Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom elérni két AP esetén, hogy az általuk létrehozott hálózatokat egyként lássák az eszközök, és a köztük lévő váltás észrevétlen legyen?
Ha esetleg rosszul kérdezem, akkor egy kis magyarázat, mire gondolok.
Adott egy családi ház, két szinttel, vasbeton födém. A fő AP egy TP-Link 1043-as router, AP módban, a földszinten. Sajnos nem nagyon mozgatható.
De az emeleten már elég gyenge a jel, ezért szeretnék oda is egy AP-t. Korábban próbáltam egy-két egyszerű routerrel (ami tudtommal ment AP módban), de hiába volt ugyan az a két hálózat neve, és ugyanazon a csatornán (a jelszó is ugyan az volt) mégsem váltott át a másik hálózatra, ha mozogtam a szintek között. Gondolom azért, mert még volt érezhető jel az első hálózatból.
Szóval a kérdésem az, hogy ehhez valamilyen speciális protokoll-t kell tudnia az AP-nek, vagy tudja minden?
És mindezt anélkül, hogy speciális programot telepítsek az eszközökre, ami időnként ellenőrzi a Wifi hálózatokat, és ha van egy erősebb, akkor arra kapcsol át.
A munkahelyen két Cisco Aironet eszköz van bekonfigurálva (nem én csináltam) és azoknál így működik. De ha nem muszáj, nem vennék Cisco eszközöket otthonraNézegettem Ubiquiti UAP Unifi AP eszközöket a HA-n, elég korrekt áron vannak, és azt olvastam, hogy ezek profi AP-k. Ezekkel menne a fenti módon a két hálózat?
Köszönöm!
Lidl
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hangfal építés
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest