Hirdetés
Aktív témák
-
Crazyman33
senior tag
A Fable3 magyar feliratos lesz? Valaki halott erről?
Forza Racing Hungary--- http://forzamotorsport.hu--- Köridő, és sok Online verseny Forza rajongóknak.
-
Xirtam
veterán
válasz Crazyman33 #4798 üzenetére
Én azt kaptam amire vártam, se többet se kevesebbet. Én ezt is értékelem, kicsit színtelen a játék, de engem nem érdekel. Jó ez első próbálkozásnak meg felettébb tökéletes.
-
bexinho23
őstag
válasz Crazyman33 #4801 üzenetére
Nagyon remélem! Megérteni megértem az angolt, de sokkal kényelmesebb magyarul olvasni. Annak idején, amikor annyi játék jött ki magyar felirattal (Fifa, Dead Space, Fable, GoW2, Forza2-3...), azt hittem, hogy ez a jövőben csak bővülni fog. Erre meg semmi nem jön ki magyarul (fifák kivételével), de még a mafia 2 -se jött ki magyarul, ha jól értesültem. Szomorú Sosem értettem, hogy miből tart egy elkészített idegennyelvű feliratot átfordítani másik idegennyelvre (értsd:magyar). Se nem foglalna sokat (mint egy szinkron), és talán növelné is márkahírnevét a kiadó (mert gondolom ők döntik el, hova, milyen nyelven és hogyan forgalmazzák).
-
heihachi
addikt
válasz Crazyman33 #4798 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy nagyon az F1-et védjem, mert szvsz nem éri meg az árát. Szimulátornak szar (mindjárt leírom miért), az AI fos, szar a törés, az irányítás nevetséges, az F1 csomó jellemző dolga nincs (SC, felvezető kör), vagy szarul van megvalósítva (depó), az egész játékon annyira látszik, hogy átgondolatlan, hogy az már fáj (lásd time trial és csodálatos módon 3-4 másodperceket javuló idők). De SZERINTEM ...
Egy játék nem attól lesz szimulátor, vagy jó szimulátor, hogy nem tudsz az autóval körbe menni. Sőt, az a szar szimulátor. Ilyen pl. a SHIFT shit, ahol azért nem lehet körbemenni, mert totál túlkormányzott az autó gyök kettőnél is, és nem azt csinálja még kormánnyal sem az autó, amit Te akarsz, meg nyilván alattomosan csúszik minden kanyarban, előjelek nélkül, de mindig megfoghatóan. Így nyilván nehéz, és emiatt a nehézség miatt tartják a lelki szegények szimulátornak, mert hát ugye kikapcsolt segítségek nélkül nem tud körbe menni, tehát nehéz, tehát szimulátor. Ettől még lehet kurva jó játék, csak nem szimulátor. És van más ilyen játék is, amit mások komoly kőkemény PC-s szimulátornak hívnak, szerintem meg egy hulladék.
Egy jó szimulátorban simán körbe tudsz menni akármilyen erős autóval, ha az autó jó verseny autó, márpedig egy F1 autó a lehető legjobb. Egy jó szimulátorban nem állsz keresztbe minden kigyorsításkor, nem baszol el minden féktávot, és oda fordulsz ahova akarsz. Egy jó szimulátorban nem a kocsival küzdesz, hanem a pályával meg az órával meg a többiekkel. Egy F1-es autón azok a gumik, a diffuzor, a szárnyak, akkora leszorító és tapadó erőt produkálnak, hogy ha nem feszegeted az autó határait, akkor nem kell a fent említett tüneteket produkálnia. Hiába autózza valaki a saját tudásának a végét 2:00-s idővel, ha a kocsinak a vége azon a pályán 1:55-nél van, akkor nincs a határig hajtva, de még 1:58-nál sem. Ha meg nincs határig hajtva, akkor atomstabilnak kell lennie. Azért, mert erre van kitalálva, ez az egyetlen célja minden egyes alkatrészének, ezért alkalmaznak űrtechnikát bennük. Ha nem atomstabil a határai alatt, akkor szar az a versenyautó.
A szimulátorok arról szólnak, hogy az autó úgy viselkedik, ahogy Te azt tőle elvárod, azt kapod, amire számítasz, és nyilván a legtöbb ember arra számít, hogy az történik, ami az életben. Az életben meg nem állnak keresztbe minden kanyarban az F1-ben, nem fékeznek el minden féktávot, stb. Az életben nem a kocsival küzdesz, nem azért hajtasz, hogy ne állj keresztbe minden körben kétszer. Hanem a kocsi határait keresed, hol van az a pont, ahol már megcsúszik, de még megfogható, hol van az a pont, ahol már keresztbe is áll, hol van az a pont, ahol már túl durva a kigyorsítás, és elpörög, hol van az a pont, ahol már blokkol a kerék. Ha még nincsenek meg ezek a határok, akkor meg minek produkálná a tüneteket?
Másrészt, ezért ezek elsősorban játékok, és csak másodsorban szimulátor a legtöbb jó szimulátor. Ha éveken át kell küzdeni csak azért, hogy a valós mezőny utolsó pilótájának idejével vetekedj, akkor az lehet, hogy jó szimulátor, csak szar játék. Ezért valahol engedményeket kell tenni. Minden szimlátorban vannak engedmények. A legjobban is. Pl. nem hiszem, hogy FIA GT versenyt tudnák nyerni mondjuk 100 kör gyakorlással. Márpedig a legjobb szimulátornak kikiáltott játékokban ez simán lehetséges.
Az F1 a fenti szimulátorra vonatkozó kitételeket mindegyiket produkálja. Ha egy pályán 1:55-öt lehet menni egy autóval, akkor akár 50-szer is körbe lehet menni egymás után 2:00-s idővel, és nem fogsz keresztbe állni, nem fogod elfékezni, nem fogsz a kocsival küzdeni (legalábbis, ha következetesen vezetsz, hülyeség ellen a Forma 1 technika sem véd). Ahogy teszed meg a köröket, közeledsz az 1:55-höz, egyre többet kockáztatsz, és egyre inkább a kocsi határait közelíted, és jönnek szépen a megcsúszások, blokkoló kerekek, keresztbe állások, minden, amit vár az ember. Jönnek a pálya ismereti problémák, ami jó volt a 2:00-hoz már kevés az 1:55-höz. Végül kiderül, hogy hol vannak a határok, és lehet menni konstans az 1:55-ket. Ebben a játékban a 85%-ba kopott lágy gumit már érezni, hogy nem tapad annyira, a hideg fékeket érezni, a túlmelegedett fékeket érezni, egy helyben még bekapcsolt TCS-el is vissza tudod a kocsit pörgetni, ha keresztbe álltál. Tehát, akár jó szimulátor is lehetne, mert nem a kocsival kell küzdeni, hanem a pályával, idővel és a versenytársakkal. Lehetne, ha az irányítás tökéletesen pontos és éles (késleltetés nélküli) lenne. Ez bassza el az egészet. A pontatlan irányítás, a késő reakciók a kormány és pedál mozdulatokra, a késő hang, a késő váltások, stb. (Na meg az első bekezdésben írt hiányosságok, ugye egy szimulátornak nem csak a fizikát kell szimulálnia.)
Gondolj bele, Te sokat tolod a Forza-t. Az pont erről szól, csak szarabb, kevésbé űrtechnikás autókkal, tehát azoknak még hamarabb kéne vezethetetlenségi tüneteket produkálni. És nem, körbe lehet menni bármelyik autóval, jó időket lehet produkálni, de amint megpróbál az ember olyan időt futni, mint az élmenők, akkor jönnek csak a gondok. Körbemegyek, kitaposom a kocsi belét, és mégis 2-3 mp-el el vagyok maradva a legjobbaktól. Nyilván, nem feszegetem a határokat. De nem is állok keresztbe. Ettől (is) jó szimulátor a Forza 3.
Ezt már több topikban is leírtam, lehet van aki unja, de ide kívánkozott.
[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
tiv83us
veterán
Coop-ban a Halo-ban ha meghal az egyik, akkor ugye respawn van, nem ujra kell tolni az elozo check point-tol?
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
Crazyman33
senior tag
válasz heihachi #4804 üzenetére
Két dologról beszélünk és mégis egyről.
"Egy játék nem attól lesz szimulátor, vagy jó szimulátor, hogy nem tudsz az autóval körbe menni. Sőt, az a szar szimulátor."
Két dolog miatt nem tudsz körbe menni, vagy szar a fizika, vagy nagyon jó a fizika csak a vezetőiképességed kevés.
Nálam a második este állt fent a 07-ben, és most is emiatt vártam a nem körbe menést.Ez az F1. Ez mindig is olyan volt hogy nagyon kellett figyelni és nagyon kellett ismerni a pályát. Ha kikapcsolok minden segítséget és küzdenem kell az autóval (jó értelemben) és az idővel, nálam akkor jó szimulátor.
Akár mit mondhatsz, a Forzában egy rakoncátlan hátsó kerekes döggel ugyanúgy küzdeni fogok. És ezt vártam. Én értem mit mondasz, csak te nem érted én merről közelítem.
Ezt pár napja írtam, csak ide érthető okokból nem raktam be.
"Vagy sokat vártam, vagy én nem tudom. De ez nem az amire készültem.
Annyira átjön a Grid szaga, hogy az valami fergeteges.
Iszonyú gyönyörű! húúú
Sajtó tájékoztató meg minden, melyik csapatnál akarsz kezdeni. Alapban Hungary-t állított be nemzetiségnek, ehhez passzoló bukósisak. Titkárnőd van, lakókocsid. Ugyanaz a stílusú menü, ezer adat mindenről és mindenkiről. Engem speciel nem érdekel Barrichello mikor mosott hajat utoljára.Na menjünk az első futamra.
Időmérő:
Boxban tudsz állítani gyors setup és részletes. Én nem vagyok egy setup bajnok. Na baszki, itt a beállításoknál max. 2 mondat a segítség. Inkább azt a sok karakter ide pazarolták volna. Nem fér el? hát akkor fusson a szöveg vagy valami.
Amúgy itt is ezer adat hogy majd vasárnap a futamon hány fok lesz a levegő, az aszfalt, mennyi eső várható, stb. okés.A Forzában nagyon tetszett hogy sok szát karaktenyi segítség van minden állítási lehetőséghez külön. Oké magától tanulja meg az ember, de ahhoz hogy legyen miből kiindulni és tudjam hogy mit figyeljek az autón nagyon jó.
Próbálgattam, tolattam a pályán, kidobtak a picsba, rendben.
Frontálisan a falnak csaptam, első szárny darabokra, húúúúú de szép volt. És tovább mentem még vagy 4 kört ugyanolyan tempóban. Semmi nem változott, tudtam íven maradni, tapadt, stb.
Csináltam bal defektet. Mondjuk azt túlzás defektnek nevezni látványra. Ugyanolyan mint abban a bizonyos vitatott videóban, és ugyanúgy mozog. Egy kicsit jobban dobálta a bal elejét, de ezt nem láttam csak éreztem a kormányon.
Az út mintha én nem is tudom, mintha síklana az úton. Látod hogy forog a kerék de nem érzed. Az út hibákat egyáltalán nem érezni, ja lehet hogy nincs? A rázókövek valami iszonyú szarok. Próbáltam állítani. De ha levettem akkor nem volt semmi rázás. Ha felküldtem hogy érezzem normálisan azt a rázókövet, mondjuk a 15 recéből aminél érezni kellett volna egy ilyen trrrrrr pattogást 150-nél. Ehelyett a 15 rázókövet vagy hullámot (hogy írjam) úgy éltem meg a kormányon keresztül mintha 3 db kis méretű téglán mentem volna át.
Az Ai, mintha bolond lenne. Ha bemegyek mellé vagy ő jön be mellém mondjuk egyenesben és én megyek a kanyarra ráfordíó felén, akkor mint az agyalágyult kb fél perc alatt 20-szor próbál átjönni de mindig rájön hogy ott vagyok. Emiatt lesz egy ilyen hülye cikk-cakkos mozgása.
Lepadlózhatod, rángathatod a kormányt nem tör ki a hátulja menetközben.Hard fokozaton mentem, minden segítség kikapcsolva.
Ma kipróbálom Experten hátha segít, bár nem sok esélyt látok rá.
Az a baj, hogy a Forza után mindent ahhoz hasonlítok, pedig nem lenne szabad.A tradisön 3 fokozatú. Alapban mediumon volt, kikapcsoltam a 3,14csaba, és naon pici változást ereztem. Ez elszomorított. de ez csak az én vélemenyem, ma adok neki meg egy esélyt experten. meglátjuk.
Ma hívtak a platinumshop-ból, hogy akkor holnap feladják és péntekre már a kezemben lesz! Szinte elcsukló hangon mondtam, hogy rendben. Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Megváltást várok az Expert-től és a multi résztől."
Azóta kipróbáltam az expertet, ugyanaz. Csak a gumit adja hozzá. Amúgy minden kapcsoló marad abban az állásban ahogy én játszottam. Szóval ez vicc.
A Gulyo (gondolom emlékszel még rá) kezdő szinten pc-n, küzd az időmérőn Sakhirban a 15 helyért. Míg én aki rosszabb pilóta (vagy hirtelen megtáltosodtam? nem hiszem) hard fölött simán kiautózom az 5. helyet. Tehát konkrétan ilyen szempontból írtam a körbe menést. Én magamhoz mérem.
"A szimulátorok arról szólnak, hogy az autó úgy viselkedik, ahogy Te azt tőle elvárod, azt kapod, amire számítasz, és nyilván a legtöbb ember arra számít, hogy az történik, ami az életben."
Így van. De kérdem én minek lehet bekapcsolni a Full Damage-t? Hogy látványos legyen?
Az első szárny elvesztése nagyon meghatározó élmény volt számomra, a nélkül ugyanolyan időket? hmmm.Forza Racing Hungary--- http://forzamotorsport.hu--- Köridő, és sok Online verseny Forza rajongóknak.
-
Xirtam
veterán
Hmm érdekes amit itt levezettettek srácok. Ettől függetlenül nálam győzött az F1, de ebben nagyon közrejátszik az én F1 mániám is!
-
DonMedve
addikt
válasz Rabbitf_24 #4809 üzenetére
Akkor Én is felveszlek.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Xirtam
veterán
Crazy azért elég meredek amúgy a Forzát szimulátornak említeni, én is imádom. De hogy szimulátor lenne, vagy akár köszönő viszonyba lehetnének e egymással!
-
heihachi
addikt
Ezt egy másik topkiban írtam:
"Szerintem nem csak két kategória létezik, nem csak fekete meg fehér van, nem csak arcade lehet egy játék vagy csak szimulátor. Rengeteg átmenet van a kettő közt. "
És ez itt is igaz. A Forza 3 a kettő közötti átmenet, de a skálán a szimulátorhoz van közelebb, méghozzá jóval közelebb. Nyugodtan lehet szimulátornak hívni.Vagy, akkor ennyi erővel csak az a szimulátor, amit a csapatok használnak házon belül. Ott valszeg jó a fizika
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok! Végre közétek tartozom. Tegnaptól boldog xbox elite tulaj vagyok. Sikerült vennem egy hasznűlt nem flaschelt, nem bannolt gépet .
Első körben formázhatom a HDD-t, és kitörölhetem a cache-t?
www.danubiuslaptop.hu
-
Bencus88
nagyúr
válasz Danubius L #4818 üzenetére
üdv a csapatba
-
highness
tag
Üdv a körben!
Na jó, tegnap este a Vejedre ütök ment a TV-ben. -
tag
Köszi srácok.
Át szeretnám regisztrálni a gépet.
Ezt a tel. számot 0680018590 külföldi mob.telefonról hogyan tudom felhívni? Próbáltam elétenni a 0036-os irányítószámot, és úgy is próbáltam, hogy 003680... de egyik sem volt jó. Köszönöm.
www.danubiuslaptop.hu
-
Gabibabi
csendes tag
-
cunnir
tag
Sziasztok! lehet hogy már kérdezték, de most én kérdezném a kai-val kapcsolatban nekem t-home netem van ipt-vel és sajnos ahozz kell a dhpc, és igy a kai nem látja az xbox-at szerintetek mit csináljak? rakjak még egy hálókártyát a pc-be?????
előre is köszönöm a segítségeteket!!Elite Dangerous:Cmdr.Merohun
-
tag
-
highness
tag
válasz Danubius L #4821 üzenetére
Nem tudom van-e másik telefonszám. Esetleg próbáld meg interneten regisztrálni. [link]
-
DonMedve
addikt
Üdv.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
tag
-
DonMedve
addikt
válasz Danubius L #4827 üzenetére
Én evvel a regeléssel megvárom a magyar live-t.Utána majd.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Danubius L #4821 üzenetére
Szerintem ingyenes (06-80 azaz "zöld") szám csak belföldről hívható.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
tag
-
TerryBogard
tag
Sziasztok! Most készülök venni egy Xbox 360-at, de nem tudok választani hogy Super Elite vagy Slim, mivel az asztalomon lesz ezért a gép hangja is szempont.
PS3 és PSP a tökéletes párosítás. Coming Soon: The 3rd Birthday, NeverDead. No. 1 Games: Final Fantasy XIII and Kingdom Hearts: Birth by Sleep.
-
szpal17
őstag
válasz TerryBogard #4831 üzenetére
Hát nekem a Slim teljesen hangtalan...
Amúgy mindkettőben van HDD és lehet telepíteni a játékokat, így kb. alig van hangjuk. Nekem volt mindkettő, de a slim csöndesebbnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
TerryBogard
tag
válasz szpal17 #4832 üzenetére
Találtam egy videót tényleg ilyen hangos a régi az újhoz képest?
Nem tudjátok van esetleg olyan bolt ahol van mindkettő kiállítva és beüzemelve?PS3 és PSP a tökéletes párosítás. Coming Soon: The 3rd Birthday, NeverDead. No. 1 Games: Final Fantasy XIII and Kingdom Hearts: Birth by Sleep.
-
adalbert1
veterán
válasz TerryBogard #4833 üzenetére
Ugyan az új box-szal még nem találkoztam, de a régi szerintem hangos (nálam úgy van hogy gép az asztal alatt, box az asztalon, a gép hangja nem zavar, a boxé pedig igen).
-
Bencus88
nagyúr
nekem is slim-em van és tökéletesen meg vagyok elégedve vele a régebbiről sajnos nem tudok se pozitívat se kritikát mondani
-
szpal17
őstag
Hát szerintem itt azért erősen fel van hangosítva az egész...ennyire azért a régi sem hangos.
A régi és új meghajtó között mindenképpen van különbség. A slim-nek szinte alig hallani, a régi olvasáskor erőteljesen dolgozik. Viszont ez a különbség el is tűnik a HDD miatt.
A slim hűtése teljesen más mint a régié...Két ventillátor helyett egy dolgozik, az is inkább egy PC-s proc hűtőhöz hasonlóan kifelé viszi a meleget, és halkan teszi a dolgát.Amikor váltottam én is csodálkoztam mennyire halk...egy szó mint száz...halkabb.
Boltot sajnos nem tudok, ahol meg tudnád nézni.
[ Szerkesztve ]
-
DonMedve
addikt
Ha esetleg valakinek megvan a FIFA WC 2010 amiíg megjön a FIFA11 addig nyomhatnánk avval!
-
kkk99
csendes tag
Helosztok. Egyik pillanatrol a másikra történt hogy a box egyszercsak kidobta a lemezt. És ezután egyszerúen nem lehet a dvd olvasó tálcáját behúznni, mert amint bement, azonnal kinyitja. Lemezzel, meg annélül is ugyan azt csinálja. Ha kikapcsolom, akkor behuzz a tálcát, majd kiadja, és ugy kapcsol ki. Itt egy video, pont ugyanez az eset van nálam is:[link]
Valami megoldás? -
kkk99
csendes tag
Hosszú ki-ba csukogatás után megoldódott a probléma, de a lemezt csak kb 3 ik alakalommal olvasott be, addig csak szenvedett. A probléma szerintem nem múlt el.
-
Last Coyote
csendes tag
Srácok ha gondoljátok támogassátok a dolgot és csatlakozzatok.
NOWAREZ - http://www.nowarez.hu/
Üdv,
CoyoteXBL Gamertag : The Last Coyote | "NO WAREZ - Together for the fair play! - Együtt a tiszta játékért!"
-
heihachi
addikt
válasz Last Coyote #4843 üzenetére
Én nem gondolom
-
Sickboy25
addikt
Annyi bizonyos, hogy nekem volt egy prémiumom az elithez képest, mint egy erőmű... Most elitem van szinte hangtalan, a prémiumot meg azért kellett lekapcsolni, mert a fejem szétrobbant tőle...
A slim nem tudom milyen, de ha mint az elitnek olyan a hangja, akkor az egyáltalán nem hangos...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Def26
félisten
Nyomjál róla cikket a logouton, hátha többen rákapnak. Olyanok ott az emberek minta vénasszonyok minden szarról bejegyzést irkálnak...
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
DonMedve
addikt
Asszem kihagyom.
-
Tomazoe
tag
Kinek mi lesz az idén az a focis program amit megvesz? Pes vagy Fifa?
Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite (64 gb)+ Essentials Kit + 2 játék
- (PS5/PSN) COD Black Ops 6 PS5 letöltőkódok - TÖBB DARAB
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- PS1 játékok eladóak,csere,beszámítás van
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- Xbox One lemezes játékok eladó
- Kao the Kangaroo Super Jump Edition PS4 játék eladó (magyar felirattal)
- Diablo 4 gyűjtői kiadásból led világítású gyertya eladó/Foxpost/Mpl az árban
- PS5 lemezes játékok eladó
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest