Új hozzászólás Aktív témák

  • DonJoee

    tag

    válasz tlala #1119 üzenetére

    "Első üzembehelyezésnél" (avagy "Factory reset" után) más-más országot megadva más teljesítményszinteket állít be a router. Ez egyrészt kötelező neki, másrészt ki is mértem (4 vagy 5 factory resetnél tartok, legalább 3 féle teljesítményszint volt már ugyanazon a csatornán mérve, tehát tuti nem csak két országkódot váltogat... lehet, hogy hármat :D) . De pl. más csatornákat is (mondjuk 2.4GHz-en Európában 1-13, USA, Kanada, Mexikó stb. 1-11, Japán 1-14 csatorna engedélyezett, ezeket sem lehet csak két állással lekezelni egy "globál" verziónál). Csak az international firmware nem tartalmaz minden országot, legalábbis Hong Kong, Kína stb. nincs benne.
    A "legmegengedőbb" ország Hong Kong lenne, utána Ausztrália, Új-Zéland, Malajzia stb. Ezeknél 2.4GHz-en 20 dBm helyett 30-36 a megengedett. A routernek ország kiválasztás alkalmával be kell állítania az adott országban megengedett teljesítményszintet, csatornákat, különben illegális a cucc. Ha megfigyeled, országot a későbbiekben már nem is lehet módosítani, csak Factory Reset-kor.
    Legalábbis ez így van az INT firmware-eknél. A kínainál -gondolom- telibex*rják és vagy "CN" van, vagy "*a", "X1" vagy egyéb "mágikus kódok", vagy semmi. Megy minden, ami a csövön kifér.
    Na, mindegy, vagy kínai vagy OpenWRT fw lesz ebből, már látom. Ha elkészül...

    "Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

Új hozzászólás Aktív témák