Új hozzászólás Aktív témák

  • tag

    válasz icemad #110861 üzenetére

    Rengeteg játék van, ami indie vagy legalábbis hasonló és jó. A Fez tudtommal nem BC-s, így XSX-en nem megy, de gondolom, egy irodai PC elviszi.

    Abból a generációban ott van még a Braid, a Limbo, a The Cave (a Sega adta ki, de alapvetően indie próbálkozás a Double Fine-tól), kissé minimalistább grafikájú, de kiváló szerintem a VVVVVV (jó nehéz). Ha már kihívás, a Super Meat Boy is adja magát. Tényleg jó a Trine is, és már co-op is van benne.

    Későbbi, mintegy Limbo-szellemi utódja az Inside, hasonló játék pedig a Black: The Fall.

    Nem indie, de kisebb projekt, a Rayman Origins és Legends nagyon tetszett, amennyit játszottam velük PS3-on, nemrég megvettem őket Boxra is. És itt újra előhoznám az emlegetett Blizzard Arcade Collectiont, elég igényes gyűjtemény jó klasszikusokkal, rendszeresen van 1500-ra leárazva a store-ban, ezek ma már indie-nek hatnak.

    Jóféle 2D platformer volt a Giana Sisters: Twisted Dreams is, sajnos az utolsó bossnál óriási volt a difficulty spike, és PS3-on még szaggatott is közben, így hagytam a fenében, PC-n egy bug bug miatt nem volt kedvem újrakezdenem egy pályát, de amúgy tényleg jó :)

    Melegen ajánlom az A Hat in Time-ot, nekem bombameglepetés volt 2017-ben 3D platformerként.

    Sok point 'n' click kalandjáték van. A Wadjet Eye Games háza táján érdemes szétnézni. A grafika pixeles, de rendben van, szinkron meglepően jó tud lenni bennük. A tavaly The Excavation of Hob's Barrow nekem az egyik kedvencem volt az évben. A klasszikus Beneath a Steel Sky pedig folytatást kapott Beyond the Steel Sky néven, ezt még csak nemrég vettem emg, még nem próbáltam. A The Procession to Calvary pedig a Game Passban is benne volt korábban, vagy bejön a humora, vagy nem, szerintem egynek mindneképpen jópofa, amúgy több játékból áll az a "ciklus", de én s csak ezt játszottam az előfizetés miatt. A Norco még benne van, eddig nem kapott el igazán, de érdekes lehet.

    A Stasis csak PC-re van, a látvány és a zene (Mark Morgan) kiváló, nálam ezeken túl nem lett kedvenc, de érdekes játék sci-fi horror témára kellő csavarral, mostanában kap folytatást. (Az ingyenes The Cayne pedig egy bónuszjáték a fejlesztőktől.)

    A Thimbleweed Park is jó, kicsit talán túl negyedik falas, de szórakoztató, játékmenetben is erős kalandjáték Ron Gilberttől.

    Aranyos lopakodós játék RPG-elemekkel a Ghost of a Tale (tudtommal 4 emberes projekt, szinte hihetetlen), valamiért csak a PC-s verzió volt benne a Game Passban (pedig elvileg megjelent One-ra), és sajnos későn kezdtem bele, kikerült menet közben (azóta GOG-on ingyen osztották).

    Tetszett még nekem a The Pedestrian és a Gorogoa is, az előbbi puzzle paltfromer, az utóbbi sima puzzle, de mind a kettő elég agyalós és igényes. A Game Passnak köszönhetem őket, sajnos már kikerültek.

    A Shadow Tacticsből leragadtam a demónál, de az alapján egy kiváló és gyönyörű Commandos-klón, de elképzelésem nincs, hogy kontrollerrel milyen lehet. Kapott egy kiegészítőt, és a fejlesztők elkészítették a western tematikájú Desperados 3-at is (ez is Commandos-klón, az 1-gyel játszottam, az jóféle).

    Felkapottabb és Game Passból is simerős lehet a Hades (már kikerült), a Vampire Survivors (ez filléres, és megvettem a két DLC-vel együtt, a maga stílusában zseniális) és a Death's Door (oldschoolabb Zelda-szerűség, tetszik, de valahogy hangulatom mostanában nincs hozzá).

    De tényleg tonnányi van, annyi ígéretes darabot nem volt időm kipróbálni, hogy az hihetetlen. (Nemrég végre megvettem, bár a Play Anywhere ellenére végül GOG-on, a Zen Studios magyaros tematikájú Óperenciáját, ez egy körökre osztott dungeon crawler. Nem volt még időm rá, de ha már hazai megemlítem zárásként.)

Új hozzászólás Aktív témák