-
GAMEPOD.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Kezdi kihízni az okos otthon rendszerem a routert ami használok (Tenda AC18 AC1900). A mostani routerem egy 2.4 és 5 GHz-es dual cucc ami papíron 50 WiFi eszközt kezel. Nos most 40 eszközöm van ami wifis és kB 80 db ami zigbee-s azaz szintén 2.4 ghz-et használ. Pár hete azt tapasztalom, hogy random a WiFi megadja magát és így összeomlik a rendszer. A telefonon azt látom hogy a WiFi jel mellett egy kis felkialto jel van, nem lehet csatlakozni a nethez sőt jelszót kér újra. Ha kétszer ujrainditom (egy nem elég már) a routert helyreall a dolog, de csak igen lassan. Majd pár nap múlva megismetlődik. Arra gondolok, hogy sok az eszköz.
Ezt a routert néztem ki én is, de lehet nem lenne elég a csere mégsem? Gyenge a wifi jele?
Ez egy családi ház 160 m2, két szint és vannak kamerák a házon kívül is, illetve van két relé ami a háztól kb 10 méterre van ezek is wifisek. Az emelet 60 cm betonfödém fölött van.
Elég lehet ez az a router a gondjaimra? A zigbees eszközök xiaomi cuccok ami 4 db gatewayre vannak kötve, azok mind mainland china verziók. Ebből a routerből akkor global vagy kínai változat kellene nekem, hogy lássa ezeket az eszközöket?
Köszi!! -
Rick4
nagyúr
válasz
Norby-007 #759 üzenetére
Előfordulhat, de ezek a tápok jellemzően majdnem azonosak, nézd meg, nincs -e valami trükk benne, pl spéci a fesz, áramerősség, fordított csati polaritás, ha semmi, próbáld meg egy másik táppal, ami erősebb. Baj nem lehet belőle, ahogy írtad, elég hamar kiderül, ott van-e a baj.
Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Igazmondo #766 üzenetére
Nyilván keresniük kell rajta. Elvagyok a Xiaomi AX1800-al, de ha venni akarnék Xiaomi AX3600-at vagy a kettő közé pozicionált Redmi AX6-ot, akkor csakis kintről rendelném a szokott módon: akcióban, EU raktárból vagy EU szállítással. Ehhez persze utána kell járni a beszerzési lehetőségeknek, de megéri.
"nincs rá lezsóidő"
-
Igazmondo
tag
válasz
petipetya #767 üzenetére
Az a baj, konganak az EU raktárak az ürességtől !
(Aliexpress)
Minden nap nézem, merre, honnan, mi, mennyi.
Elég lenne nekem is egy Redmi Ax6, de a kici kínai is sokat akar nyerni most.
Talán majd 11.11 akcióban, vagy azt követően...a beragadt készleteket kiszórják jó áron. Tehát nincs mit tenni, várni kell.[ Szerkesztve ]
" Ha engednénk, hogy mindig a hülyéknek legyen igaza, ők irányítanák a világot ! "
-
40550ft körül volt 3hete banggoodrol. Most már ott is felverték az árát tisztességesen. Bár szerintem ha van kuponod még jó lehet a buli
Feldobtam az internésönel firmware-t én is. Nagyon szépen teszi a dolgát -
Rick4
nagyúr
válasz
Sebibalu #769 üzenetére
International FW-rel térerőt, jelszintet, sebességet mértél? Régió mi maradt? telefonos app továbbra is látja nálad is?
Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.
-
karicsek
aktív tag
Meg kell nézni a hasonló hardverű cuccosokat és hozzátenni a garanciát, és máris nem olyan drága.
-
Norby-007
tag
Sziasztok, nem hagy nyugodni ez a router, egy tenda ac18 ac1900-at váltanék vele, de csak a a kínai verzióval, mert az erős wifi kell. Valóban tudhat ez kezelni 248 eszközt? Kinek mennyi cucc van rajta, gond nélkül veszi az akadályt?
Nekem most 38-40 körüli wifi eszköz van és 80 zibgbee az okosotton miatt (igaz ezt már leírtam bocs). Tehát kérdéseim kinek mi a tapasztalata:- port forwrding megy vele rendesen?
- két szinten kb 160 m2-en elboldogul a kínai változat?
- mennyi wifis eszközt bír el (kinek van sok és gond nélkül kezeli-e?)köszi
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #776 üzenetére
A kínait angolra fordítva nekem se csúszik össze, csak ha magyarra fordítom.
Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!
-
dethroner
veterán
[Ebben] a linkben a frissítést végző azt írja, lehet hogy a kínai fw erősebb wifivel rendelkezik mint a global. Erre jó lenne valami teszt. Van lehetőség visszarakni a kínai szoftvert ha nem jön be a global?
-
-
dethroner
veterán
Én is használtam a lehet szót. Ezt csak valós teszttel lehet lecsekkolni. Remélem valaki meg is teszi. Bár, igazából be van állítva, soha rá se kell néznem, nem tudom mit adhat nekem a global fw
Ugyanúgy benyomom a chrome fordítót angolról is, mit a csirkelábakról.
-
Vigyorka
aktív tag
A 1.0.67 kínai verziónál van frissebb kínai? A kínai letöltési oldal?
Vigyorka
-
Rick4
nagyúr
válasz
dethroner #780 üzenetére
Na de azért is hangsúlyoztam ki, mert nem lehet eléggé, mindenkinek ez a félelme, hogy gyenge lesz az új FW-rel.
Én az enyémet mértem a régi és az új fw-rel is, néztem mellette, falon keresztül, mivel maradt a kínai régió, jelszintben, sebességben én nem vettem észre semmi változást, és még így is csak a standard állásban van a kapcsoló.A logikát követve minden routernél a régió határozza meg, mennyi lehet a max adóteljesítmény, de viszont azt nem tudom, a FW-en belül van-e valami gátja egyik- másik beállításnak. Van pl egy Airlive routerem a padláson, arra egy 70 centis yagi antenna van kötve, ellő párszáz méterre, azon brazil, firmware van, pont azért, mert az enged másféle beállítást, a régi nem engedett.
-
Rick4
nagyúr
Persze, minden be van nyomva, hadd szóljon, negatív hatása nincs. Amúgy érdemes pár perc alatt egy opendns reget csinálni, a dns szervereket beállítani, az elég hatásos sok rossz ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
nagyúr
Javítom annyiban, hogy a dns szerver címekhez reg se kell, csak ez:
Az Open DNS ingyenes, és alapszintű használatához regisztrálnunk sem kell, csak átírni a DNS szervereket (208.67.222.222 és 208.67.220.220).Amúgy innen van az infó: [link]
-
Benny21
kezdő
Na... Folyamatban vagyok srácok. Global ról - - - kinai. És láss csodát jobb a jel. Később teszt képeket lövök. Per pillanat oda vissza frissítem. De! Ha újra globált rakok rá ugrik a kínai régió és a jó jel. Ujrahamgolom kínai 1.0.17 el. Újabb kinait linkelne valaki? Kínai fw 24 dbm 1 m ről egyébként
-
Benny21
kezdő
Nincs ott a 67. A mobil app nem reggeli a routert
-
dethroner
veterán
Nem egyértelmű? Ha kínában használod akkor kínai vagy és használd a kínai fw-t.
Más esetben ott a global, válthatsz nyelvet és alkalmazkodva az eu és észak-amerikai szabályzáshoz LEHET hogy gyengébb a wifi.
Rájöttem, kell a francnak global fw, inkább egy kínaiba kéne nyelvi fájt belerakni.Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!
-
Rick4
nagyúr
válasz
dethroner #792 üzenetére
Nem, mivel se nálam, se másnál nem történik régióváltás, az a beálltások között van, minden jelszó, mac-hez rendelt ip, ssid megmarad, a régió is. És innentől érdekes az, amit írtam.
-
dethroner
veterán
Továbbra is azt gondolom hogy attól hogy global lett az fw, egyértelműen nem kínai területre, nem kínai törvények és szabályozásokhoz írta a programozó. És az európai szabályozás gondolom eléggé világosan fogalmaz a sugárzási energiával kapcsolatban.
-
Benny21
kezdő
Furcsa dolgokat produkált ez a játék a fw cserékkel. Én egyenlőre maradok globálon a globál géppel. Valóban jóval nagyobb lefedettség lett, de a mobil app használhatatlanná vált. Hiába állítottam Kínai régióra az appban csak fütyölt - sípolt - dudált, hogy Germany-t allítsak. Holott böngészőben minden kínai nyelven volt. Régió időzóna.... És mégis... Persze mindez globál verzióval történt. Várok, lessz ehhez még jobb fw. Addig meg a jeltoldó intézi amit kell. Összeségében meg vagyok elégedve. És boldogul a sok eszközös okosotthonnal.
-
tlala
őstag
És innen letölteni a 67-est, és manuálisan feltenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- [Re:] Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- [Re:] Ráuszítja saját vadját a legkisebb Radeonra az NVIDIA
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ideapad 3 14ITL6 Gyors Multimédiás Ultrabook -30% 14 i3-1115G4 8GB 256GB SSD FHD IPS
- Új Dobozos Hp Pavilion 14-dv "Kis Gamer" Fémházas Ultrabook -25% i5-1135G7 8GB 512GB SSD Iris Xe FHD
- Qidi Tech X-Plus 3D nyomtató
- iPhone 11 64GB gyári független hibátlan 2022.12.08. Apple garancia
- Lenovo Legion Y520 - i7 7700HQ/16GB RAM/512GB SSD/GTX 1060 6GB/Garis bill.
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs