Új hozzászólás Aktív témák

  • Forza_JUVE

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tanácsot v. ötletet szeretnék kérni az alábbi ügyben:

    Adva van 1 HP laptop, rajta Windows XP 32 bit. (a gép a nem annyira hozzáértő haveromé, én telepítettem pont 1 éve)
    Panaszkodott h kurvalassan áll fel az utóbbi időben. Elhozta, megnéztem, AVG vírusírtó (ingyenes) mindjárt talált 4 virust, leöltem.
    A probléma nem oldódott meg, továbbra is nagyon lassan állt fel ... értem ez alatt azt, hogy a logon képernyő hamar bejön, de név és jelszó után a system traybe az ikonok nagyon későre töltődnek be.
    Megnéztem a regedit-ben a startup-ot, semmi oda nem illő dolog nincs ... csak az a 4-5 aminek ott kell lenni (hangkártya, vga, vírusírtó .. kb. ennyi)

    Majd gondoltam nem tökölök tovább, visszahúzom az egész rendszert a tavaly, közvetlen telepítés után készített ghost image-ből. Sikerült. Első belépés tök jó gyors, gondoltam meg is oldódott a gond.
    Gyorsan lecseréltem az AVG-t az Eset Smart Security legújabb verziójára, mert ez azért (legalábbis szerintem) még is csak jobb.
    Le is kergettem egy teljes vizsgálatot ... semmi. Örültem mint majom a farkának.

    Csak hogy az újabb és újabb reboot során a korábban tapasztalt lassúság jött elő. Megint percekbe telt, míg a system trayben megjelentek az ikonok.
    Persze a startup konfig továbbra is szép szűz ... semmi felesleges lassító folyamat!!

    Ekkor boot vírusra kezdtem gyanakodni, hiszen egy image fájlból frissen visszahúzott rendszernek hibátlanul kéne indulnia. (mondom, közvetlenül a szűz telepítés után lett lementve!! a csávónak 1 évig hibátlanul ment is az XP a gépen)

    Jól sejtem, hogy ilyet okozhat pl. egy boot sectorba azóta szépen beíródott vírus ?????

    Ez ellen viszont az Eset Smart Security alighanem tehetetlen ... legalábbis ő továbbra is 0 fertőzést talál.

    Vkinek esetleg ötlet h mi lehet a gond ??

    Még annyit megosztanék, hogy a C:\Windows\Temp mappában számomra érdekes 2-3 fájlt találtam, amit csökkentett módban indítva tudtam csak letörölni (amúgy nem engedte ... pedig a futó folyamatok között NEM SZEREPELTEK) --> kép
    De rendes módban újraindítva a gépet, megint megjelentek a Temp mappában ... ráadásul rejtett fájlok. A Smart Security szerint nem vírusok ... de ebben én nem vagyok olyan biztos.
    Véglegesen eltűntetni nem tudom viszont.

    Várok bármi ötletet, segítséget!

    Előre is nagyon köszi!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák