosítototta. Hubot is reseteltem többször is. A régebbi szoftvert megpróbálom délután.
-
v.attis
őstag
Ha vissza olvastok láthatjátok, hogy hónapokon át nem lehetett scene-t létrehozni. Aztán meg csak német régión lehetett.
Nekem van reggelre világítás és konnektor bekapcsolás időzítve, volt, hogy az egyiket elfelejtette, pedig dual relé vezérli őket.
Nincs sem megoldás sem indok az ilyenekre. Ugyanaz a helyzet, mint Gree klímákkal, évek óta labilis a távoli elérésük.
Ebből lett elegem és emiatt vettem egy Raspberry-t. Kíváncsi vagyok hosszú távon milyen lesz, de már az is előny, hogy két alkalmazás helyett csak egyet használok, valamint van átjárás a különböző gyártók eszközei között. Aztán az is megeshet, hogy fél év múlva másképp vélekedem róla... -
v.attis
őstag
Egy jótanács: ha át akarsz költözni, a gateway-el együtt költözz!
Mindent meg lehet oldani költözéskor (elvileg), tehát gateway nélkül is lehet integrálni a Xiaomi cuccokat, de én csak szívtam vele. Többször már majdnem jó volt minden, aztán mégsem.
Be integráltam a gateway-t és azóta minden atom stabil és gyors is. Ez a Xiaomi rendszer 'hibája'. Kb. 4 napot áldoztam arra, hogy az eszközöket önmagukban integráljam, de valami mindig megállt, nem frissült stb. Aztán kb 1 óra alatt a gateway segítségével mindent felvettem HA alá. Persze a beállítás sok idő, de azért is, mert gyakorlatilag nincs határa a rendszernek... Bármit bárhogy tudsz állítani.Ezen felül a Xiaomi gateway (nekem a 3-as van) elég stabil cucc és jó a térerő is rajta, szóval nem rosszabb, hogy nem kell mindenféle usb-s kütyükkel mahinálni.
[Itt például azt írják, hogy meg lehet "hekkelni" a gateway-t és utána más gyártók eszközeit is tudod használni vele.] Nem tudom igaz-e, nincs nem Xiaomi vagy Yeelight eszközöm.
És úgy fogj hozzá, ha van időd akár többször is elkezdeni, egyszer nekem is újra kellett rakni az egészet nulláról, de mivel ezidő alatt a Mi Home is ment, nem maradtam irányítás nélkül.A többit privátban, vagy itt: [link]
-
radio11
tag
Sziasztok
2 gyors kérdés
Imilab EC3 tud rögzíteni egyszerre a kártyára és hálózati meghajtóra?
Mi home app almás telefonra megoldható? -
radio11
tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a válaszokat
-
gluke
csendes tag
Sziasztok! Anyósomat megleptük egy Xiaomi robotporszívóval, de sajnos eddig csak a bosszúság van vele mert ebben a mihome appban nem tudok felhasználót létre hozni és addig nem enged eszközt párosítani. Két telefonról is próbáltam egy Samsung A33 és egy Redmi Note 5-ről de a folyamat hibajelzés nélkül elakad a recaptcha ellenőrzés után(Facebook fiókkal nem is engedi)
Valakinek ötlete mit csinálok rosszul? Media marktos vásárlás amúgy. -
MODERÁTOR
Esetleg spam-ben a verification code? Ja nem, már előbb elakad. Recaptcha reload megy még? Vagy lefagy?
Ugyanaz a google account van a telefonon, mint amivel regisztrálni akarod? (Bár elvileg ez nem lehet probléma...) Esetleg létező mi home account-tal próbáltátok?
Vagy az account.xiaomi.com (ilyesmi ) weboldalon át új fiókot létrehozni (sign up)?[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
v.attis
őstag
válasz tobias40 #7143 üzenetére
[link]
Hát én sem magyarul találom a segítséget!
Amit nem értek teljesen arra ráengedem a fordítót. Megaztán youtube-ról is gyújtöm az infót...Röviden a lényeg: HACS-ban telepíted, utána az integrációknál vagy bővítményeknél már hozzá tudod adni. Minden telepítés, komolyabb mozzanat után restart!
-
oszy
veterán
A 360° 2K Pro kamera (vagyis az app) tud olyat, hogy nem csak mozgásra, hanem beállított érzékenységű hangra is jelez? És ez HUB-ként is szolgál ugye?
Vagy inkább ajánlott az IMILAB? Bár azt is a Mi Home app kezeli... ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Nem szorosan xiaomi, de van megoldás klíma okosításhoz? Olyasmit tudok elképzelni, hogy mondjuk van egy univerzális eszköz, ami tudja vezérelni infrán keresztül a klímát, de közben wifis is, és vezérelhető wifiről. Van ilyen?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
-
oszy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS