-
GAMEPOD.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
nagyúr
válasz
oh.gergely #601 üzenetére
Kérdőjel nélkül is érvényes az első fele, ami kijelentés, rajtad kívül mindenki más is erre vár.
Igaz, engem az openwrt jobban izgat, egyszer augusztus közepén be lett téve a router a helyére, be lett állítva minden, és azóta e újraindítani, se hozzányúlni nem kellett. Valójában innentől lényegtelen, milyen nyelven nem álligatom.
Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.
-
oh.gergely
újonc
Örülök neki, hogy sikerül az építő beszélgetés felé terelni a témát.
Igazad lehet abban, hogy igazából mivel egy routerről beszélgetünk, ezért beüzemelés után tényleg lényegtelen a többi funkció. A lokalizáció számomra inkább a kezdetben okozott nehézségeket, mert az összes eszközzel manuálisan kellett átállni egyik routerről a másikra. Miért érdekel annyira az openwrt? Mi az ami jelen esetben tudna pluszt nyújtani?
-
Rick4
nagyúr
válasz
oh.gergely #603 üzenetére
a jelenlegi FW is openwrt alapú, csak erősen lebutított, még ha nem is nézek rá a routerre, akkor is zavar ez a fordítós megoldás, pl a múltkor kerestem az uptime lehetőséget, ami ugye nincs is benne, openwrt-ben meg néha jó lenne ránézni, wrt-n van ilyen- olyan grafikon az elmúlt időszak forgalma, adatmennyiségek, stb, ami valójában már nem a beállítás témaköre, szóval csak a megszokás miatt lenne jobb az openwrt, nekem tényleg nem kellett hozzányúlni augusztus közepe óta...
Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.
-
Rick4
nagyúr
válasz
Nightmare666 #606 üzenetére
Eskü, 15 perc alatt meg se találtam a lehetőséget.
-
tlala
őstag
Na, ma megjött nekem is geekbuying-ról, lengyel raktárból, 130,20 USD volt szállítással együtt. 5 nap alatt volt itt.
AP módban üzemel, eddig minden rendben - jó erős wifi jelet nyom. -
Balage76
senior tag
1 hónap mesh hálózati tapasztalata 3 darabbal:
Működik.
Bővebben: egy hónapja beállítottam, azóta hozzá sem nyúltam és még mindig patent.Dual frequency módban használom, tehát nincs külön SSID a 2,4 és az 5GHz-hez.
Azt vettem észre, hogy eleinte minden 5GHz-re is képes eszköz a 2,4GHz-es hálózaton lógott és ugye "kézzel" ilyenkor nem tudom áttenni. Nagyjából 2-3 nap után elkezdtek átszokni ezek az 5GHz-re és most már mindegyik, amelyik erre képes, az stabilan ott van.
Úgy tűnik mintha ez a "melyik frekin kapcsolódjon az eszköz" valami tanulási folyamat alapján működik. -
Rick4
nagyúr
válasz
Balage76 #612 üzenetére
Van esetleg infód, a mesh mit ront a mérhető külső szerveres, pl speedtest sebességen, vagy belső hálón milyen tempóval lehet másolni?
-
Rick4
nagyúr
válasz
Balage76 #614 üzenetére
Oké, az nyilvánvaló, olyannak is kell lennie, én a vezeték nélküli megoldásra gondoltam, az azért is érdekes, mivel egy ax200-as wifi kártyával kb gigabites sebesség mérhető, de nem tudom, két routeren keresztül vezeték nélküli összeköttetés esetén ez változik-e, ha igen, akkor hova.
-
KRISSTUS
tag
Igen, Diginél vagyok.
Eddig a Digi routerben (PPOE) volt beállítva a P.F. erre a portra és működött.
Majd megvettem ezt a router és bekötöttem a Digi-s után és azóta nem működik.
Tegnap átkapcsoltattam a Digi-s routert Bridge mode-ba, hogy ne kelljen mind a két routerben P.F.-ot állítanom, de ez sem oldotta meg a problémát.
A tűzfal ki van kapcsolva az AX3600-ban. A tűzfalat csak a mobilos alkalmazásban tudom állítani (a web-esen nem találom)?Vagy számíthat még LAN IP címe is?
AX3600 előtt a 192.168.1.1 - 255 volt használva, most 192.168.31.1 - 255 van.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz
KRISSTUS #618 üzenetére
A pf beállításaid a kép alapján jók. Azért 192.168.31.x a tartomány, mert az AX3600-ban úgy van beállítva, de ez megfelelő.
A tűzfalnál pontosítok: Windows és egyéb software-es tűzfalra gondoltam. A kép alapján beállított forward esetén nem kell a routerben egyebet állítani.
A Digi féle natolást ellenőrizni kéne a routerben (a kérdés az, hogy milyen publikus ipcímet kap maga a router. Ha 100-zal kezdődik, akkor ez natolt, nem fog menni a forwardolás -> telefon a Diginek, hogy "nem éred el a belső hálón lévő kameráidat, vegyenek ki a natolásból"), de jelenleg nekem ap-nek van beállítva, így nem tudom pontosan, hol kéne látni ezt.
-
Rick4
nagyúr
-
pn4hvq
senior tag
-
Vigyorka
aktív tag
A port átirányítás nálam se 100%-s. Időnként újra kell menteni és alkalmazni... - minden egyéb módisítás nélkül. A router újra indításánál is előjön a probléma... (Itt a fórumban is jeleztem...)
Vigyorka
-
Rick4
nagyúr
válasz
Vigyorka #624 üzenetére
Én meg telekom kábelneten vagyok, augusztus közepén, azaz 2 hónapja bedugtam, adtam fix ip-t mac alapján egy csomó eszköznek, portforwardot megcsináltam, és azóta még újraindítani se kellett, tök hibátlan. Szóval nem lennék biztos abban, hogy a routerrel van gond.
-
tlala
őstag
Mai állapot szerint 130,70 USD a cucc Geekbuying német raktárából, szállítással együtt.
Kuponkód: GKB505T -
tlala
őstag
Sajnos a global drágább.
Az innen hozható el, german-3 raktárból 143,70 USD áron, a 4TIJBIWP kuponkóddal. -
Nightmare666
tag
Sziasztok. Esetleg ha valaki Global verziósat vásárol felrakhatná a Firmware verzió információkat ide a fórumra. Köszi.
-
tlala
őstag
válasz
Nightmare666 #632 üzenetére
Tessék, felrakom az infót: az international fw verzió 3.0.16.
Amúgy meg egy nemzetközi csapat dolgozik azon, hogy kinyerje vagy megtalálja a letöltési linket...
Bár olyan véleményeket is olvastam, hogy a global verzió gyengébb wifi jelet sugároz, mint a kínai.
Egyelőre nem nagyon tudunk okosak lenni, várjuk a fejleményeket.[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
tag
Sziasztok!
A korábban jelzett port forwarding problémám megoldódott.
Most a Wi-Fi dual frequency in one mode-al van gondom. Pár napja bekapcsoltam, de azóta szakadozik a Wifi. Ezt csak a Viber-nél vettem észre telefonálás közben, a jel minősége ingadozott: kiváló / közepes / gyenge / vagy megszakadt. Most visszakapcsoltam Dual mode-ba és így jó Wifi.
Lehet, hogy nálam is az van mint (#612) Balage76 fórumtársnál, csak nekem már nem volt türelmem várni. -
konigjanos
senior tag
Aki dual módban használja, egyre figyeljen: a legtöbb okos eszköz (wifis klíma, kamerák, okos villanykapcsoló,stb, kivéve alexa) csak a 2,4-es hálózatot látja, és ha duálban van, akkor semmit sem lát...
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz
konigjanos #640 üzenetére
Igen, a 2013-as Sony TV-m is szokott szenvedni vele, eldobja a kapcsolatot, nem tud csatlakozni, ilyenek.
-
Rick4
nagyúr
válasz
konigjanos #640 üzenetére
Duálban használom, a tévém, a kocsiban az androidos navi is csak a 2.4-et látja, mégis tökéletesen felcsatlakozott.
Hogy lehet ezt a dolgot elsőre kiszűrni? Mi okozza a bajt?
-
Rick4
nagyúr
válasz
konigjanos #643 üzenetére
És miután átkapcsoltad, és felismerte, vissza tudod kapcsolni a dual mode-ra?
-
pn4hvq
senior tag
válasz
konigjanos #645 üzenetére
De a 2,4-esnek adhatod a wifinév ssid-t. Az 5g-snek pedig lehet a wifinév_5g.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
nagyúr
wow, mit találtam: [link] Azért a cseh- lengyel raktáras, nem annyira garis 40 ezres árak mellé azonnal, 24 hó garival nem rossz ajánlat, főleg hogy szerintem ez már az international verzió, ami amúgyis többért megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- [Re:] Elstartolt a Cubot minitelefonja
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] Computex 2022: komolyan rákészült a Zen 4-re az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- [Re:] Készíti a terepet az ARM-os asztali PC-nek a Microsoft
- LEGO klub
- [Re:] Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: The IT Solutions B.V.
Város: Debrecen