Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nortol
senior tag
"A ahiber.sys egy szükséges rendszerfájl. Eltávolítása zavart okoz mert nem csak a hibernáláskor használja a rendszer."
A hülyeséget nem kellene terjeszteni.
Igen, szükséges a hiberfil.sys, ha a hibernálás be van kapcsolva, de csak akkor. Semmilyen zavart nem okoz a hiánya, ha az normálisan van kiiktatva. Csak a hibernálás funkciója használja, hogy a memória teljes tartalmát beleírja a fájlba ha a leállítás hibernálással történik.
Törlése nem manuálisan történik, hanem parancssorból, ami tulajdonképpen a hibernálás kikapcsolását jelenti.
Csak a hibernálás céljából van a hiberfil.sys, tehát semmilyen zavart nem okozhat, ha rendesen van kikapcsolva a hibernálás és nem manuálisan törölgeti az ember a sys fájlokat.Parancssorból ezt kell kiadni(nem baj, ha admin userrel csinálod) és már el is tünt a hiberfil.sys a hibernálással együtt.
powercfg -h offÉrdemes lenne mindenkinek utána néznie, hogy mi a különbség a hibernálás és az alvó állapot között, és akkor nem lenne ennyi félreértés.
Véleményem szerint egy normál user számára a hibernálás teljesen felesleges, és mint látható is, a mai géppark a win10-el igen csak szarul is kezeli...
-
7Heads Drago
veterán
A ahiber.sys egy szükséges rendszerfájl. Eltávolítása zavart okoz mert nem csak a hibernáláskor használja a rendszer.
Ez marhaság.
Nem is egy gép megy a környezetemben nélküle, minden hiba nélkül. Sose használom őket. (alvás, hibernálás)
Tudom, hogy versenyben van mindenki, meg már 130 is kevés az autópályán, de nekem még van annyi időm, hogy bekapcsoljak egy gépet. Tudom, hogy sokan így dolgoznak rajta. 30 mp plusz idő, nekem még belefér.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
CirrMee
addikt
A Win 10 viszont leálláskor is használja ezért hiánya zavart okoz nála.
Már ne is haragudj, de ez szvsz úgy baromság, ahogy leírtad.
50+ Win10 telepítés után (többségük céges), pláne ha mindegyiknél kikapcsoltam/töröltem, még nem fordult elő ilyen. Az alapján, amit ide megeresztettél, az összesnek bugzani kellene, ehhez képest az összes fut hibátlanul.220 volt van folyamatosan
Nem tudom melyik országban élsz, mert nálunk a kilencvenes évek óta 230V van...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
vlevi
nagyúr
Ha a hibernálás be van kapcsolva, akkor a windows az alábbi dolgokra is használja a hibernációt:
- alvás. Ilyenkor egy ún. hibrid alvást használ, vagyis kiirja a hibernacios fikeba azt, ami a hibernaciobol ebredeshez kell. Asztali gepeken ez be van kapcsolva, mert ott forsulhat elő, hogy alvas közben megszunhet az aramellatas. Emiatt az altatasba kerülés folyamata sokkal lassabb.
-gyorsinditas. Ilyenkor kikapcsolaskor szinten ide menti a szukseges informaciokat ahhoz, hogy bootolaskor ne kelljen teljes rendszertesztet csinalnia, ettol (is) gyorsabb a boot. Wiszont a leallas lassabb.
Ha kikapcsolod a hibernalast, attol nem lesz baj a mukodesben, mert a fenti ket funkcio is azonnal kikapcsolasra kerül. -
klepto
addikt
Egyelőre marad, bár lassan teljes gépcsere lesz
Ha mindenem új lenne (az alaplap is), az esetben mi történne?
Más: Édesanyám gépén meghalt az alaplap pont Win 10 frissítése után pár nappal. Vinyó maradt, de új lap, és proci került a gépébe (AMD volt, Intel lett), és bár féltem tőle, a hardverváltozás után is elindult. Persze picit döcögősen, mivel minden meghajtót ki kellett cserélnie, de ezt elvégezte magától, és azóta is hiba nélkül üzemel, és semmit nem kellett manuálisan újra telepíteni, de még újból aktiválni semHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
vlevi
nagyúr
Pont ez az, hogy "rendes" program nevére hasonlító néven, de máshova települ a rendszerben a kártékony program.
A defender biztos, hogy nem való a macromedia alkönyvtárba.Volt már ilyen, pár hónappal ezelőtt realtek audio driver néven egy bitcoin bányász progit szúrt ki valaki.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
A gyorsinditas nem csak akkus gépeknél káros. Multiboot esetén is ki kell kapcsolni. Illetve, mivel minden leállásnál elmenti a rendszer állapotát, ezért a leálllás sokkal lassabb, mint normál esetben.
Ráadásul én semmivel nem érzem gyorsabbnak a bootot vele, mint nélküle.Ugyanannyi idő telik el a powergomb megnyomása és a login ablak megjelenése között. Pedig tisztán uefi bootot hasznalok, a legacy bios ki van kapcsolva, hogy véletlenül se legyen semmi "öreg cucc" a rendszerben.
A sokadik érv ellene pedig az, hogy bootolás után, bejelentkezéskor még rengeteget szüttyög a win10 (szerintem sokkal többet, mint a hetes), mire a jekszó beírása után megjelenik a desktop, betöltődik minden (onedrive g.drive, nvidia bizbasz, satöbbi), és utána lenyugszik a winyó/ssd. Én csak ekkor tekintem úgy, hogy befejeződött a boot folyamat. Ezeken pedig végképp nem változtat a gyorsinditás. -
vlevi
nagyúr
De csak akkor ébredhet alvásból a frissítéshez, ha a biosban az intel smart connect engedélyezve van, telepítve van a drivere. Én még ezt fokoztam azzal, hogy az eszközkezelőben beállítottam, hogy áramtalaníthatja a hálókártyát alvás közben. Na, így ébressze fel távolról bárki is! Eddig nem sikerült, mert akár egész éjszaka alszik, vagy akár nappal is.
-
Partyface007
őstag
"MS távolról feléleszti ha akar valamit."
nyilván....
admin cmd-ben nézzétek meg milyen eszköz ébresztheti fel a gépet:
powercfg -devicequery wake_armedha nem akarod, hogy felébressze, tiltsd le Eszközkezelőben az Eszköz tulajdonságainál.
esetleg ha nem találtál semmit akkor powercfg -waketimers bár ha ki van kapcsolva a gép akkor tökmindegy mit listáz itt ki esetleg (szerintem)ha ezek után is felébred akkor a power options /sleep /allow wake timers-t állítsd disabled-re
-
vlevi
nagyúr
Hibernálás nélkül nem mükodhet a gyorsinditas.
Leállításkor mennyit ír a hdd-re, mielőtt leáll?
Azért kérdezem, mert még ssd-n is sokkal tovább tart a leállás a bekapcsolt gyorsinditas mellett, mint kikapcsolt gyorsinditassal. Nem mértem az időt, de 3-4 masodpercig ír az ssd-re kikapcsoláskor, mielőttleáll. Kikapcsolt gyorsinditassal ez ninca. -
raidx
őstag
Elkiabáltam! Gondolt egyet és semmi képet nem hajlandó megnyitni. Azt írja, a fájl túl nagy vagy sérült. Egyéb progik rendben megnyitják a képeket! A régi képnézegetőt használnám.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
King Unique
titán
Mért, az ITT említett harmadik opció talán nem az MS-től szedi, az nem legális? Másrészt annál jóval több kiadás közül lehet választani, illetve MSO ISO-k is letölthetők vele. Harmadrészt az legalább nem szemetel a C meghajtóra, mint az MCT...Az utóbbi által létrehozott plusz mappákat utána lemezkarbantartóval kell törölni, ami megint nagyon kellemes.
Egyébként negyedrészt maga a termékkulcs és az aktiválás a lényeg. Attól, hogy valaki a fentebb említetteken túl egyéb forrásból leszed például egy érintetlen MSDN ISO-t, attól még nem lesz okosított a rendszere, ha van hozzá jogtiszta licence.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Morfondír,
ha AKKOR kell amikor az oprendszer éppen beszart, és nem áll fel, akkor...?
Tehát a nem működő, éppen döglődő (pl. rossz driver) nem induló rendszert el kéne indítani, hogy utána csökkentett módba elindítsam? Vagy rosszul okoskodok?
Ha jól okoskodok, akkor a kör így be is zárult. -
makoss
veterán
Köszi!
Sajnos kodek pack muszáj volt, nem emlékszem már mire, de kellett.
Annak örülnék, ha minnél kevesebb ilyen "szemét" kellene hozzá, ami netán lassíthatja a gépet.
CC Leanerrel mi a helyzet? Jó ha van? SSD-t használok rendszer alá.
Néha le szoktam futtatni a win7-en.
A Potplayer miben másabb mint a KMPLayer?
Van már magyar verziós belőle?(#54406) tordaitibi: Köszi az infót!
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
tag
Innen töltöttem le, de emlékeim szerint (ha újra ott leszek, majd megnézem jobban) 3 verziót enged kiválasztani: Win10, Win10 Single Language, Win10 N. Vagyis HOME és Pro között nem tudtam választani letöltéskor.
Akkor sem, amikor azt az opciót választottam, hogy másik gépre szeretnék telepítőt készíteni.A licenszemet igazából még nem próbáltam, mert telepítés közben nem kért kódot, utána pedig már nem tudtam bejutni az aktiválás menühöz.
Este talán lesz időm újra próbálkozni, addig is köszi.
-
petya1985
tag
nekem senki nem tud segíteni a bootolásnál miért nem veszi be a gombnyomást mikor kéri...
igy nem tudok telepíteni.
próbáltam usb-ről is.
a BIOSban minden be van állítva,uefis biosom is van.
hiába van a dvd beállítva 1 bootopciónak!
minden mást enged,csak kivéve ott nem,h nyomjak egy gombot a továbblépéshez..:S
Másik bootlemezt is megpróbűltam,másik usb-re dugtam az aljzaton,elemcsere is volt,legacy usb is bevan állítva
valakinek valami tipp??? mindent megpróbáltam már!ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
petya1985
tag
asztali gép fm2+
gigabyte f2a88xm-d3h lap,8 gb kingstone hyperx,a10 7700K int. vga-s(nincs is mellette pcie!)
próbáltam igen,ps/2 vel is...mondom minden rendbe a billel és a beállításokkal ,most is erről írok az újratelepítendő win10-ről..
tanácstalan vok...
próbáltam win7-tel is...esetleg ami szemet szúr nekem,hogy mikor bootolnám/bejelentkezik a gép, akkor a ledek közzül az utolsó kettő ég,nem a numerikus! ez csak akkor gyullad ki,ha már átlépjük a boot menüt...
nem tom az számít e valamit,de 2 ssd és 3 winchester van és egy dvd bekötve,persze ahogyan kell.
az egyik ssd-m a rendszerÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
galaxys80
veterán
(#54576) Воланд
(#54577) tordaitibi
(#54579) quailstormŐszintén szólva én nem értek ennyire hozzá. Egy ismerős hozta oda hozzám, hogy nézzek rá a laptopjára, mert vírust kapott.
A beállításokat böngészve tűnt fel, hogy azt írja, hogy a RAM 4 GB (2 GB használható).
Az tuti, hogy ez a srác a BIOS-ban nem állítgatott semmit, mert az sem tudja mi az. -
xtro
aktív tag
Most csinálgatom az ott leírtakat.
Addig is egy kis infó.
msconfig-ban a rendszer indítasnal csak a szelektívet tudom bepiplani (ha más rakok be akkor újraindítás vissza rakja )
UPDATE:
A DSIM online cleanup -image restorehealt
Error 87 el kilép
Míg a sfc/scannow
20% nal kidob
UPDATE_2:
Az alatalad linkelt hibajavito eredménye :
Eszlelet problémák : A szüksége alakalmazasok nincsenek telepítve. NEM LETT KIJAVITVA.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Nekem csak annyi a bánatom hogy egyébként használom a funkciót. Tudom, hogy le lehet tiltani csak a windows updates drivereket. Viszont számtalan ősrégi alaplapi hangkártyával és webkamerával esett jól, hogy alapból megy.
Egyedül a VGA kártyát nem értem miért kell ennyire hamar erőltetnie. -
vigyori78
őstag
Nekem is tegnap feldobta az update az AMD-s cuccokat sajnos.
wushowhide-on kívül más megoldás nincs ?
Nekem Enterprise van / 1607 14393.693 / abban sem tették még elérhetővé a frissítések teljes manuális kezelését ? csak mert ugyanazokat a beállításokat találom mint Professional alatt ? nem azért van az Enterprise, hogy mindent testre szabhassak ? -
King Unique
titán
Abban a rendszerindítás helyreállításáról van szó. Illetve feltételezi, hogy a rendszerlemez, illetve maga a C: meghajtó rendben van és onnan másol át bizonyos fájlokat.
Egyébként elsőre valóban macerás, illetve ennyi parancsot begépelni is lusta voltam. Éppen ezért másoltam be mindet egy txt fájlba és a fentebb említett live megoldások alól csináltam a műveletet. Ez esetben nyilván a GParted sem kellett, mert előbbiekben is vannak particionáló programok, amelyek amúgy is többet tudnak. Szóval így már viszonylag egyszerű volt.
[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Egy ADATA SSD van a rendszer számára fenntartva 128GB.
Most fut rajta a W10 legacy módban MBR partíción.
Ezt akarom újrahozni UEFI módra.
Mellette van egy HDD a mentésekre fenntartva
Szóval én az egész ssd törölném,formáznám aztán menne rá a windows.
Előtte is így csináltam csak elba…tam mert nem UEFI módba telepítettem..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Motoros topic
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek