Új hozzászólás Aktív témák

  • diegho

    nagyúr

    No tehát angol med ág, kicsit késő van már, lehet holnap még kiegészítem, talán replay is lesz.

    Crusader

    A crusader egy érdekes light tank. Érdekes, mert tier5 light tank létére normál MM-t kap, tehát maximum 7-es tankok közé kerül. Méreteiben light tank, mozgékonyságában inkább a medium tankokhoz áll közelebb, bár a saját tierjében ennek a legjobb a mozgékonysága. Az ágyúja zseniális. Nagyon gyorsan tölt és megfelelő az átütése, a pontossága elég rossz, de ezzel a tankkal inkább a közelharcot kell erőltetni.

    Cromwell

    Ez egy igazi rohanós tank. Lehet vele menni a fontos helyekre, pillanatok alatt át lehet érni a pálya egyik végéből a másikba. Az ágyúja igen jó. Gyorsan tölt, jó az átütése és már sokkal pontosabb, mint a crusader-é. A gun depression már az amerikai tankokat idézi, de a toronypáncélzat gyenge, így vigyázni kell. Ezzel már lehet sniperkedni is, de a terepet kihasználva igen kellemes köröket lehet összehozni. Elég sok szemetet kell rajta kifejleszteni, mire fullos lesz, addig nem a legjobb, de teljesen kifejlesztve egy más világ.

    Comet

    Sokan félnek a comettől, én is féltem tőle először, hiszen a top lövege alig jobb, mint a cromwell-é és 9-es tankok közé is bemegy, sőt a sebessége is kevesebb, viszont cserébe kapunk egy elég erős lövegpajzsot. A löveg papíron alig jobb, mint a cromwellen, de mégis érezhető a különbség. A sebesség csökkentés ellenére a mozgékonyság nem csökkent jelentősen, így közelharcban továbbra is elég jól lehet vele manőverezni, az ágyú pedig pont erre való. Pont annyi átütést kapunk, ami mindent átvisz hátulról. Amikor top tanknak rak a MM, lehet bevállalósan játszani, de ha 8-9-et ad, akkor spotolás, flankelés javasolt, mert nincs értelme szembemenni a nálunk nagyobb tankokkal. Hatalmas előny, hogy gyakorlatilag stock állapotban is ugyanazt adja, mint fullosan, így nincs hosszú grind mire használható lesz.

    Centurion 1

    Ez a tank már teljesen más, mint az előzőek. Itt a mozgékonyság komolyan csökken, cserébe még erősebb a torony és a szintjében legjobb löveget kapjuk meg. Sokan hasonlítják a panther2-höz, de ez a tank nem teljesen azt a sniper szerepet tölti be, hiszen itt kapunk gun depressiont, így akár előre is mehetünk és az erős toronypáncélt kihasználva úgy is használhatjuk, mint az amerikai heavy tankokat. Igazából ez a tank egy nagyon univerzális jármű, dombos pályákon nagyon jól lehet vele spotolni is, hiszen a látótáv remek. A gyengébbik löveget nem is érdemes kifejleszteni rajta. Érdemes free xp-t spórolni rá, mert stock állapotban botrányos, de szerencsére elég olcsón rá lehet tenni a top löveget.

    Centurion 7/1

    Ez már a Centurion 1-nél erősebb hull-t kapott, ami képes egész jól pattintani a lövéseket, a torony még erősebb, így igazán szuper hull down tank, hiszen a gun depression is remek. Stock állapotban is egész jól használható. Ugyanazt a stílust képivesli, mint az 1-es. Sajnos egy értelmetlen löveget ki kell fejleszteni rajta nagyon sok xp-ért, így a top löveghez hosszú az út. A top motor elég sokat dob a gyorsuláson, mindenképpen érdemes kifejleszteni. A nagy ágyú elég lassan tölt, így óvatosan kell vele játszani. A pontossága remek, bár sokszor inkáb 0.52-nek érződik, éppen ezért gyakran csúszik le a lövés. Mivel ennek a lövegnek a gold lőszere HESH, ami egy erősített HE lövedéknek is felfogható, nincs lehetőség arra, hogy megálljunk és szétszórjuk az ellenséget HEAT lőszerrel, itt bizony célozni kell, viszont a papír tankok ellen okosan használva a HESH lőszerrel elég szép sebzéseket lehet kiosztani. Ne kezeljük úgy, mint egy igazi medium tankot, keressük meg vele a dombunkat és onnan spotoljunk, sebezzünk, zavarjuk az ellenfelet.

    FV4202

    Ez a tank teljesen értelmetlen számomra. Értelmetlen, mert az ágyúja ugyanaz, mint a 7/1-nél, viszont páncélzatban visszalépést jelent - persze a töltési idő csökkent. A torony nagyon gyenge. Papíron erős, de a valóságban egy T-44 normál lőszerrel is simán átlövi. Igazából nem értem miért ez a 10-es és nem a Centurion 7/1. A gyorsulása és a forgási sebessége jobb, mint a 7/1-nek, de az erős toronypáncél elvesztése elvette azt, amiben az elődök jók voltak, a hull down lehetőségét. Volt már szó róla, hogy cserélni fogják egy másik tankra, mert gyengén szerepel, kíváncsian várom mi lesz az, addig pedig ott van a zseniális 7/1.

    javasolt felszerelés: optics, rammer, stabilizer mindegyikre, amelyikre már lehet stabilizert tenni.

    Replayek:
    Full stock Centurion 7/1 (első köröm vele): [link]
    Hesh lőszer használat okosan: [link]
    Centurion 7/1 spotolás: [link]
    Centurion 7/1 a frontvonalban: [link]
    FV4202 tank ász: [link] - példa arra, hogy mikor nem jó a Hesh lőszer

    A korábbi tankokról rengeteg replayem van, fogalmam sincs melyik milyen, így azokat nem nézegettem.

    Miért jó a brit ág? Azért mert low tierben, ahol pörgősek a csaták, gyors tankokat kapunk, amint kezdenek a csaták lassulni, úgy a tankok is lassabbak és jobban páncélozottak lesznek, a látótáv szépen felkúszik, így elég komoly spotolást lehet művelni. Gyakorlatilag ez az ág ötvözi a német és az amerikai medium ágat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák