Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz darnex #50150 üzenetére
A kérdés itt az, hogy ezek az antennák ténylegesen mit tudnak. 9 dBi már bő 4× nyereség a gyári 2 dBi antennákhoz képest, tehát elvben 2× hatótáv-növekedést eredményezhet a függőleges sugárzási szög rovására.
Tehát ha nincs szükséged vertikális szórásra ÉS az antennák jók, akkor jó eséllyel a fentiek szerint megnő a hatótávod.
Tudnod kell viszont, hogy ez az antennaillesztés kényes dolog, baromi paraméter- és minőségérzékeny.
Úgyhogy én is inkább egy céleszköz beállításán gondolkoznék, ami zárt, minősített, garanciális rendszer, nem a hangolt, jól működőt bontanám meg erősen kétséges eredménnyel.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MasterMark
titán
Rendeltem egy ilyet: [link]
Intel AC 3165 bele, rádugom a kis csatlakozókat, ráteszem az antennát, és mégis olyan, mintha nem lenne rajta antenna:
Ugyanilyen akkor is, ha leveszem a külső antennákat róla. Mobil wifi hotspotot közelről is csak félerőn mutatja.
Szerintetek mi lehet? Átnéztem jól van rádugva szterintem, levettem rádugtam újra a kártyára.
Switch Tax
-
mezis
félisten
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #50155 üzenetére
Közvetlen rátettem egy laptopból kiszedett beépített antennát, úgy mindent lát. Érdekes.
Esetleg hibás lenne a forrasztás a kártyán? De mind a kettő? Felcserélve is megpróbáltam rádugni.
Switch Tax
-
mezis
félisten
válasz MasterMark #50156 üzenetére
A dugást vissza (WiFi modul "kihúzva") és keress zárlatot a koax vezetéken, antetnnán. Meg folytonosságot.
mezis
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #50158 üzenetére
Switch Tax
-
Gyurka6
őstag
válasz MasterMark #50159 üzenetére
Hali!
Nem tennék a gyártási helyre utaló különbséget, ami olcsó lehet ilyen,, de a drágább kategória sem kivétel. Itt jobban lehet (kell) rá számítani. (A régebbi gd500-asok majdnem dupla hosszúságú antenna müanyag burkolat alatt a szokásos 3cm-es drótdarab).Gyurka
-
Grg
tag
Sziasztok, remélem jó helyre jöttem
Elképzelhető az, hogy egy 54megás repeater nem tudja egy 300megás router jelét továbbítani?
Mindent rendben beállítok, de a repeateren nem villog a wifi led, és nem is látja semmilyen eszköz.
Ha ap-nek állítom be akkor működik, tehát a készülék jó.Van már egy 300megás repeater itthon, azzal gond nélkül elsőre sikerült a routert összehozni
Aztán eszembe jutott, hogy van egy régi 54megás routerem elfekvőben, és azzal kezdtem próbálgatni, sikerrel...
Összenéztem a két router beállításait, ugyanazok, ennek ellenére a 300megással nem megy,
Ezért gondoltam arra, hogy lehet hogy egy 300-as router jelét egy 54-es repeater nem tudja továbbítani?
[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Lehet hogy láma kérdés, de egy MAC cím alapján védett hálózatra valahogy lehet csatlakozni úgy, hogy csak a jelszót ismerem? Sajnos a céges Wi-Fi-ről le lettünk "tiltva"
Köszi
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
szmayer1
senior tag
válasz MasterMark #50168 üzenetére
A második mondatod alapján vagyunk tiltva. De egy mobilon (iPhone) hogyan tudok MAC címet változtatni?
Vagy hogy értetted hogy olyan MAC cím kell ami közötte van?iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
carr
őstag
Sziasztok!
Kicsit triviális a téma, de marha rég csináltam, és elvesztem a fonalakban.
Lényeg, hogy holnap jönnek bekötni az FTTH-t, aminek a végén egy ONT lesz.
A szolgáltató telekom.
Jellemzően ha jól emlékszem 192.168.1.254 a Té HGW IP-je.
40méter UTP CAT5-t már lehúztam az emeletről a hátsó épületbe. Felkrimpeltem.
És itt jön a kérdés:
Adott egy TPlink 1043ND az alábbi paraméterekkel :Device Name:Gargoyle
Gargoyle Version:1.6.2
Model:TP-Link TL-WR1043N/ND v1
Device Configuration:Gateway
Memory Usage:14MB / 28.5MB (49.1%)
Connections:238/4096
CPU Load Averages:0.02 / 0.07 / 0.07 (1/5/15 minutes)Configure Device As:
-Gateway (Default)
-Wireless Bridge/RepeaterMelyik legyen, és milyen beállításokkal?
A Gateway Lehet DHCP/STATIC/PPPOE.
plusz beállítások...A Wireless az ha jól emlékszem mint Range extender fog működni. (?)
Bridge IP: 192.168.1.1
(must be in AP subnet)
Subnet Mask: 255.255.255.0
(same as AP mask)
AP/Gateway IP: ?
Wan Ethernet Port: Disable/Enable
DNS Servers: ?Gondolom mindenképp a 1043 WAN oldalra kell betennem ami az UTP-t ami a HGW LAN-ból majd kijön.
Mivel wired-et szeretnék. Hisz kézenfekvő.
Remélem valaki érti mit szeretnék.
Köszönöm.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
szmayer1
senior tag
válasz Gyurka6 #50171 üzenetére
Értem hogy benne legyen a fehér listában, de oda én nem tudom beírni a telefonom MAC címét, viszont ki tudok olvasni olyan MAC címet ami engedélyezve van. De akkor sem tudom telefonon megváltoztatni a MAC címet, vagy tévedek?
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
carr
őstag
Épp azt nézem, h 3rd party fw segít-e a 340-en, de elég gyér a HW alatta. 2MB flash memória nem elég, hogy még bridgeljen is.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Grg
tag
Nem
A kérdésem az volt tömören, hogy lehetséges-e hogy egy N-es router jelét egy G-s repeater nem tudja továbbítani.
Merthogy ez nem jött össze nálam, de próbaképp a régi G-s routerrel ment a G-s repeater.De közben azt hiszem megtaláltam az okot; az N-es eszközök MIMO-t használnak amit a régi G-s eszközök nem "szeretnek".
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Gyurka6
őstag
válasz szmayer1 #50174 üzenetére
Úgy gondolom, hogy nem igazán örülhet a munkáltató ez irányú igyekezetednek, jó eséllyel nem sokáig munkáltat ilyen tevékenységedet észrevételét követően. A root-olt készülékeknél lehet esélyed erre, de még akkor is, amennyiben az eredeti szerkezet már csatlakozva van, ill. közben csatlakozna nem kis gondot fog jelenteni a működés.
Gyurka
-
carr
őstag
válasz Gubek-Einste #50177 üzenetére
50/5 csomag. Jobb, mint a 30/5 amiből jó, ha 16M megvan, 1.5M uppal... .:/
De remélhetőleg az 50et fogja tudni az optika. Ha már 4 éve nyertek rá 150 MRD-ft-os tendert.....360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
stifi82
aktív tag
Van 1 zte home gateway speedport entry 2i t-homos modemem ami router is egyben de nem tetszik a műkődése ezért raknék mögé 1 másik routert annyit csináltam hogy a zten kikapcsoltam a WLAN-t gombal meg rádugtam a másik routert azon dinamikus ip cím van de nem lövi a netet mit kellene még tenni hogy működjön?
-
carr
őstag
válasz Gubek-Einste #50177 üzenetére
Úgy értem, hogy pontosan a wired bridge gondolom, de részletesen már nem emlékszem mit kell megadni, hogy menjen a net.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
bocsánat, lehet félreérthetően fogalmazok.
Amit szeretnék:
Most már adott az ONT: Huawei HG8245H
hozzá LAN-on keresztül szeretném csatlakoztatni a TP-Link 1043ND-t.
Hogy az utóbbi adja a wifi-t, de az ONT-vel, a LAN-on keresztül kommunikáljon a net felé.
Remélem így már érthetőbb. bocsi még1x.
Ebben kérek eligazítást.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
krealon
veterán
"Huawei HG8245H
hozzá LAN-on keresztül szeretném csatlakoztatni a TP-Link 1043ND-t.
Hogy az utóbbi adja a wifi-t, de az ONT-vel, a LAN-on keresztül kommunikáljon a net felé."Masszoval a TP-link-re csatlakozo eszkozok ne kulon alhalozatban legyenek?
Ha igen, akkor AP/switch modra van szukseged.
Ha a 1043-ra OpenWRT kerulne, akkor meg lassu ( <1MB/s (8Mbps)) torrentszervert is lehet belole kesziteni.
Errol reszletesen a router sajat topikjaban, vagy az OpenWRT topikban lehet infot talalni. -
carr
őstag
válasz krealon #50185 üzenetére
1043ND-n Gargoyle van. Igazából nem lenne torrentezés, meg ilyesmi, csak szüleimnél a másik épületben egy kis bolt üzemel, de a Router1 (ONT) az meg a 40m-re lévő ház 2. szintjén van, átlósan.
A kis épületben nem látni a wifit.
Ezért oda kifejtettem egy UTP-t.
Oda tenném a 1043-at, hogy elérjék a 1043wifi-jén keresztül a telekomos ont-ből jövő netet.
Nem tudom mit értesz külön alhálózat alatt. Ne hharagudj. :s
Rájöttem, totál láma vagyok hozzá. :s360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
lejárt a szerk.
Köszönöm, úgy tűnik eddig jó. Megyek, és rádugom a 40m UTP végére. Aztán lássuk lélesben.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
krealon
veterán
"a másik épületben egy kis bolt üzemel, de a Router1 (ONT) az meg a 40m-re lévő ház 2. szintjén van, átlósan.
A kis épületben nem látni a wifit.
Ezért oda kifejtettem egy UTP-t.
Oda tenném a 1043-at, hogy elérjék a 1043wifi-jén keresztül a telekomos ont-ből jövő netet."A kis epuletbe en inkabb a kovetkezo beallitast javasolnam:
Kulon alhalozat.
Mode: Gateway
WAN: DHCP
LAN: 192.168.2.1
Wireless: Access Point
A Router1-bol jovo kabelt a WAN csatlakozoba kotnem. -
carr
őstag
válasz krealon #50189 üzenetére
Köszönöm. Valami kavarást csinált, így most az itteni leírás szerint újítottam.
az ONT-ben a DHCP Static IP Configuration
gondolom adjam meg a 1043 mac-ét, és az oda osztott wan oldali IP címet. hogy az maradjon?
Hmm...
Most így jó, remélem fél óra múlva is jó marad.[ Szerkesztve ]
-
mate1396
tag
Adott egy Xiaomi 3G-s routert. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e ha a tőle 2 m-re lévő Samsung Tv-n szaggat a gépen futó PLEX média szerverről való filmnézés. Egyébként LAN-on tökéletesen megy, de csodálkozok rajta, hogy a tv-ben ennyire rossz a wifi vevő. Esetleg ha a tv LAN-on van gépbe veszek egy wifi vevőt (router a gépházon van) akkor megoldódik a problémám? (Sajnos a routernek 2 LAN portja van csak abból az egyik foglalt)
Felállás most ilyen:
Router - Tv - wifi
Gép - Router LAN -
félisten
válasz mate1396 #50192 üzenetére
Sajnos lehet normális.
A wifinél borzasztóan sok az ismeretlen, kalkulálhatatlan tényező.
Milyen frekvencia?
Mennyire telítettek a csatornák?
Milyen reflexiók vannak a rendszer környezetében?
Milyen esetleges zavaró források fordulnak elő?Ez utóbbiakkal nemigen tudsz mit kezdeni. A wifi egy bizonytalan közeget használ, a zavartalan, stabil átvitelre nincs garancia.
MaCS
-
mate1396
tag
válasz MaCS_70 #50193 üzenetére
Sajnos nagyon sok. Panel ház router 30 darab routert tuti lát
Eddig 11-esen volt a chanel most átraktam 13-asra itt talán kevesebb a router
Egyébként a Width 20 Mhz - 40 MMhz mit jelent?Akkor szerinted érdemesebb egy switchet venni?
Szerk: Még annyi, hogy 5Ghz-en nincs router, esetleg akkor a gépbe egy 5Ghz-es wifi vevő?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz stifi82 #50182 üzenetére
Milyen típusú a saját router?
Miért nem PPPoE Passthrough módba raktad a szolgáltatói eszközt és használod teljes értékűen a saját router-edet?
Ha marad a jelenlegi felállás akkor így kellene beállítani a saját router-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
válasz mate1396 #50194 üzenetére
Ilyen zsúfoltság mellett nem csoda, hogy akadozik a 2,4 GHz.
Az 5 GHz több szempontból érezhető előnyökkel jár: gyorsabb, többen elférnek rajta, ugyanakkor a távoliak kevésbé zavarnak be. Ebből fakad ugyanakkor a hátránya is: a kisebb hatótáv. Mivel azonban Nálad nagyon kicsi és akadálymentes az áthidalt távolság, jó eséllyel nagyon komoly javulást érhetsz el 5 GHz-en -- de a teljes problémamentességre nincs garancia.
MaCS
-
Topikgazda
-
Dinter
addikt
Az létezik, hogy otthon, ugyanazon a helyen telefonnal max sebességgel megy a wifi, laptopon pedig csak a felén?
-
Dinter
addikt
válasz MasterMark #50199 üzenetére
És az mindek tudható be, hogy egyszer mérek 3 megát, aztán 20-at, 30-at, 40-et, és ez így váltakozik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Facebook és Messenger
- Milyen notebookot vegyek?
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Hibás Gigabyte 1080ti 11gb
- ÚJ Bontatlan Samsung Z Filp6 // Fold6- több színben- 3 év Samsung garancia
- Eladó JBL Endurance SPRINT fülhallgató
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Dell OptiPlex 7440 24"-os All-In-One PC (Core i7 6700, 12 gb ram, 128 gb ssd + 1 tb hdd, Win10 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest