Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fsb1000

    nagyúr

    válasz Steelheart2 #8106 üzenetére

    Steelheart2: Arra amit kérsz, van megoldás. "hogy a 2. magot használja a proci"
    Virkir nyilván félreérthette amit kérdezel, vagy nem ért hozzá.

    Ha valóban a második magra akarod áthelyezni a WoT cpu használatát, azzal a szándékkal, hogy ne kelljen osztoznia az 1. magon más folyamatokkal akkor :
    Feladatkezelő / Folyamatok -> jobb egér klikk a WoT-ra és ott az affinitást válaszd, majd a vedd ki a pipát az 1. magról.

    ***

    Az én tapasztalatom szerint lassabb 2 magos gépeknél valamennyit segít, de nem sokat. Csodát ne várj, max 5-20% fps javulás
    A WoT valóban csak 1 magon szeret futni, de sok okosktojás azzonalli válaszával szemben el lehet érni 3 vagy több magos rendszeren, hogy 2 magot használjon, illetve az OS így ossza el a CPU erőforrást.

    A módszer kb az mint az előbb leírtam, csak 1 és 2 magot kell letiltani (Wot affinitásnál) és ezek után kb. egyenlő terhelést ad a 3. és 4. magnak. Sajnos ennél a módszernél sincs látványos FPS javulás. Viszont a hirtelen akadások teljesen eltűnnek, ha egy magon 100% volt a terhelés korábban.

    ****
    SzerK: csak addig marad 2 magon, amíg az asztalra le nem teszed. Visszaméretezés után már csak a 3.-akat használja. Ezért az affinitás trükköt érdemes Windowed modban beállítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák