Új hozzászólás Aktív témák

  • Sancza

    tag

    Sziasztok!

    Win10 Pro-t használok, és van jópár virtuális gépem (VirtualBox). kb2 hete használtam utoljára őket.
    Most viszont egyiket se tudom elindítani, olyan hibával, hogy nincs engedélyezve a virtualizáció, ami nagyon furcsa, mivel eddig ment (van win10, win8.1, és jópár linuxos VM-em)

    Megnéztem a bios-ban, és engedélyezve volt a virtualizáció. Windows újraindítás után megint működött a virtualbox, aztán egy idő után (kb 10perc), megint ugyanezzel a hibával már nem indulnak el a VM-ek.
    Van az AMD-nek egy tool-ja (AMD-VwithRVI_Hyper-V_CompatibilityUtility), amivel lehet ellenőrizni, hogy az AMD-V engedélyezve van-e. Ez azt írja, hogy nem, kapcsoljam be a bios-ban :(.
    Újra megnézem a bios-ban, és be van kapcsolva. Ezután a Windows elindítva bootolás után az AMD tool-ja azt mondja, hogy engedélyezve van az AMD-V,
    aztán megint egy kis idő után (kb 10perc)vagy valamilyen folyamat elindulása után (kitudja melyik) megint azt írja, hogy nincs engedélye az AMD-V kapcsoljam be a bios-ban.

    Addig, amíg azt írja az AMD tool hogy van virtualizáció támogatás, addig a VirtualBox-ban elindulnak a VM-ek, viszont a LinuxMint-es VM-em belefagy a bootolásba (az X indításakor),
    ubuntu serverem elindul működőképesnek tűnik. A win10es VM is elindul, de egy idő után a gazda gépem kék halállal meghal (KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED , VMMR0.r0)
    Aztán amikor már az AMD tool aztmondja, hogy nincs engedélyezve a virtualizáció, akkor már nem lehet a VM-eket már elindítani.

    Túrtam a netet, de semmi használhatót nem találtam, a találatok 80%-a aztmondja kapcsolja be a bios-ban a virtualizáció támogatást (be van), egy része azt mondja, hogy állítsam le a Hyper-V feature-t (ezzel össze szokott akadni a VirtualBox) le van állítva

    Windows System tool-ja ezt mondja:
    Hyper-V Requirements: VM Monitor Mode Extensions: Yes
    Virtualization Enabled In Firmware: Yes
    Second Level Address Translation: Yes
    Data Execution Prevention Available: Yes

    proci: AMD FX-8370E, Alaplap: MSI 970 Gaming
    Erősen gyanús, hogy valami win10 update szívat, mert volt frissítés, de nem tudom hogy lehetne leszedni

    06.24-én jött
    Windows Update KB3186568 (le tudtam szedni, nem segített :( )

    06.14-én jött
    Security Update KB4022715 06.14 (le tudtam szedni, nem segített :( )
    Winddows update KB4023834 06.14 (ezt nem tudtam leszedni :( )

    Virtual Box-ot is frissítettem, szintén nem segített :(

    Van bárkinek ötlete, hogy mitől tűnik el a Win10ben az AMD-V támogatás a windows elindulása után kis idővel? Rendkívül bosszantó :(

Új hozzászólás Aktív témák