Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz bodnar10261 #7799 üzenetére
Épp azért kérdeztem, hogy miért szar.
-
vzozo
senior tag
Értem, köszönöm, ez már tényszerűbb válasz. Ezek szerint a vindóz saját cleartype beállításai sem segítenek? Mondjuk aki használni fogja, szvsz észre sem veszi majd.
Megpróbálok kézbe venni egyet, de azt hiszem az időhiány, online rendelés, és a pár ezer kilométeres távolság miatt ez részben zsákbamacska lesz.
-
vzozo
senior tag
válasz bodnar10261 #7808 üzenetére
Olvasd végig a threadet / előzményeket, a topiktárs nyilatkozta ki még tavasszal, hogy szar a kijelzője, nem én találtam ki.
-
törölt tag
válasz INMOTEP #7807 üzenetére
Gondolom a Firmware (sileadtouch.fw) más.
Ha nincs belőle Win10 verzió, akkor szívás van.
Főleg mivel nekem a frissítés elvitte az eredeti recovery partíciót, így vissza se tudtam állni win10-re.
Már túl vagyok legalább 10 ilyen chippel szerelt 7 colos tabról szedett file kipróbálásán, de egyik se lett jó. -
FarkasT
csendes tag
válasz FarkasT #7800 üzenetére
Na működik végre az érintés rendesen a Lark Ult. 10i Win-en Windows 10 alatt!
Upgrade előtt csináltam egy recovery image-et a régi rendszerről, ezt most sikerült 7zip-pel "megnyitni". Kiszedtem a SileadTouch.sys,SileadTouch.fw és az oem9.inf fájlokat, a tableten először átmásoltam a sys és fw fájlokat a C:/Windows/System32/drivers mappába, majd eszközkezelőből hozzáadtam az Ismeretlen eszközhöz az inf fájlt.
Restart és működik!
Ha valakinek szüksége lenne eme fájlokra, akkor szívesen elküldöm!
-
fpeter84
senior tag
válasz bodnar10261 #7789 üzenetére
110$, üsd rá a PW4SA kuponkódot ami 100$ felett -5$, valamint add hozzá a 10% vámbiztosítást. Ez mostani árfolyamon 32e pénz. Ha elkapják a vámosok, akkor neked le kell rendezned a vámot/áfát, de utána a panda azt ígéri hogy visszatéríti...
Az itthoni olcsó tabok mind 1/16 gigásak, ami szerintem lényegében véve semmire se jó - ebben meg 2/32GB van. Ráadásul dualboot, amit itthon szintén nem kapsz, és nagyon hasznos szerintem. A 4.4-es droid root-olható, a win 8.1 bing pedig 10-esíthető gond nélkül, minden eszköz tökéletesen megy nálam...
-
Upo
addikt
válasz fpeter84 #7815 üzenetére
Képernyő milyen? Oldalról nézve nem mennek el a színek?
Én a frissített win10 változatot néztem, állítólag 5000-es akku van ebben is mint a 3g-sben. Bent is volt múlt héten a kosaramban, 90 dolcsiért akciózták akkor, de végül nem rendeltem meg.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állunk és mivel Officera lenne leginkább használva az Androidos topikból ide küldtek.
Amik fontosak:
-Maximum 50.000 HUF
-8-10" lehetőleg FullHD-val
-Újonnan, itthonról
-Nem kell 4G vagy mobilinternet, WiFi elegendő.
-Fő felhasználás dokumentumszerkesztés lenne, Excel Word stb.
-Ne legyen 10kg-nál több
-Játékra nem lenne használva, nem kell izmos gép, de videókat szépen játsszon még le.A segítséget előre is hálásan köszi.
Stat crux dum volvitur orbis
-
bodnar10261
aktív tag
Lark ultimate 8I-n gondolkozok irtátok, hogy elég jó és arra amire kell arra használnám. Forum mikor lesz a Larkhoz?
[ Szerkesztve ]
Bodnár Dávid
-
Kasya
nagyúr
válasz freelancer68 #7794 üzenetére
Szvsz nem eri meg.
Talalni olyan eladot, aki vat es tax nelkul bevallalja az elküldést. Tovabba egyelore ugy nez ki, hogy kinai verziót kuldenek egyelore. Mondjuk ez sokat nem szamit....Ha akción belul rendeli az ember es mindent utana szamol: 86500 ft
Ha egy "jo" eladotol rendel az ember: 73900 ftEddig eleg erdekes eredmenyeket mutat amúgy a keszulek. Ettol fuggetlenul érdekesnek tartom. En is varom az enyémet
-
MODERÁTOR
válasz bodnar10261 #7818 üzenetére
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
fpeter84
senior tag
Tartok tőle, hogy mindbe ugyanaz az akku van, csak a sok kínai eladó próbálja túllicitálni egymást, egyre nagyobb számokat hazudnak és van aki már 5000-nél jár... Szedtem már szét a tabot, nem fér el benne nagyobb akku, elég rendesen kitölti a rendelkezésre álló teret, max akkor lehetne nagyobb ha vastagabb is lesz tőle...
90$-ért ki akciózta a 3G-set? Még a simát se láttam 100$ alatt sehol. Gondolom nem valamelyik nagy raktáráruház mint a panda, banggood, dx stb hanem ali-s eladó. Na az olyanokat kerüld, mert tényleg gyanúsan olcsó! Gondolom max 90-95%-os minősítése volt, ami ali-n a legrosszabb eladó kategória, 1$-os terméket se vennék tőle, nemhogy ~100-ért! Ali-n ilyet csak 98.5-99%+ eladótól szabad venni!
(#7817) Razzul
Ha mégsem itthonról, akkor 1920x1200-as kijelzővel már egészen nagy a választék: [link]
DE! Szerintem 8 colon 1280x800-al már így is olyan aprók a dolgok, hogy 1:1 scaling mellett alig lehet eltalálni a dolgokat. Felvettem 125%-ra, így már jobb de egyértelműen torzabb csúnyább minden mint natívban, ráadásul akkor minek a nagy felbontás? Az említett FullHD+ felbontással már 200%-ra kéne skálázni, abszolút semmi értelmét nem látnám win platformon
igaz ami igaz, androiddal jobban nézne ki a nagyobb felbontás, mert itt ott hajlamosak pixelesedni a játékok, viszont erősen kérdéses hogy amíg HD-vel kifejezetten fickós gyors minden, addig FullHD-vel mennyit lassulna minden, játszható maradna e minden ugyanúgy...
-
gyurkikrisz
őstag
Melyik a legolcsóbb 8 colos 2/32-es dualbootos tablet Kínából?
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
tjb007
nagyúr
válasz gyurkikrisz #7828 üzenetére
Chuwi Vi8 Super
-
fpeter84
senior tag
válasz gyurkikrisz #7828 üzenetére
A "legolcsóbb" kiválasztásánál azt is vedd figyelembe, hogy mostanában ezeket a nagy dobozokat megfogják a vámosok, és ráhúzzák a 27% áfát +2e Ft kezelési költséget. Így lesz a néha akár már 90$-ért is megkapható legolcsóbból ~121.5$ a végére
A pandawill-nél ugyan gyakorlati tapasztalatom még nincsen a +10% vámbiztosítással, de éppen telefont akarok venni és onnan azzal fogom megvenni. Azt ígérik, hogy a kis felárért cserébe ha elkapják a vámosok akkor lerendezed, a számlát feltöltöd és visszakapod az ellenértékét tőlük. Így lesz olcsóbb a drágább... (pár hsz-el lejjebb írtam egy min 100$-ból -5$ kuponkódot, amit 1x használhat minden account év végéig)
-
tjb007
nagyúr
válasz gyurkikrisz #7831 üzenetére
Dual OS, HDMI, ennyi a különbség.
-
zaskar
senior tag
Szia tjb007! Már vagy másfél hete megvan a Cube i6-om. A win 8.1-et is elég jól használhatónak tartottam, azonban tegnap feldobta a win 10-re való frissítés lehetőségét. Mivel nem vagyok igazán hozzáértő, elfogadtam ezt, de sajnos a telepítés nem kezdődött meg, az alábbi hibaüzenet jött: Nem sikerült frissiteni a rendszer számára fenntartott particiót. Nem tudom mi lehet a probléma, kb.7 giga van szabadon, az android is rajta van még, de egyelőre azt nem szeretném törölni. Ilyen kevés hely mellett egyáltalán van lehetőség a frissítésre? Ja és megnéztem amit a múltkor mondtál, Bosch szenzor van benne a forgatáshoz...Köszönöm előre is.
-
codmester
tag
Sziasztok! Akit érdekel: Az EXPERT (azt hisszem az MM-be is)
Alwiew wi7+Alwiew M okostelefon (wp) 45k (a telefon tab nékül am 50k!) :-) -
tigasz
csendes tag
Elvileg ki kellet volna írnia, hogy helyhiány és szabadíts fel 9 (esetenként azt írja 13) gigát, vagy csatlakoztass ennek megfelelő bővítést. Ott akarja hagyni a régit (Winold) az esetleges visszaállításhoz. Kellene egy 8-16-os kártya, vagy pen (persze úgy, hogy előtte felismerte őket a géped).
-
tigasz
csendes tag
Igen, kisérlet, de csinálj 9 gigát, de inkább mentsd el a felhőbe, vagy valahova. (Tulajdonképpen mindent, mert a vége úgyis az lesz, hogy ha beaktivál, akkor akarsz egy tiszta telepítést.)
Még azt megpróbálhatod, hogy kiírod DVD-re amit letöltesz a WIN10 topik. 1. hsz-ben jelzett helyről és azzal frissítesz filekezelőből, ez előtt helyet csinálsz, mert amit letöltött a gépedre, most az is foglalt hely.(azért valaki más is megerősíthetne ám!)
[ Szerkesztve ]
-
tajner10
tag
válasz tajner10 #7842 üzenetére
Felcseréltem a z3735-öt és a z3740-et bocsi abban a tabletben van z3740 amiről a videók is vannak a másik proci amit írtam az a magyarországon 40k Ft-os tabletekbe van a kínaiakba is az van csak hát a kínai az külföldi és olcsóbban megcsinálják mondjuk már nem annyira mert pls a lególcsobb 2gb ramos kínia tablet áfával 35k (szállítást nem számoltam) a magyar ami ugyanazt tudja 40k csak plusz magyar garancia és ha valami eromlik nem neked kell javítani,még egyszer sry
[ Szerkesztve ]
-
Gipsz75
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Archos Cesium 80 -as Win 8.1-es tabletem. Felraktam rá a Win10-et szépen működik minden 1 dolog kivételével. Ha elforgatom a készüléket a képernyő nem forog el. Az összes eszköz jól fel van telepítve (elvileg), én arra gyanakszom, hogy a "monitor"-t nem ismerte fel. Jelenleg PnP Monitornak ismeri fel. Megnézné nekem valaki a készülékén, hogy neki hogyan ismeri fel az eszközt a Win 8 vagy a Win 10 ?
Előre is köszönöm.
-
Upo
addikt
Hiába van több giga szabadon, a rendszer számára fenntartott partíció az a 300-500 megás rejtett partíció amin a boot/efi fájlok vannak. Érdekes probléma, logban utána kéne nézni hogy mi a pontos hibaüzenet. Tárhely gond nem szokott lenni, ott jó ha 30-50 mega foglalt, a többi üres. Inkább valami jogosultsági problémára gondolnék. Nem tudom mennyire van belakva a rendszer, én csinálnék egy gyári visszaállítást a gépházból aztán arra ráengedni a frissítést, az sok problémát megold.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
fpeter84
senior tag
válasz Gipsz75 #7844 üzenetére
Az iWork8-on nálam is generic pnp monitor-t dob, és tökéletesen működik minden win10 alatt... Ismeretlen/hibás eszköz nincsen az eszközkezelődben? Upgrade volt, vagy tiszta új telepítés? Win 8.1/10 driver csomagot találtál hozzá? Ha valami idegen típus csomagjával telepíted az pont okozhat ilyet, mert lehet a wifi/bt modul ugyanaz éppen, a vidkártya nyilván, de pl a hangkártya, gyorsulásérzékelő (ez adja az elforgatás-érzékelést) simán lehet más, vagy bekötésében picit más ami már elég ahhoz hogy megbolonduljon vagy ne is csináljon semmit...
-
Gipsz75
csendes tag
válasz INMOTEP #7845 üzenetére
Köszi.
Közben találtam neten javítást:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\ROOT\SENSOR\0000\Device Parameters\kxfusion]
"ACPI\\SMO8500\\1-0"="{CDA4B5F8-53B4-4E7C-8A73-0D69852FBEBA}"
"Orientation"=hex:00,00,00,00,01,01,02Ezt kellett beírnom.
Most működik, de kicsit furcsán...Meg tudná nézni nekem valaki, hogy nála is ezek az adatok szerepelnek a registry-ben ?
Köszönöm.
-
Gipsz75
csendes tag
válasz fpeter84 #7847 üzenetére
Tiszta telepítés volt (kellett a 16GB hely ), a régiből kinyertem a drivereket, ezek szépen visszamentek. Nincs semmi kérdőjel, minden jól működik. A fentebb leírt adatok kellett beírnom, működik, de csak az egyik irányba
Ezért kértem, hogy nézzétek meg, nálatok mik szerepelnek.
Egyébként a driverral szívtam:
Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB DriversEhhez nem találtam drivert sehol, a régiből "nyertem ki", lehet az a gond
Esetleg ha valaki tud hozzá drivert, az ne kíméljen
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs