Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Immy #19568 üzenetére

    Nem tudom, mi számít olcsónak, de néhány tipp: [link]. Sajnos hazai boltok kínálatában még nem nagyon láttam hasonló kompakt duál (nem csak parabolához való feed) kisebb nyereségű antennát.
    #19569: Jó elgondolás, te természetesen a túloldalon nem fog menni a laptop saját belső antennájával. Ilyen (már ennél jóval kisebb) táv stabil átvitele kültérre telepített antennákat igényel mindkét oldalra. A haverhoz ezért egy antennacsatlakozóval ellátott kliens eszköz kell, ami lehet akár többfunkciós AP is, ha támogatja a kliens-módot vagy annak valamely leszármazottját (vagyis tud kapcsolódni a te AP-dra).
    Antenna bármilyen hasonló nyereségű grid lehet, nem muszáj egy adott típushoz ragaszkodni, mivel elég sok cég gyárt ilyet. A koaxkábelezést a lehető legkisebb csillapítással kell megoldani, ezért is jelent előny egy külső kliens, mert azt közel lehet telepíteni az antennához.
    "ill. még annyi kérdésem lenne hogy alapvetően mi a különbség a wifi router, és az access point közt"
    Mint a vezetékes router és a switch között: egyetlen netkapcsolat megosztására csak egy router képes. Az AP topológiailag egy switch, nem viselkedik routerként: nem választ el alhálózatokat, nem fordít címeket, minden hozzá kapcsolódó vezetéknélküli klienst és a vezetékes állomást is egyetlen helyi hálózat részeként kezel. SIma AP is használható nálad, de csak akkor, ha már van előtte egy megosztó (vezetékes) router. A wifi-router alapesetben nem más, mint egy vezetékes router és egy AP, közös tokba építve.

Új hozzászólás Aktív témák