-
GAMEPOD.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRISSTUS
tag
Nekem 4 szintet fed le (2.4G) úgy, hogy a 3.-on van az AX3600 és az elsőn (garàzs) sincs gond a jelszintel. Két vasbeton födém árnyékol (de legyen 1.5 a lépcső fel/lejáró miatt) és a youtube (720p-1080p) gond nélkül megy - sebességet nem mértem, mert a garázsba ez bőven elég.
Persze a csatlakoztatott eszközöknek is eltér a jelerőssége (adás/vétel). -
dethroner
veterán
válasz
KRISSTUS #958 üzenetére
+1! Nekem is 67-es van rajta és 4 emelettel a lejjebb a ház előtt még használható jelet ad. Elképeszt tényleg, amikor visszagondolok a tp linkek mennyire vissza voltak szabályozva. Meg akkor is, amikor folyton b@szogatják a usereek és tömnék rá a legfrissebb fw-ket. Minek? Ez nem olyan mint egy vga driver, itt nem kell a kiadott legújabb játékokhoz hozzáilleszteni. Bekapcsolod, egyszer beállítod, és amíg el nem romlik, működik.
Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!
-
Igazmondo
tag
Router menüben simán vissza tudtam frissíteni a 424-ről 067-re....
Sebességben nem veszek (még) észre nagy különbséget.
A router azt írja nincs frissebb verzió....
( China unikornis amúgy )
AP módban megy Digi ONT után vezetékkel összekötve !
( Diginet 1000 csomag )
Xiaomi Poco X3 ami állítolag 4x4 MUMIMO !
Ezt hozza: [kép][ Szerkesztve ]
" Ha engednénk, hogy mindig a hülyéknek legyen igaza, ők irányítanák a világot ! "
-
BigBear
aktív tag
válasz
KRISSTUS #956 üzenetére
Érdekes dolog ez.
Gyanakszom, hogy nálam a födém igen brutális lehet, mert 70m-re a háztól még 55-65 dBm-et mérek és megy a youtube /netflix.
Viszont az emeleten a falak környékén van, hogy egyes eszközök (TV pl.) nehezen csatlakoznak, és csak közepes jelszintet mutatnak. -
KRISSTUS
tag
válasz
dethroner #960 üzenetére
Én is TP-ről (1043ND) váltottam, ezért én erről a készülékről jelszint és sebesség szempontjából csak jót tudok mondani.
Az fw-kel kapcsolatban én úgy gondolom, hogy a 0.67 az a Kínai verzió legújabb változata, a .227/.424 az a más környezetbe (régió) szánt készülékeké.
BigBear
Hát akkor abban van vas bőven.
A "Wi-Fi 5 kompatibilitási mód" be van kapcsolva a Routeren?[ Szerkesztve ]
-
nagyra
tag
válasz
dethroner #960 üzenetére
Nálam (családi ház) 424 FW-rel, 2 emelettel a router alatt már igencsak harmatos a jel telefonról. Ugyanott van egy repeater-em, ha ahhoz csatlakozok (a repeater meg a xiaomi routerhez) akkor már jó a netsebességem.
AP-ként használom (angolra fordításnál Wired relay mode).
Ami nálam nagy bug a 424-ben, hogy nem tudok a xiaomi routernek beállítani static ip-t! Az előtte lévő Huawei ONT-ban MAC alapján beállítottam, de a kínai csodánk sz*rik ráSzóval minden újraindításnál más IP-t "szerez", amit annyira nem csipázok...
Illetve azt jelzi a router a webes felületen, hogy hány db. eszköz csatlakozott a 2.4 és 5GHz hálózatához, de megnézni már nem lehet, hogy mik! Mobil app-ból meg lehet nézni, de elég macerás... :/
Kicsit csalódott vagyok, ilyen apróságokat nem hiszem hogy nem tudtak implementálni a kiadás óta eltelt fél év alatt...Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
Rick4
nagyúr
Érdekes dolog, hogy gondolom 70m-re nem a tévével mérsz sebességet, hanem valami másik eszközzel. Két eszköz, kétféle érték, ami nem meglepő.
Sokszor beszéltünk már erről.
A jelszint és a sebesség egy vezeték nélküli kapcsolat esetében mindkét eszközön múlik, a router hiába erős, ha a vevő eszköz antennája, vagy a vezetéknélküli chipset gyenge.Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.
-
nagyra
tag
Csak nem hagyott nyugodni a router IP címének beállításának hiánya AP módban, így kikerestem a "router mód" webcímét, ahol be lehet állítani:
http://<IP_CÍM>/cgi-bin/luci/;stok=<TOKEN>/web/setting/lannetset
Újraindítás után már az ott beállított IP címen érem el a routert.Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
BigBear
aktív tag
válasz
KRISSTUS #963 üzenetére
Na ezt a kompatibilitási módot még nem próbáltam.
Egy kérdés általánosan. Miből derül ki, hogy egy ilyen router kínai vagy global verzió? Kínai krixkraxul nem értek, a doboz kínai feliratos nálam, a routeren kínai feliratok, s eddig úgy tudtam, a 227-es rom kínai.
De tévedhetek persze.[ Szerkesztve ]
-
pandamaci
tag
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy APN módban lassabb sebességeket mértem. Ezért inkább átállítottam Router módba. (~600Mbps vs. ~800 Mbps). Ti nem vettetek ilyent észre?
-
KRISSTUS
tag
"Viszont az emeleten a falak környékén van, hogy egyes eszközök (TV pl.) nehezen csatlakoznak, és csak közepes jelszintet mutatnak."
"Wi-Fi 5 kompatibilitási mód
Egyes régi eszközök nem támogatják jól a Wi-Fi6-ot, és előfordulhat, hogy nem képesek beolvasni a jelet vagy rosszul csatlakozni. A kapcsoló bekapcsolása után Wi-Fi5 módra vált, hogy megoldja a kompatibilitási problémákat. De ugyanakkor kikapcsolják a Wi-Fi6-tal kapcsolatos funkciókat, például az OFDMA, a BSS Coloring stb."Külsőleg csak a doboza más a 3 kiadásnak (az itt megosztottak alapján).:
China Kinai álltalános piacra
Global Kínán kívüli piacra - választható Angol nyelv a böngészőben
Unicom Kínai szolgáltatónak - Unicom matrica a készülékenCsak azért "állítom", hogy a .67 a legfrisebb a Kínai-n mert nekem még nem jelezte, hogy lenne újabb.
Ha valakinek van még infója a 3 verzióval kapcsolatban, az kérem ossza meg.
-
Igazmondo
tag
válasz
pandamaci #973 üzenetére
Valószínű azért, mert a kis köcsög AP módban letílt egy jó pár dolgot !
A WIFI optimalizálást is ! Mondjuk, ez nem tudom mi lehet, de valószínű, jótékony hatással van a sebességre !
[kép]
De, ma este majd kipróbálom, ha a család lemászott a hálózatról !
Visszateszem router módba, s méricskélek..." Ha engednénk, hogy mindig a hülyéknek legyen igaza, ők irányítanák a világot ! "
-
Norby-007
tag
Nekem még a szekrényben pihennek, már megjött spanyolból az ax1800 is, nekem az emeletre majd az megy a földszinten lesz az ax3600. Kérdés hogy a háztól kB 10 méterre lesz-e még jel. Az első bekapcsolas után a firmwaret a router frissítésnél lehet ki választani, vagy le kell tölteni és rátenni? Akkor úgy néz ki legjobban a 67-el járok majd? Nem automatikusan frissít, nehogy rámenjen valami más?
-
petipetya
nagyúr
válasz
Norby-007 #978 üzenetére
Nekem az AX1800-nál 11/15 körül még nem jelezte a honlapon látható (ROM fül) 11/04-i frissítést, így manuálisan tettem fel rá.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Igazmondo
tag
Nem vártam....belekezdtem...
Hát, nem jartam sikerrel !
Router módban sem gyorsabb !
Sőt.....mintha kicsit lassabb is lenne....
Hiába futtattam a wifi optimalizációt....
Kikapcsolt tűzfal...ne okozzon az sem lassulást...
+ a router elérhetetlen volt asztali pc böngeszőből...barmilyen ip-t ütöttem be...
De a csúgy az volt, hogy működesi mód módosítását követően az app nem csatlakozott a roterhez...nagy nehezen csatlakoztattam, de nem volt internet elérés a wifin....
Szóval vissza AP módra, akkor ugyanez a tortúra.....
2 db RESET, egy kis idegeskedés....s újra AP módban vagyok.
Én azt mondom, mindenki tesztelje le, neki hogy a legjobb, s ne halgasson senkire.....
Vagy csak akkor kezdjen bele tesztelgetni, ha nőtlen, s nem ordítanak vele: Miért nincs wifi.....
Tesztelt router:
China unikornis.
424-ről visszabutított 67-re.
AP mód FOREVER ![ Szerkesztve ]
" Ha engednénk, hogy mindig a hülyéknek legyen igaza, ők irányítanák a világot ! "
-
gazsiazasz
csendes tag
Lehet ezt a csodálatos routert EU-s csatlakozóval vásárolni? Vagy csak ez az átalakítós megoldás létezik?
-
tlala
őstag
válasz
gazsiazasz #983 üzenetére
A global verzió a legjobb tudomásom szerint EU csatlakozós.
[ Szerkesztve ]
-
Igazmondo
tag
válasz
gazsiazasz #985 üzenetére
Én ezt vettem az enyémhez !
Ezzel nyugodt vagyok, hogy nem fog lángolni az elosztó !!!
[link]" Ha engednénk, hogy mindig a hülyéknek legyen igaza, ők irányítanák a világot ! "
-
Benny21
kezdő
válasz
gazsiazasz #989 üzenetére
Mert ez a Globál verzió. Legalábbis doboz alapján. Az enyém is pont ilyen.
-
Benny21
kezdő
Szilikát falazatú lakás mind a 110nm - én stabil 5ghz, kültéren (650nm) stabil 2,4 GHz.
-
Rick4
nagyúr
válasz
gazsiazasz #989 üzenetére
1000 -1500Ft egy 12V 2.5A-es tápegység, sokkal többet ne költs az eu dugó miatt rá. Pl 3 perc keresgélés után: [link]
[ Szerkesztve ]
Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.
-
Dluinet
nagyúr
Most, hazaérve látom, hogy dugasztápos.
Akkor villásdugó átépítés elvetve.
Most foglal egy 2000Ft-os átalakítót.
Bocs, hogy 10 kilométerről a munkahelyről nem láttam, az otthoni eszközt.
A képeken meg nem mutogatják a csatlakozót."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
elbundy01
csendes újonc
Ez a fajta adapter kell hozzá:
EU 12V 2A 4mm*1.7mm -
Igazmondo
tag
Esetleg valakinek fontos lehet.....
A 067-es ROM feltétele után 2 nappal vettem észre, hogy az android tv box, a rouret wifire csatlakozva nem indítja el az m3u iptv lejátszási listát ! Amint mobiltelefon hotspot-ra csatlakozva ismét elindult.
Valami lehet a 067-ben ami megakasztja ezt az adatforgalmat.
Így feltettem a 227-et. Azzal nincs ilyen probléma. Wifi stabil, gyors. Sabil működés.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung the Frame 4k Qled Smart TV!43" -Freesync-VRR -One Connect Box -Atmos -Q-Symphony -Művész mód
- Új állapotú Apple iPad Air 4 64GB Wifi space gray tablet eladó
- Lumix GH5 2,5 év GARI + 25MM 1.7 + ND szűrő 2-400 + 3 akksi
- Újszerű Lenovo Yoga 530 x360 Érintős Hajtogatós Ultrabook Tab 14" -30% RYZEN 5 2500U 4Mag 8/256 FHD
- 1050 Ti Asus ROG Strix OC 4GB
Állásajánlatok
Cég: Magyar Közlöny Lap-és Könyvkiadó Kft.
Város: Budapest
Cég: The IT Solutions B.V.
Város: Debrecen