Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistabácsi81
friss újonc
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget Tőletek:
WPA2-Enterpise esetén a RadiusServer számára honnan lehet tanusítványt kapni, pl: Freeradius Server program esetén. Vagy használjam a Windows Server Radius Serverét, és akkor lesz tanusítványom?
(Bocs, ha volt már.) -
mezis
félisten
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy új telekomos internetet köttetem be, a wifit tudtam is csatlakoztatni a laptopra a készüléken megadott jelszóval mind addig még meg nem változtattam. Viszont most már nem akar csatlakozni minden mással az új jelszóval rá tudok csatlakozni.Mi nem tetszik a laptopnak az új jelszóval?
-
Milu_PH
csendes tag
Sziasztok!
help! Vettem egy D-Link routert 1 éve.
pont ilyet:
és nos, gyűlölöm. Sosincs full jel, el dobálja rendszeresen. 70nm-ert kellene vinnie, de küszködik. Tény, semmit nem állítottam rajta, bedugtam és használom a gyári kóddal, beallitassal. Mi lehet a baj? Adjam el,vagy be lehet állítani? Azért vettem ilyet,mert abszolút nem értek hozza és edigitalban rámsózták,hogy ez 70nm-re ok. A másik szinten ugyanez a net, másik router hibátlan. Nem értem
Megköszönöm a segítségeteket -
Topikgazda
válasz Milu_PH #55408 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Mik a wifi beállítások?
Milyen kliens eszköz/adapter van használatban?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Szupercsirke
tag
TP-Link T9UH Sziasztok usb wifit szeretnék venni.
ezaz eszköz mire képes igazából és erős az antennája? -
Topikgazda
válasz Szupercsirke #55410 üzenetére
Pontosan mire vagy kíváncsi?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Volna egy wifis problémám:
Otthoni "hálózaton" adott egy új Telekomos HGW amin be van állítva N és AC wifi is. Erre egy 10 méteres ethernet kábelen rá van dugva egy emelettel lejjebb egy router AP módban, amin szintén be van állítva a két wifi sáv, ugyanolyan SSID-kkel. Hogyan érhetem el, hogy a mobilok, tabletek mindig az erősebb wifihez csatlakozzanak, mert az azonos SSID miatt úgy tűnik nem akar működni az ilyen Best Wifi Switch szerű appok. Muszáj eltérő SSID-ket használnom? -
Topikgazda
-
Szpisti
addikt
válasz Gubek-Einste #55413 üzenetére
Rendben, köszönöm, akkor megpróbálom úgy.
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
T-Com-os 150Mbites szolgáltatás emeletes kockaházban, Cisco EPC3925 (belső antennás, csak 2,4GHz-es) szolgáltatói routerrel. A net a ház emeleti sarkán jön be, és csak a set top box-ok vannak kábellel a routerre kötve (egy az emeleten, egy a földszinten). A net lent csapnivaló, range extenderrel sem lett jobb.
Alapvetően Netflixet szeretnénk.
Az működő ötlet, ha a földszinti set top box helyett beteszek egy routert, és a routerből kötöm be a set top boxot? Amennyiben igen, tudnátok ajánlani egy megbízható eszközt. Én ezt néztem: https://www.tp-link.com/hu/home-networking/wifi-router/archer-c60/
A Cisco-tól függetlenül ez a router tudja használni az 5GHz-t? Szeretném, ha kicsit gyorsabb lenne a wifi (ami közvetlenül a routernél kb 40 Mbit, lent kb a negyede.
A két router együttműködéséhez a WPS gomb nyomásán kívül kell másra figyelnem (olvasgatom a topikot de lassan rakódik le), vagy bármit beállítanom?
Ha nem működik az elképzelésem, ki tudnátok segíteni egy jól irányzott linkel (Szpisti fenti hozzászólását csak szakaszosan értem L)?
Köszönöm.Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
sabrinho
tag
Sziasztok! Tp link Deco leírásában azt írják, hogy támogatja a vezetékes backhault. Részletesebb infókat erről nem találtam. Vajon az működik vele, hogy egy routerbe dugom az egyiket, a másikat pedig az ugyanezen routerhez csatlakoztatott switchbe? A router csak a vezetékes hálózatot kezelné, ezek pedig a wifit?
-
őstag
Üdv!
A UPC-től kapott Connect Box wifi lefedettsége botrányos a családi házunkban. Az emeleten lévő modem gyakorlatilag 2 szobával arrébb használhatatlan, és földszinten nincs használható jel.
Nos, szeretném a jelet az egész ház területére kiterjeszteni. Erős legyen mindenhol. Milyen opcióim vannak?
Köszi előre is!
-
sabrinho
tag
Köszi!
Szvsz félreérthető voltam, vagy én nem értem. Ezt a leírást ismerem, csináltam is már routerből AP-t, de ez most más. A szolgáltatói routert meghagynám csak vezetékesként, a Deco-k csak wifi routerek lennének, mivel nekem sok vezetékes eszközöm van a hálózaton, azok LAN portjai ehhez kevesek lennének. Ezt meg tudom oldani valahogy? Vagy arra gondoltál, hogy a Deco-kat kell AP-vé fokozni? Ez megy úgy, hogy közben csak két ilyen eszköz AP módban Mesht biztosít? Az alap router nem Mesh képes. -
Topikgazda
-
őstag
válasz Gubek-Einste #55421 üzenetére
Köszönöm!
Ha kábellel nem szeretnék bajlódni, akkor valami jelerősítő nem lehet megoldás?
-
félisten
Csak akkor használj repeatert (gondolom, ezt hívod jelerősítőnek), ha nem zavar a megfelezett sebesség.
Ha zavar, akkor a következő lehetőség egy mesh-redszer összelegózása, amiben külön wifi-csatornán közlekedik a kliensek forgalma és a hálózat belső forgalma.De a rádió a vezetékkel sosem tud sebességben / megbízhatóságban versenyezni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Lajmund
őstag
Sziasztok! Tud valaki amdroidra olyan programot amivel lehet nézni milyen készülék csatlakozott a hálozatra wifin és azon a készüléken miket néz, használ, ír, st?
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
-
Lajmund
őstag
válasz zolee001 #55431 üzenetére
Valami ingyenes megoldás érdkelne mobilrol. De pcröl is ritkán fel tudnék menni de nem menne mindig a gép.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
viktorhu
veterán
válasz Lajmund #55432 üzenetére
Proxyszerverrel szoktak ilyet csinálni. Át kell vezetni a forgalmat egy szerveren - akár otthon, akár felhőben bérelve, de akkor nem ingyenes -, és a szerver tudja logolni a forgalmat.
Utólag nem tudod, ami megtörtént az már megtörtént, ha nem figyelted a forgalmat, nem tudod, merre ment.
-
sentry0
tag
Sziasztok!
Talán ez a leginkább megfelelő topik a kérdésemre. Remélem tudtok segíteni.
Holnap jön a digi bekötni a 500-as netet (jelenleg 5/0.5 Mbit/sec-es fostalicska ADSL van ), és az eszközeim kicsit elavultak ehhez váltáshoz. Kb univerzum váltás lesz.
Kérdés: milyen wifi usb stick-et ajánlotok egy 500Mbites nethez, ami emberi áron (kb 10ezer) a lehető legerősebb jelet tudom majd fogni a szobámban? (Mivel költözöm fél éven belül, így routert nem vennék, megelégednék azzal egyelőre amit a digi ad. Valószínűleg egy huawei hg8245h lesz az.)
Jelenleg egy Tp-link 722N-nel veszem a jelet (v 1.1 Atheros AR9271L chip ), aminek az elvi maximuma 150Mbit. A jelet "út közben" erősíti egy Silvercrest swv 733 a1 repeater üzemmódban. A jelenlegi jelerősségem a gépen a Wifi Analyzer szerint - 40 és -45dBm között mozog (repeater nélkül - 70dBm körül van).
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Ha kihagytam valamilyen lényeges infót, akkor elnézést, és jöhetnek a kérdések.
Az alaplap egy gigabyte 970a-ud3 rev 1.1 ha ez szükséges. -
Szupercsirke
tag
Sziasztok megvettem ezt az usbs wifit de nem látja 5 ghz hàlózatokat telomra se tud csatalkozni hol lehet beállítani h 5 ghz en menjen? Tp link archer tu9h
[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni, mi lenne a jó megoldás.T-home-nál van az internet előfizetésünk, ami itt elérhető a környéken, az van jelenleg. A T-home biztosított számunkra egy Home Gateway ZXHN H368N nevezetű routert. Viszont itt a gond..
Ha a router közelében vagyok ( nappali ) , akár géppel, akár telefonnal, akkor gyors a hálózat, illetve a letöltés is olyan 6-7 MB/sec ( remélem jól irtam ) . Viszont , ha a szobmában vagyok , amit elválaszt pár méter illetve 15-20 cm-es fal, akkor az internet észrevehetően lassúb, mindenben ( letöltés , stb ).Van valami megoldás erre, hogy ugyan olyan gyors legyen mindenhol, mint a nappaliban? Esetleg jel erősítő, vagy valami más ?
Köszönöm.
-
Zerdal
tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, mert nem tudom, hogy oldjam meg a problémámat.
A mellékelt alaprajzon látszik a földszint kiosztása. Ami a gond, hogy a router helyzete nem módosítható illetve új kábelezés sem alakítható már ki. Az elsődleges gond, hogy vigyek ki használható internetet a műhelybe? A garázs műhely felőli (a képen a felső rész bal oldalán) végén a jel -79dBm.
mindenképp valami épületen belüli megoldás kellene( a falon nem tudok kivinni kábelt egy külső antennához.) [ Nem rég készült el a teljes homlokzat felújítás és szigetelés. Nem furkálnám agyon.]
A másik kérdés, hogy az emeleten is alig lehet fogni a jelet. Ott viszont van vezeték kiépítve. Milyen AP-t lenne érdemes oda tenni? Jelenleg egy TP-Link RE450 van elhelyezve a jel erősítésére.Router: Synology RT1900AC
Előre is köszönöm a segítséget."Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Multibit
nagyúr
válasz Szupercsirke #55436 üzenetére
Én is használtam ilyen eszközt ideiglenesen, míg nem volt a gépem kábelre kötve. Semmi baj vele, az én környezetemben 400-450 Mbps sebességet ért el, tehát hibátlanul működött AC módban (5GHz).
Feltetted a saját programját? Lehet, hogy azzal könnyebben boldogulsz (bár anélkül is tökéletesen működik). A kliens eszköz, amivel csatlakozni akarsz 5GHz-képes? -
sentry0
tag
válasz viktorhu #55438 üzenetére
Elfelejtettem leírni, hogy családi ház, bakonyi kis falu, és teljes csomag. Szóval telefon + tv (3db) + net. Így kétlem, hogy ehhez ne adnának valamit. Digis fórumon írták, hogy szinte tuti adnak routert (szomszéd utcában is adtak). De nem ez a lényeg leginkább.
Hanem hogy mivel tudnám a legkisebb veszteséggel használni a netet vezeték nélkül? (Mondjuk első körben közel azt a 300Mbit/sec-et amit az eszköz maxon küldeni tud. Azt azért remélem hogy az 2.4Ghz-en és nem 5Ghz-en tudja.)
Szóval ezért keresek egy olyan usb adaptert aminek király antennája van és sebességben is biztos jó lesz, tudja majd közel a 300Mbitet. Most jelenleg fájna egy 15-20k-ért routert venni és hozzá egy usb sticket is. Így első körben egy usb adaptert vennék.
Vagy másik topicban érdeklődjek inkább? -
sentry0
tag
válasz Multibit #55443 üzenetére
Akkor kb mi az amit érdemes lenne vennem? A mostani eszköz (Tp-link 722N) csak 150 Mbitet tud. Persze gondolom ez is csak linksebesség, és ha jól gugliztam, akkor ennek kb 87%-át tudja átvinni. Maxon. Van egy jelerősítőm (silvercrest 733 a1), ami elvileg 300Mbitet tud 2.4Ghz-en.
Szóval, akkor hogy tudnám ezt
1. profi mód átvinni a lehető legkevesebb veszteséggel (milyen router és milyen usb adapterrel?
2. illetve ideiglenesen van-e valami megoldás arra hogy míg nem veszek jobb routert, addig a mostani 722N helyett esetleg egy másik usb adapterrel a lehető legtöbbet tudjam kimaxolni? (persze akkor már olyan usb adaptert vennék ami már elég lesz a saját routerhez átvinni a legtöbbet az 500Mbit/sec-ből)Előre is köszi a választ! (És neked is woodworm!)
[ Szerkesztve ]
-
humigabi
aktív tag
válasz Zerdal #55439 üzenetére
Szia!
Milyen wifit szeretnél a műhelyben? 2.4Ghz elég, vagy 5GHz is kell? Nekem is RT 1900AC-m van, leraktam a pincébe egy rack szekrénybe és az egész házat 3db AP-vel fedtem le. A garázsban is kell wifi, vagy nem fontos? Mennyit szánnál rá? A tetőre tudsz kitenni AP-t?
humigabi
-
Zerdal
tag
válasz humigabi #55445 üzenetére
Igazából mindegy. Elsődleges funkciója a zenehalhatás. Másodlagosan meg az alkatrész utánanézés és rendelés. Nálam a router saját maga állítja a frekvenciát? A garázsban nem szükséges, de nem gond, ha az udvaron is fogható a jel. A tetőre nem tudok kimenni. A felső részből ahol a kábel van meg nem látni rá a műhelyre. Az alaprajzon a műhely a nyugati oldalon van az emeleti kábel kiállás meg a keleti felén a háznak. Pénzügyileg kb max 100 ra gondoltam. Ebbe bele kell férnie remélem. Gondoltam arra a megoldásra, hogy a mostani routert lecserélem egy Rt2600 -ra az emeletre egy Mr2200 kábelre kötve a mostani meg a műhely a garázs nyugati oldalára repeater mórba kötve. Ha ennél olcsóbban kijönne akkor nagyon örülnék.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
humigabi
aktív tag
válasz Zerdal #55446 üzenetére
Lehetetlen, hogy kimenj a tetőre? Nincs kint antenna, parabola valami, amihez kimegy kábel? Kémény, aminek az oldalára szerelhetnél? Kizárt, hogy UTP kábelt kivigyél a tetőre? Vagy az emeletről a kábelt nem tudod kivinni az esőcsatornához és elhúzni a műhely felé? Mint írtam Synology tulaj vagyok, szeretem, de annál sokkal olcsóbb megoldás is lenne, mint amit írtál.
Nálam a router saját maga állítja a frekvenciát? Ezt te állítod, most megy mindkettő?[ Szerkesztve ]
humigabi
-
Zerdal
tag
válasz humigabi #55447 üzenetére
Be van kapcsolva az intelligens frekvencia választás vagy mi.
Mivel a tetőre való kivitelhez át kellene fúrni a födémet és utána még a szigetelésen is átvinni. Pince +két szint+ tetőtér. 80-as évek kocka háza. 100 nm alapterülettel. Most lett kívülről teljesen felújítva és belülről is kb 3 éve. Sajnos akkor még ez nem került terítékre, hogy a vezeték is be legyen kalkulálva . Ami volt behúzva az be lett süllyesztve és ennyi. Szóval a lehetőségeim korlátozottak. Ezáltal tisztában vagyok hogy sokba fog kerülni.
Az egyetlen kábel végpont a keleti oldalon van az emeleten mint írtam. Ott pedig egy switch és elosztva PC,TV,Konzol hármasra. Itt tudok egyedül Ap-t berakni.A földszintem pedig ugye van az a szoba ahol a router van ott van a NAS és egy PC. onnan van átvíve a nappaliba egy vezeték amire a tv van kötve. Ennyi az összes vezetékezés.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Topikgazda
-
humigabi
aktív tag
válasz Zerdal #55448 üzenetére
Megértettem.
Be van kapcsolva az intelligens frekvencia választás vagy mi.Ezt kapcsold ki. Tudnál egy képernyőképet felrakni a wifi beállításokról?
Vezetéket lakáson belül sem tudsz kihúzni? Van ablak ami a műhely felé néz, vagy rálátsz belőle a műhelyre?
Ha lenne ilyen és tudnál vezetéket kihúzni az ablakig, lehetne kirakni egy irányított AP-t, ami 2.4-en tolja a jelet, mert zenét hallgatni meg böngészni bőven elég. Milyen a bejövő neted egyáltalán? A műhelyben meg lehetne egy másik AP, ami fogja és szétszórja a jelet.
Jó lenne látni, hogy van most beállítva Syno!humigabi
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest